Szájmaszkban jártam ma kint az utcán, és hárman is kinevettek, egy nő meg a fejét csóválta, amikor rám nézett. Miért kell kinevetni még elítélni, ha védeni akarom magam?
@21:13
A tudományos álláspont szerint a papír sebészeti maszk nem biztosít elégséges védelmet, de a semminél több.
BP-n a városban, sűrűbb helyeken már a maszkosok vannak többségben. Nem sokat mászkálok most én se (#stayhome), de pénteken is ezt tapasztaltam, M3-as metróra felszállva, csak rajtam nem volt maszk, ketten is döbbent szemekkel néztek, hogy most mi lesz. Egyikük még azután sem kapta el a tekintetét egy percig, miután visszanéztem.
Megérkezve Újpestre, a lakótelepen u.akkor már senkin nem volt maszk, ott azért néztek volna meg, ha van rajtam.
Amúgy úton van már az én maszkom is, varrják, de az a tervem vele, hogy csak tömegben, belvárosban, bkv-n stb. veszem fel. Ahol valóban érezni azt, hogy potenciális fertőzésforrás mindenki, beleértve saját magadat is. Most, hogy már hetek óta megy a vita a hatékonyságáról: a semminél több, lehet, nem ezen fog múlni, lehet, hogy igen.
Aki meg bárkit is kinevet bármiért, az meg egyszerűen primitív - de egy részük idővel kinövi.
Az attól függ.
Én is láttam ma a parkban egy srácot és egy lányt, egy pár voltak, gumikesztyűben meg szájmaszkban sétálgattak kézen fogva, majd félre húzták a maszkot és nyálcserét váltottak. Hát ne haragudj, de belőlem is kitört a nevetés.
Ellenben ha boltba megyek, postára, hivatalos ügyet intézni, vagy tömegközlekedek, énis felveszem a maszkot meg a gumikesztyűt.
Ha a párhoz hasonlóan egy szinte üres parkban sétálgattál, akkor jogosan röhögtek ki. Ha a bolt előtt tették ezt, akkor nem volt jogos, és buták voltak.
Óvatosnak kell lenni, de azért hisztériázni se kell. Tömeges helyeken indokolt a maszk, ahol tudod tartani a 2 méter távolságot, ott nem indokolt.
"Ha most itt lennél, mutatnék neked egy nagyon furcsa bácsit, olyan dolgot visel a szája előtt, hogy megijednél tőle."
Ne haragudj, de ezeket te szerintem beképzeled.
8!
Fura kerek valamik a légzőszelepek.
Igazából az ilyenekkel ellátott maszkok a leghasznosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!