Miért van az, hogy 17 éves fiúként bennem van egyedül annyi emberség a családból, hogy leöblítem a tányért/evőeszközt, mielőtt bedobom a mosogatóba?
Figyelt kérdés
A 21 éves nőverem (aki amúgy a takarítás nagy részét végzi), meg az apám folyton úgy teszik be a mosogatóba a tányérokat vagy akármit, hogy még rajta van a kajamaradék meg minden. Mondjuk ha vajas egy kés, akkor én soha nem dobom be vajasan a mosogatóba, hanem mondjuk előtte leöblítem melegvízzel. Ugyan ez a tányérokkal, meg minden. És ez valamiért annyira felidegesít, de én sem tudom miért. De szerintem nagyon undorító, hogy másnap meg nekem kell az odaszáradt kajamaradékokat lekaparni, ha mosogatok.2020. júl. 30. 06:56
11/17 anonim válasza:
Nem öblítem le én sem, mert nem fogom azért engedni a hideg vizet, hogy meleg legyen egy caros kés miatt, vagy egy tányér miatt. El fogom mosni ha több összejön, nem mosogatók kétszer.
12/17 anonim válasza:
A zsiros tanyerokra engedek hidegvizet, ha ubernagyon zsiros, akkor kis mosogatoszert is, de ennyi. Igy konnyebb dolga van annak, aki mosogat kesobb (aki lehet en leszek).
13/17 anonim válasza:
Ez nem kifejezetten emberség, inkább kötelességtudat vagy rendszeretet, rossz esetben tisztaságmánia. Kritikus esetben kényszerbetegség vagy hasonló. Emberségnek azt nevezzük amikor pl. segítesz egy rászoruló emberen. Mondjuk enni adsz egy hajléktalannak vagy elmész Afrikába leprások közé önkénteskedni. De ha pl. anyukád fáradt és nehezére esik a tányérokat elmosogatni és Te megcsinálod helyett azért, mert le akarod venni ezt a terhet a válláról akkor igazad van, ebben az esetben ez is lehet emberség – akár még szeretetnek is nevezhető.
14/17 anonim válasza:
Te miről beszélsz? Mossa el mindenki maga után, ha evett, vagy főzött, akkor nem szárad rá a kajamaradék. Nem csodálkozom, ha másnap zavar és vakargatni kell róla. 1 napig ott hagyjátok rohadni a mosogatóban az edényeket ebben a melegben is? Van még miből enni?
15/17 anonim válasza:
Annak, mi értelme, hogy a tumba vajmaradékot a lefolyóba sepred meg a többi taknyot??? Szereted a dugulást bizonyára...
S ha már folyatod a vizet, mosogass, ne kritizálj...
Remélem a szennyes mosását nem publikálod majd:D
16/17 anonim válasza:
A vajas kést én speciel lenyalom.
De már a fiamat is arra tanítom, h evés után a tányérról seperje a kukába a maradékot (morzsát is) és öblítse le a dolgokat, hogy könnyebb legyen elmosni.
Mondjuk ha aznap mosogatok, kevésbé szárad rá. Valszeg azért hagyják úgy, mert nem ők mosogatnak és nem nekik kell vele megbírkózni.
17/17 anonim válasza:
Nálunk mosogató gép van meg papirtányér💪🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!