Introvertáltak tényleg félnek egy sima telefonálástól is? Vagy ha a pincér elrontja a rendelést akkor nem mernek szólni?
sajnos igen. ezt nem csak arra lehet fogni,hogy valaki introvertált,hanem szociális szorongásra is. én is nagyjából ilyen vagyok,de valahogy kezdtem rábírni magam,hogy változtassak ezen és már sokkal kényelmesebben szólalok meg idegenek körében.
ilyenkor nem kinevetni vagy gyúnyolodni kell a személlyel (tudom,hogy valószínűleg nem ezt csináltad,ezt általánosságban mondom),hanem segíteni neki,mert akkor nehezen fog tudni ezen változtatni.
Ez nem introvertáltság, hanem szociális fóbia. Nem értem, miért keverik össze következetesen a kettőt.
Ennek a srácnak pedig segítenetek kellett volna. Többen is ott voltatok vele és nyilvánvaló volt, hogy problémái vannak, és egyikőtöknek sem jutott eszébe segíteni? Azért ez nagyon durva.
Igen, van ilyen.
A párom és a legjobb barátom is küzd(ött) ezzel. Én a totális ellentét vagyok, a mindenkori társaság epicentrumát képviselő extrovertált.
Talán némileg az én ráhatásomnak is köszönhetően mára mindketten levetkőzték ezt.
Nem mondom, hogy harsány, nyitott emberek lettek, de teljes nyugalommal kezdeményeznek interakciót bárkivel.
2:
A konkrét eset lehet mindkettő, de introvertáltként, de szociális fóbia nélkül magam sem szeretek telefonálni, sokkal kényelmesebbnek érzem az aszinkron kommunikációs, formákat, mint pl. e-mail.
Nekem is nagyon nehezen mentek ezek a dolgok régen. Itt egy dolog segít, ha rendszeresen kerül az illető olyan szituációkba, ahol kommunikálni kell, esetleg konfliktusba keveredni. Tanulható ez a viselkedés, csak nem mindenkinek jön magától.
Régen egy pizzát nem mertem megrendelni telefonon, pár év ügyfelezés után meg bárkit elküldök élő szóban, ahova való :D
A szorongás és az introvertáltság nem ugyan az.
Akkor képtelen valaki normálisan kezelni átlagos szituációkat, ha fél tőlük, szorong, különféle okok miatt.
Ha valaki introvertált csak annyit, jelent hogy igazán otthon tudj jól feltőldőtni és nincs benne meg az a vágy mint az extrovertáltban, hogy folyamatosan emberek között legyen.
Attól még lehet magabiztos és összeségében normális az ember.
Azok meg nem igazi introvertáltak, akik szoronganak és nem azért vannak otthon szombat este, mert azt szeretnék csinálni, hanem abba a szituáció kényszerítette a szorongásuk és már be is mesélték magunknak, hogy "Nekem jobb itthon".
Azaz introvertált akinek megvannak a lehtőségei, de ő inkább egyedül, vagy párjával relaxál otthon és neki az az idili.
Semmi köze a szorongáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!