Idegesít, hogy egy ismerősöm állami támogatásokkal tanulatlanul jobban él mint én?
Én és a feleségem is sokat tanultunk, diplomákat szereztünk. Tisztességesen dolgozunk, jó munkahellyel, de a jónak számító fizetés mellett is lehetetlen annyit félretenni, hogy tudjunk venni egy budapesti lakást 5 éven belül hitelre. Albérletben vagyunk jelenleg, annak az ára is felment pár év alatt a duplájára (mint máshol is, manapság 60 ezerért már nincs semmi Pesten, 100 felett indulnak az árak)
A házban lakó ismerősöm kutyasétáltatás közben traktál a dolgaival. A felesége élelmiszerboltban eladó, ő benzinkutas. 2016-ban (?) felvették a csokot 3 gyerekre, úgy vették a lakásukat ami 60 m2. Akkoriban ez 25 millió volt kedvezményesen (nagyon jó ár, igaz amiben mi lakunk azt 12 millióért vette a tulaj 2013-ban, 36 m2). Ikrekkel most teljesítették idén a feltételeket, közben felvettek egy babavárót is és tegnap jött meg az új Dacia 7 személyes állami támogatott autó is! A 10+15 milliós csokból a 10 millió állítólag már elengedésre került, a 10 milliós babaváró is és az autó kifizetése után a maradék 7.5 millióból most nyaralót vettek a Balatontól nem messze. Állítólag semmi pénzük nem volt az önrészekre sem, a család adta kölcsön, de azt is rögtön visszaadták.
Magyarul most van egy alig hiteles lakásuk, ami jelenleg 45 milliót ér, van egy hitelmentes autójuk meg egy nyaralójuk. Mindezt államilag! Semmit nem tettek hozzá tudásban, csak lett 3 gyerek.
Nagyon frusztrál ez engem. Mi mindent megpróbáltunk. Akartam vállalkozást indítani de olyan adók voltak hogy nem tudtam csinálni. Tanultunk, gürizünk, de hiába a jó fizetés és spórolás, családi és állami segítség nélkül mi évek alatt tudunk majd venni valamit, mert az albérletet fizetni kell! Nem tudunk szülőkhöz menni mert vidéken ahol élnek nincsen munka, pláne a mi pályánkon duplán.
Az idegesít a srácban, hogy szabályosan dicsekedik vele, hogy egy szalmaszálat nem mozdítottak meg és őket hogy felkarolta az állam. Mi meg egy forintra nem vagyunk jogosultak.
Ti is ismertek ilyen embereket? Legalább fogná be a száját, de játsza a gazdagot, úgy csinál mintha milliomos lenne. Azt se értem hogyan igényelték meg ezeket a támogatásokat ilyen fizetésekkel, de arra azt mondja családilag megoldották, hogy a rokon cégénél is be volt jelente 3 hónapra.
Vagy a Kérdező hazudik és provokál, vagy a "benzinkutas" ismerőse és a Kérdező beszopja, akkor meg hülye.
Használt lakás vásárlására 2016-ban is a CSOK maximum 10 millió volt. 20 milliós maximumot csak építkezésre adtak, de önrésszel rendelkezni kellett.
És ugyanez vonatkozik a családi autó vásárlására is.
Babavárót már meglévő gyerekre nem adnak, csak beígértre.
Ennyi hitelt nem vehettek fel, mert a hitelképesség csak a havi jövedelem 30 %-ig vehető figyelembe.
A csokkal annyit ertek el h anelkul mar nem is lehet gyereket vallalni a 0rol mert ugy felvitte a lakas arakat h mire az onerore osszegyujtesz addigra termeketlen leszel kb. A babavaro meg rosszabb konstrukcio, mert lenyegeben ha nem is vallalsz gyereket akkor is jobban kijosz ha felveszed befekteted es a vegen vissza fizeted, lenygeben egy ingyen hitel de csak egy szuk retegnek amivel szinten olik a versenyt.
Amugy persze kell tamogatni a csaladosokat de nem ugy h mindenki mas meg kiarazodik a lakaspiacrol.
Persze az egyszeru ember semmit nem ert meg ebbol fut letenni az xet Orbanra az orszag megmentojere.
Számoljunk csak! Hogy is szól a mese?
2016-ban felvettek 25milliót,(ezt használt lakásra vajon hogyan???:) meg mostanában 10 milliót, ebből a 35 millióból vettek egy 60 m2-es lakást, egy balatoni nyaralót, és egy államilag támogatott autót, aminek a vételárába az állam maximum 2,5 milliót ad, amihez miközben neveltek 3 gyereket.
Menj a fenébe Kérdező!
A 11-es mondta meg a frankót. Rengeteg a csúsztatás a leírásban, ilyen formában ez biztos nem igaz, már csak az a kérdés, hogy az ismerős vagy a kérdező hazudik.
Amúgy a csok egy része és a babavaro is hitel, amit vissza kell fizetni, nincs ingyen ebéd...
A 7-es meg egyáltalán ne vállaljon gyereket, örökbe se fogadjon.
Sziasztok! Én csak azt mondom amit a srác nekem! Nem hazudok, minek is. Új építésű volt a lakás, privátban el tudom küldeni pontosan hol, így utána tudtok nézni az akkori áraknak. Ahogy írtam, elvileg a rokona felvette a cégébe több százezer nettós fizetéssel, hogy amikor vették fel a második hitelt akkor meglegyen a 3 havi banki kimutatás (el is utalta neki a pénzt, aztán készpénzben visszadta hogy látszódjon a pénzmozgás és a fizetés). Állítólag így megfeleltek a JTM (?) feltételeknek.
A balatoni nyaralót nem tudom hogy igaz-e mert nem voltam ott, de ahol mondta hely (a parttól egy-két városnyira) most is találtam az ingatlan.com-on ilyen árakon régi (40-es évek?) házakat.
Amikor felvették a hitelt nem volt gyerekük, de beígértek 3-at. Az első 2017-ben született asszem, az ikrek meg idén, így teljesítették a feltételeket. De mégegyszer mondom, azt írom amit ő mond nekem, én nem vettem még fel semmilyen hitelt.
Irigy nem vagyok rá, csak dühítő, hogy nem tesz semmit, aztán okosba’ meg az államtól megkap mindent és a másik orra alá dörgöli. Utána meg majd megy tüntetni pár év múlva, hogy nincs pénze eltartani a gyerekeit és az állam a hibás.
13-asra reagálnék ha már pénzügyes játszik:
Állítólag (!) Felvették a 25 milliót, amiből 15 millió hitel, 10 millió csok. Ebből megvették a lakást. Kellett nekik letenni a pénzt, ezt a rokonok odaadták, ők meg visszaadták a kölcsönből valami számlázással (ne kérdezd hogyan, úgy tudom mindent pontosan be kell mutatni ezeknél a kölcsönöknél, hogy minden forint az ingatlanra ment). 25 millió volt elvileg lakás (nekem se kerek hogyan csinálhatták meg hogy a 10+15 milliót nem igazolták le lakás vételárként, csak 25-öt).
A babavárót felvették, 10 millió. Állítása szerint 5 milló volt kb az autó, ehhez hozzáfizették az 1-2 százezer pluszt, az állam bedobott 2.5 milliót. Így 2.5 millióért lett egy új autó és a maradék 7.5 millióból vették az a balatoni házat. Az hogy a maradék hiteles 10 millió hova lett, én sem értem. Valószínűleg az ment még a lakás berendezésére, meg ki tudja mire (mondjuk elvileg arra nem lehet felhasználni úgy tudom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!