Idegesít, hogy egy ismerősöm állami támogatásokkal tanulatlanul jobban él mint én?
Én és a feleségem is sokat tanultunk, diplomákat szereztünk. Tisztességesen dolgozunk, jó munkahellyel, de a jónak számító fizetés mellett is lehetetlen annyit félretenni, hogy tudjunk venni egy budapesti lakást 5 éven belül hitelre. Albérletben vagyunk jelenleg, annak az ára is felment pár év alatt a duplájára (mint máshol is, manapság 60 ezerért már nincs semmi Pesten, 100 felett indulnak az árak)
A házban lakó ismerősöm kutyasétáltatás közben traktál a dolgaival. A felesége élelmiszerboltban eladó, ő benzinkutas. 2016-ban (?) felvették a csokot 3 gyerekre, úgy vették a lakásukat ami 60 m2. Akkoriban ez 25 millió volt kedvezményesen (nagyon jó ár, igaz amiben mi lakunk azt 12 millióért vette a tulaj 2013-ban, 36 m2). Ikrekkel most teljesítették idén a feltételeket, közben felvettek egy babavárót is és tegnap jött meg az új Dacia 7 személyes állami támogatott autó is! A 10+15 milliós csokból a 10 millió állítólag már elengedésre került, a 10 milliós babaváró is és az autó kifizetése után a maradék 7.5 millióból most nyaralót vettek a Balatontól nem messze. Állítólag semmi pénzük nem volt az önrészekre sem, a család adta kölcsön, de azt is rögtön visszaadták.
Magyarul most van egy alig hiteles lakásuk, ami jelenleg 45 milliót ér, van egy hitelmentes autójuk meg egy nyaralójuk. Mindezt államilag! Semmit nem tettek hozzá tudásban, csak lett 3 gyerek.
Nagyon frusztrál ez engem. Mi mindent megpróbáltunk. Akartam vállalkozást indítani de olyan adók voltak hogy nem tudtam csinálni. Tanultunk, gürizünk, de hiába a jó fizetés és spórolás, családi és állami segítség nélkül mi évek alatt tudunk majd venni valamit, mert az albérletet fizetni kell! Nem tudunk szülőkhöz menni mert vidéken ahol élnek nincsen munka, pláne a mi pályánkon duplán.
Az idegesít a srácban, hogy szabályosan dicsekedik vele, hogy egy szalmaszálat nem mozdítottak meg és őket hogy felkarolta az állam. Mi meg egy forintra nem vagyunk jogosultak.
Ti is ismertek ilyen embereket? Legalább fogná be a száját, de játsza a gazdagot, úgy csinál mintha milliomos lenne. Azt se értem hogyan igényelték meg ezeket a támogatásokat ilyen fizetésekkel, de arra azt mondja családilag megoldották, hogy a rokon cégénél is be volt jelente 3 hónapra.
Kérdező, nagyot kummant az ismerős, ezeknek az okosba' megoldásoknak ha csak a fele igaz, pár év múlva ebből elég komoly szoporoller lehet 3 gyerekkel, főleg, hogy ilyen alacsony beosztású munkát végeznek. Szóval ismét bebizonyosodik, hogy nem minden arany, ami fénylik.
Ti legalább nyugodtan aludtok, erre a szintre ahol ők vannak most, simán el lehet amúgy jutni, csak nem most azonnal, hanem lehet bele kell raknotok 10 évet.
Babavárót tavaly vezették be, így már csak az ikrekre engednek el a hitelből 30 százalékot, úgyhogy bárhogy is nézed van egy 10 milliós és egy 7 milliós hitele.
A másik, hogy lenne már újépítésű, mikor egy házban laktok, ők 2016-ban vették, a te lakásod tulaja pedig 2013-ban?
Szia utolsó. Egy “házban” lakunk, azt jelenti hogy a-b-c ütemben épült a ház, egymához építve, gyakorlatilag meg sem mondod most hogy az 3 ütem, mert még ugyanolyan tűzzáró ajtók vezetnek át az ütemek között, mint belül. Ha leírnám hol van és ismerős vagy Pesten, egyértelmű lenne. A “mi” lakásunk az A ütem, az övé a C, de egymástól néhány lakásra, meg két tűzzáró ajtóra vagyunk. A bejáratokat ugyanazokat használjuk mert a 3 ütemnek 2 bejárata és 4 liftje van.
Tuti hogy fizet hitelt, de azt nem tudom kiszámolni és kedvem sincs, hogy mennyit. 100 ezret biztos így elsőre. Hogy ez két alacsonyabb fizetésből hogy megy azt nem tudom, de jól jártak, mert manapság 100 ezerért ekkora új építésű lakást autóval együtt sehol nem kapsz még bérletre se. Ez az idegesítő!
Nincs ezen mit ragozni Kérdező, át lettél verve és láthatóan magad is kezdesz rájönni, ha egy kicsit is belegondolsz.
Én is mondhatom, hogy a Balatonon van nyaralónk, mert kocsival 10 perc a part és bárki vehetett ott 2 millióért szőlőt présházzal 3-4 éve. (Lepsény)
Mi is 2,2 millióért vettük, vízzel-villannyal, pince-présház, tetején nyaraló. Ehhez nem kellett sem gyerekgyár, sem állami támogatás.
Most 6-8 millióért tudnánk eladni, jövőre, vagy 2 év múlva drágábban.
Akkor hogy is van ez?
10+7 millióból vettek egy 60m2-es "újépítésű" lakást, egy családi kocsit és egy "balatoni" nyaralót, miközben mindketten minimálbéres csicskamunkát végeznek és 3 gyereket nevelnek?
Hát persze!...csak legyen aki elhiszi! (Vagy a "szomszédodnak", vagy neked!:)
29-es vagyok, javítok:
nem 18-10 millió, hanem 8-10 millió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!