Ez a mostani "hősök" sztori nincs túltolva? Miért hősök? Ünnepeljük a hősöket
A járványban az orvosokra, ápolókra, takaritókra és többiekre vonatkozik a kérdés?
Nem, nincs túltolva. Ez a normális szemlélet. Eddig volt nagyon gáz, torz és értékromboló, ami ment, hogy a "celebeket", a mocskosszájú, mocskos életvitelű senkiket, a plasztikázott szilikonmellű k_rvákat emelték piedesztálra, a normális emberek, a normális gondolkodás, a normális értékrend pedig süllyesztőbe került, mert abból az elfajzott fogyasztói társadalom, meg a média nem profitálhatott volna.
"ez a munkájuk"
Akik ezt válaszolják, van idejük a gyakorin lógni válaszolgatni, nem pedig 12 órás műszakokban dolgoznak az egészségügyben. Eddig is olyan terhelt és sz-r volt.
Mert rendben ez a munkájuk, de ne felejtsük el, ez hivatás is. Nem sima munka. És nem mindegy milyen körülmények között dolgoznak, nem mindegy egyik nap elkapja és haza viszi, mert ők nem tehetik meg hogy unalomból otthon maradnak aztán irány oltogatni a home officeosokat.
Sajnálom ha valakinek rossz élménye volt az egészségüggyel, nekem is volt számtalan, de attól még nem nézem le azokat akik kockáztatják az életüket. Érdekes, eddig a tűzoltók és katasztrófa védelem volt a "hősök" (igaz, nem média támogatással, csak így például már gyerekként is, tűzoltók rohannak a bajba), és ők sem kevesebbek csak most az ápolók, orvosok is ilyen helyzetben vannak. Ki vannak téve igenis.
Úgyhogy le lehet pontozni, éppen érdekel, de jó lenne megbecsülné az ember, nem az udvarban ásnak el hanem mondjuk ellátnak (még az ezelőtti időkre reflektálva).
#7 végre egy értlmes ember
#8 nem szoktam másokra ilyet mondani, de a kommented már tényleg az a bizonyos lépcsőház éjszaka kategória...
Ahhoz képest van túltolva, ahogy eddig az emberek szarba sem vették őket. A takarítónő az év 365 napján mossa a szart utánunk, szóval eleve ezért meg kellene becsülni. Ha nem lenne takarítónő, akkor mindenki takaríthatná maga helyett/után az irodát, a folyosót a vécét stb. De az év többi napján le van nézve, szívatva van, most meg hirtelen hős lett.
Az ápoló ugyanez. Ez a dolga, szívassuk, rúgjunk bele, szórakozzunk vele, mert ő van értünk, megtehetjük. Addig nem volt becsülve a munkája. Most mindenki felébredt, hogy mekkora szükség van rájuk.
Én eddig is megköszöntem az ellátást, vittem nekik sütit, bármit amit szívesen elfogadtak (a pénzt nem, milyen érdekes).
Ha nem lennének buszsofőrök, akkor sokan nem jutnának el A-ból B-be, mert sokan nem szeretnek sétálni, biciklizni, vagy nincs pénzük autóra. De a normál napokon lenézik a buszsofőrt, 2 perces késésért nekiesnek, értünk van, szóval beszélhetünk úgy vele, mintha a valagunkból rántottuk volna ki.
A bolti dolgozók ugyanez. Köszönés nélkül, flegmán követelőzve csesztetik őket, most ők is hősök lettek.
Csak nekem az a vicc, hogy ezek az emberek az év 365 napján értünk vannak. Teljesen mindegy, hogy ez a szakmája, valamiért választotta. Nem kellene mindig megbecsülni őket?
Kíváncsi vagyok, hogy ha lemegy a vírus, akkor milyen gyorsan tér vissza minden a "normál" kerékvágásba.
És ha nem az elismerésért csinálja miért zárná ki azt, hogy kapjon is? Ilyen alapon az aki szereti a munkáját ne kapjon fizetést mert nem azért csinálja? Ez borzalmasan idióta indok.
Akkor éltessük az influenszereket? Mert ők az elismerésért csinálják, tapsoljuk meg hogy múltkor kapott az egyik szponzort sampont és most nézzük meg milyen dús a haja..?
Nem ettől függ ki mit érdemel meg. És már magában az elismerendő hogy hivatást választott, az életet szenteli másoknak és átél olyat amin más életében nem megy át, naponta halnak meg a szemük előtt, esetleg ők is elkapnak valamit, erőn felül teljesítenek és a lelkükön szárad ha valami félremegy, szerinted ez nem lelki teher?
Minden tiszteletem nekik, eddig is és továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!