Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akiben nincs tapintat az alvó...

Akiben nincs tapintat az alvó ember iránt, elárulná, hogy miért nem figyel oda a másikra?

Figyelt kérdés

Nagyon sok emberrel laktam együtt különböző életszituációk miatt, és nem túlzok, egy-két üdítő kivételt leszámítva mindenki nagy ívben tett arra, hogy ha éppen alszom, ők meg korábban keltek. A kollégiumot is egy ilyen suttyó miatt kellett ott hagyjam, mert nagyon migrénes voltam és ha nem tudtam kialudni rendesen, akkor egész nap gyötört tovább.

Például nyitott ajtónál szárítanak hajat, vagy ha reggeliznek, akkor össze-vissza dobálják az evőeszközöket, odavágják a kanalat a tányérhoz. Nekem teljesen természetes az, hogy nem szárítgatom a hajam reggel, ha tudom, hogy ha a másik alszik, vagy ha nem tudok máshogy időzíteni, akkor legalább behajtom az ajtót és a legkisebb intenzitáson nyomom. A fém evőkanalat kicserélem műanyagra aznap reggel, hogy ne kongassam ott neki a tányérokat. Nem akkor hívom fel anyámat valami érdektelen dolog miatt. Tényleg minden kis neszre figyelek.

Ezek az emberek szimplán rossz indulatúak, vagy neveletlenek és nem veszik észre magukat?

2020. jún. 30. 07:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy kiváncsi lennék hánykor mászol elő az ágyból, hogy körülötted már mindenki éli a kis életét, míg heverészel.
2020. jún. 30. 07:55
 12/28 anonim ***** válasza:
55%
"Rengeteg elkényeztetett új generáció van, csonka családdal, anyuka nem bír a gyerekkel, aztán ez az eredménye" Valóban. Mint a kérdező. Ki van akadva hogy nem róla szól minden.
2020. jún. 30. 07:56
 13/28 A kérdező kommentje:

#12 kicsit ironikus hogy ezen lovagolsz, hogy azt hiszem, hogy rólam szól minden, miközben a kérdésben azt ecsetelem, hogy odafigyelek másokra, te meg ellenem beszélsz, tehát te is olyan vagy, mint a kérdésben szereplő emberek. És te mersz még ilyen jelzőket aggatni rám.

Fél 8-kor írtam ki a kérdést, és nyílván nem ez volt az első dolgom, mikor kipattant a szemem, ez elég árulkodó?

2020. jún. 30. 08:02
 14/28 anonim ***** válasza:
63%
Van egy általános napirend az emberek életében, amihez hozzátartozik, hogy reggelente pl reggeliznek meg fürödnek. Nem mondhatod komolyan, hogy a körülötted lévő embereknek kellene felrúgni ezt azért, mert te éjszaka nem alszol. Ez lehet otthon anyucival elmegy, de közösségben alkalmazkodni kell. Úgyhogy a tanácsom egy jó minőségű füldugó.
2020. jún. 30. 08:04
 15/28 A kérdező kommentje:

Senkinek nem mondtam, hogy ne fürödjön reggel miattam.

Elmenni tusolni és nyitott ajtónál hajat szárítani, nem is értem, hogy hogyan vontál e két külön dolog között párhuzamot.

2020. jún. 30. 08:06
 16/28 anonim ***** válasza:
74%

Én egyetértek veled, kérdező. Amikor albiban laktam három lakótárssal, mindig én értem haza legkésőbb a munkám miatt. Olyanokra is figyeltem, hogy a folyosón nem kapcsoltam fel a lámpát, csak a telefonommal világítottam, meg ilyenek.

Imádok utazni, és általában hostelekben szoktam aludni. Emlékszem, Berlinben volt a legrosszabb szobatársam. 18 személyes dorm room-ban voltunk, igaz, annyian nem voltunk, de kb 10-en lehettünk a szobában, késő volt, nagyjából mindenki aludt volna már. Kivéve egy embert. Folyamatosan ki-be mászkálgatott a szobából, és vagy becsapta maga mögött az ajtót, vagy tárva-nyitva hagyta, hogy a folyosóról bejöjjön a fény is meg a beszélgetés is. Mindig felkapcsolta a lámpát, miután valaki lekapcsolta utána (pedig voltak kis lámpák minden ágy mellett), de ami talán a legidegesítőbb volt, hogy fülhallgató nélkül nézett valami videót hangosan a telefonján. Nem értem, hogy egyes emberek miért viselkednek így, és hogy nincs szégyenérzetük miatta... Nyilván egy hostelről van szó, alkalmazkodni kell mindenkinek. Nem várom el, hogy senki ne motoszkáljon, vagy ne mászkáljon, pakolásszon, stb. De azért a lóf..sznak is van vége.

2020. jún. 30. 08:14
 17/28 anonim ***** válasza:
24%
Tök mindegy mit mondd az ember, úgyis csak játszod az áldozatot.... És nem méred fel hogy semmin nyervogsz. Jaj bocsi, olyan tapintatlan bunkó vagyok hogy nem bólogatok a hülyeségedre..
2020. jún. 30. 08:14
 18/28 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy én megértelek kérdező. Nálunk ugyanez van, csak otthon. Amikor én kelek korábban csendben vagyok, halkan teszek veszek, a konyhában nem csapkodom a szekrényajtót, fiókot. Tényleg próbálom csendben intézni a dolgaimat. Ezzel szemben amikor én aludnék tovább, azzal indul a reggel hogy az ajtóm előtt fújja valamelyik az orrát állatmódjára, a szekrényajtót odab*sszák, csörömpölnek, zörögnek. Aki szerint velünk van a baj, az remélem egyszer megtapasztalja miről beszélünk. Egyszerűen nem akarnak oda figyelni a másikra. Egyedül kell élni, lakótárs, család nélkül. Bennem is megvan az elhatározás, csak egyelőre az anyagi helyezetem nem engedi.
2020. jún. 30. 08:22
 19/28 A kérdező kommentje:

#17 te még egy épkézláb érvet nem mondtál, csak engem támadtál, meg jelzőkkel aggattál, meg mindenféle előítéleteket alkottál, hogy későn kelő vagyok. Menj, ne rontsd tovább a levegőt, mert hogy egy építő gondolatot nem láttunk tőled, az biztos.

#16 átélte már, ezért tudja, miről beszélek, nem akarja direkt félreérteni a kérdést. A figyelmesség nem azt jelenti, hogy valakit szabályozni akarok a napi rendjében, csak hogy mindent egy kicsit másképp csinálok, hogy kevesebb kárt okozzak másnak. Így kéne minden élethelyzetben gondolkodni embertársaink iránt. Az elkényelmesedett ember nem az, aki másokra figyel.

Köszi a példákat, ezek is jók, az ajtócsapkodást, youtubeon szörfölést én is tapasztaltam.

2020. jún. 30. 08:22
 20/28 A kérdező kommentje:
#18 kitartást kívánok! Nem kéne egyedül élnünk, csak alapvető dolgokat kéne betartank az együttéléshez. :(
2020. jún. 30. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!