Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet valaki egyszerre...

Hogy lehet valaki egyszerre határozott és bizonytalan, felénk?

Figyelt kérdés

Rólam lenne szó, fiatal nő vagyok.

Határozott vagyok abból a szempontból, hogy vannak céljaim, tudom, mit szeretnék és teszek is érte. Ha kell, erőszakos tudok lenni, hogy elérjem, amit kitűztem célul. Mások részéről nem tudom elviselni a tökölést, bizonytalankodást és a döntésképtelenséget (pl amikor valaki nem tud egy konkrét helyet mondani, hogy hol ebédeljünk).

Viszont a másik oldalról én is rengeteget őrlődöm magamban egy-egy nehezebb döntés előtt, hogy mégis mit tegyek, utána pedig akár hónapokig szorongok, hogy mi van, ha rosszul döntöttem. Nehezen beszélgetek emberekkel, nem barátkozom másokkal, mert úgy érzem, hogy biztos nem kíváncsiak rám. Csak akkor kérek segítséget, ha már nagyon muszáj, nehogy azt gondolja bárki, hogy zavarom és csak egy nyűg vagyok. Egy-egy élethelyzet változás (pl költözés, idegen közösségbe kerülés) előtt és után akár hetekig, hónapokig szorongok annyira, hogy enni sem tudok, mert azon gondolkodom, hogy vajon mi lesz, mit fogok tenni, milyenek lesznek az új emberek, mi lesz, ha utálnak, stb.

Ez hogy lehet?

2020. máj. 8. 12:17
1 2
 1/12 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
74%

Én is ilyen ambivalens vagyok :D

A személyiség roppant összetett dolog, vagy te,- egy alap emberke, akire folyamat jönnek a hatások, a befolyásoltságok :D

Néha szörnyű, néha nevetséges, néha előny hogy kicsit ilyen is-olyan is vagyok.

2020. máj. 8. 12:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért lennék rosszindulatú? Senkit nem bántok, senkinek nem akarok rosszat, kedves vagyok másokkal, ameddig okot nem adnak, hogy ne legyek az.
2020. máj. 8. 13:05
 3/12 anonim ***** válasza:
47%

Sehogy. Te bizonytalan és félénk vagy, de szeretnéd magad határozottnak látni.

Tudod a céljaid? A 10 éves Pistike is, aki űrhajós akar lenni. Akár erőszakos is vagy ezek miatt? Hogy? Úgy, hogy nehezen barátkozol emberekkel és szorongasz a változások után?

Gondolom, most majd jön a győzködés, hogy debizonyistenemre, mennyire határozott vagy. Szerintem ezt engedd el és kezdj megbarátkozni azzal, hogy mégsem vagy annyira határozott és nincs ezzel semmi gond. Ha ezt megteszed, sokat fogsz oldódni és boldogabb leszel.

2020. máj. 8. 13:11
 4/12 anonim ***** válasza:
He, pont olyan vagy mint én, csak lányban.
2020. máj. 8. 13:29
 5/12 A kérdező kommentje:
Mitől nem határozottság az, hogy konkrét céljaim vannak, amik mellett kitartok és amikért évek óta tudatosan és kőkeményen teszek és szépen haladok is velük, az időnként megjelenő szorongás ellenére is? Nem dicsérni akartam magam egy anonim oldalon, amit leírtam, azzal tisztában vagyok, nem kell bizonygatnom magamnak semmit, idegeneknek pedig pláne nem. Nem véleményeket kértem, hogy vajon igazam van-e, csak arra voltam kíváncsi, hogy hogyan lehetnek valakire jellemzőek látszólag egymással ellentétes tulajdonságok. Nem értem, hogy mi ebben ennyire bicskanyitogató, hogy sorra kapom a mocskolódó kommenteket. Egyedül az első válaszoló írt arról, ami a kérdés volt.
2020. máj. 8. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
65%

#6: Így legyen ötösöm a lottón. Jött a bizonygatás, miközben te nem érted, hogy lehet ez. Én leírtam, hogy lehet, de az meg nem esik jól a lelkednek.

Az meg egyenesen gyerekes, hogy mocskolódó kommenteknek állítod be azokat, amik nem istenítenek és nem mondják azt, mekkora király vagy.

2020. máj. 8. 13:42
 7/12 A kérdező kommentje:
A továbbiakban legyen szíves csak az válaszoljon, aki a kérdésre szeretne válaszolni vagy a személyes tapasztalatait szeretné leírni, nem csak ismeretlenül ítélkezni és baxxogatni jött.
2020. máj. 8. 13:55
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Nőj fel és értelmezd már, amit írtunk: A kérdésre írtunk választ és nem baxogattunk.
2020. máj. 8. 14:03
 9/12 A kérdező kommentje:
Az első válaszoló válaszolt a kérdésre, te csak sértegetsz.
2020. máj. 8. 14:22
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

Úgy, hogy egy gyerek is el tudja dőnteni, hogy mekiben akar enni, azt is bärki, hogy mit tanuljon. Csak olyan dolgokban tudsz határozott lenni, ahol nincs külső tenyező.

Neked a szociális készségeiddel vannak a leírtak alapján komoly problémáid, illetve nincs önbizalmad.

2020. máj. 8. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!