A "mindennek meg van az oka az életben" szlogent hajtogató emberek hogy gondolkodnak?
Fogjuk arra, hogy késő van, de a kifejtésedet nem biztos, hogy végig tudtam értelmezni... :D
"A "mindennek meg van az oka az életben" szlogent hajtogató emberek hogy gondolkodnak?
Tegyük fel ha egyszer majd úgy fogom érezni hogy oké az élet, akkor sem fogom azt gondolni, hogy a múltban a sok szarnak mindenképpen meg kellett történnie."
Elméletileg nem fogod úgy gondolni. Mármint, ha belegondolsz, minden, ami történik, azt az embert formálja meg, akivé válsz. Folyamatosan változol, fejlődsz. De ha egyszer úgy fogod érezni, hogy oké az élet, abban nagy szerepe lesz annak, aki vagy, akivé váltál. Pont a szarságok miatt fogod tudni értékelni a jó dolgokat. (Micsoda klisé, au. De na.)
Nem tudom, hány éves lehetsz, milyen életvitelt élsz stb. stb. stb, de próbáld meg lefoglalni az agyad. Meditálj. Ne hagyd, hogy a számodra káros gondolatok a fejedben ragadnak, vizualizáld, ahogyan tovaszállnak, vagy bármi, tapasztalgasd ki, hogy neked mi a jó, mi válik be. Egyébként nem vagyok kattos spiritiszta, szimplán azért javasoltam a meditációt, mert nekem az vált be. :D
A meditációt már ajánlották és én is gondolkodtam rajta, csak hogy kezdjek bele? Elméletileg az a jó, amikor nem gondolsz semmire és egy üres állapotban vagy. Nos, nekem volt egy olyan estém nemrég, amikor elalvás előtt olyan érzésem volt, mintha köztem és a gondolataim között egy légüres tér lett volna, nem is tudtam gondolni semmire. De ettől inkább pánikszerű hangulatom lett és megijedtem. A másik kedvencem meg, amikor régebbi emlékek törnek rám, és olyan valóságosnak és közelinek érzem őket, hogy a majdnem elalvásból egy pillanat alatt felriadok.
Tudom hogy ez mind csak az agyam játéka.
#3 vagyok.
Nem az a lényege, hogy ne gondolj semmire. A gondolatok jönnek-mennek, elég nehéz lenne teljesen kizárni őket. A lényeg az lenne, hogy ha jön is egy gondolat, ne kezdj el sokat gondolkodni rajta, engedd elsiklani. Kb. mint amikor mész autóval, mondjuk egy hosszabb útra. Nem állsz meg minden háznál, nincs értelme, hanem csak elsuhannak:) Vagy az "egyik füleden be, a másikon ki" elv alapján "az elméd egyik oldalán be, a másikon ki..." :D
Kezdetnek csak ülj le a padlóra (lehetőség szerint egy polifoamra, vagy puha szőnyegre), esetleg oltsd le a lámpát előtte/sötétíts be, esetleg bekapcsolhatsz hozzá valami "guided meditation" cuccot (YouTube, vagy alkalmazás; egyébként nem jut eszembe magyarul a kifejezés rá:/), aztán bele a lecsóba:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!