Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet valaki egyszerre...

Hogy lehet valaki egyszerre határozott és bizonytalan, felénk?

Figyelt kérdés

Rólam lenne szó, fiatal nő vagyok.

Határozott vagyok abból a szempontból, hogy vannak céljaim, tudom, mit szeretnék és teszek is érte. Ha kell, erőszakos tudok lenni, hogy elérjem, amit kitűztem célul. Mások részéről nem tudom elviselni a tökölést, bizonytalankodást és a döntésképtelenséget (pl amikor valaki nem tud egy konkrét helyet mondani, hogy hol ebédeljünk).

Viszont a másik oldalról én is rengeteget őrlődöm magamban egy-egy nehezebb döntés előtt, hogy mégis mit tegyek, utána pedig akár hónapokig szorongok, hogy mi van, ha rosszul döntöttem. Nehezen beszélgetek emberekkel, nem barátkozom másokkal, mert úgy érzem, hogy biztos nem kíváncsiak rám. Csak akkor kérek segítséget, ha már nagyon muszáj, nehogy azt gondolja bárki, hogy zavarom és csak egy nyűg vagyok. Egy-egy élethelyzet változás (pl költözés, idegen közösségbe kerülés) előtt és után akár hetekig, hónapokig szorongok annyira, hogy enni sem tudok, mert azon gondolkodom, hogy vajon mi lesz, mit fogok tenni, milyenek lesznek az új emberek, mi lesz, ha utálnak, stb.

Ez hogy lehet?

2020. máj. 8. 12:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Azt írod: "Az első válaszoló válaszolt a kérdésre, te csak sértegetsz."

Erre már írtam választ: "Az meg egyenesen gyerekes, hogy mocskolódó kommenteknek állítod be azokat, amik nem istenítenek és nem mondják azt, mekkora király vagy."

Te nem határozott vagy, hanem akaratos. Leírtad, hogy ez van és kész, ami meg nem illik ebbe bele, az számodra támadás vagy nem létezik. Ez NEM határozottság.

2020. máj. 8. 15:21
 12/12 A kérdező kommentje:

De nem érted, hogy nem az volt a kérdés, hogy "szerintetek határozott vagyok?", hanem tényként írtam, hogy az vagyok? Nem erről kértem véleményt, értem, hogy szerinted bizonytalan, szorongó szar vagyok, gondold ezt, ha ez téged boldoggá tesz. Írtam, hogy nem kell isteníteni, sem semmi jót gondolni rólam, pláne nem két tulajdonság alapján, amit tudsz rólam. Nyugodtan írja le bárki a negatív véleményét is, nem a tényekkel és a véleményekkel van problémám, hanem a rosszindulattal. Ha nem határozottság az, hogy tudom, mit akarok és ha eldöntök valamit, azt véghez viszem, akkor szerinted mi ennek a szónak a jelentése?

#11 lehet, hogy rosszul fogalmaztam, csak példákat szerettem volna írni. Nem abban mérem a határozottságot, hogy el tudom dönteni, hogy mit kérjek a mekiben vagy hogy mit tanuljak (de egyébként meglepően sok ember van felnőtt korosztályban is, aki erre sem képes, több olyan ismerősöm van, aki váltogatja az egyetemi szakokat és/vagy munkahelyeket évente-kétévente, mint aki nem). Csak gondoltam nem teregetem ki az egész életem, hogy egyéb példákkal éljek.

Annyira "komoly" problémáim nincsenek szociális téren, ha "muszáj", akkor a szorogás ellenére is viszonylag jól kommunikálok akár idegenekkel is (pl valamilyen hivatalos ügy vagy hasonló dolog miatt). Ha valaki barátkozni szeretne velem, akkor nem vagyok elutasító, egyszerűen csak magamtól nem "merek" odamenni másokhoz.

2020. máj. 8. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!