Miért nem értik meg a kutyatartók, hogy bajom van a kutyákkal?
Szomszéd, család, kollégák és idegen kutyatartók mindig ferdén néznek rám, amikor megkérem őket, hogy tartsák távol tőlem az állatot.
Nem utálom az állatokat, kutyákat sem, van otthon pár kisebb állatkám de nem akarom, hogy közel jöjjön hozzám. Ezt miért nem lehet megérteni? Mindenki hülye, szivtelen p***ának tart emiatt.
Félek, rettegek a kutyáktól mert kiskoromban majdnem szétkapta az arcom egy németjuhász. Sok évbe telt mire helyrejött. Nem szándékozom terápiás céllal kedvesebb kutyákkal barátkozni, mintahogy azt sok kutyazartó erőltetni probálja. Félek tőlük, az állat ezt megérzi és csak ront a helyzeten.
Én kutyákkal nőttem fel, ezért számomra szokatlan és meglepő, ha valaki fél a kutyáktól, de persze megértem és elfogadom, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenkinek más fóbiái vannak. Elvégre én se örülnék neki, ha valaki bogarakat hozna oda hozzám és bizonygatná mennyire ártatlanok.
De azért a közlésmód sem mindegy. A múltkor kishijján letámadott egy nő az utcán, és 5-10 percig tagolta, hogy ne engedjem meg a kutyámnak kb. azt se hogy ránézzen, merthogy fél tőle, lehet bármilyen kedves, és ha a közelébe mer jönni nem tudja mit fog csinálni... És körülbelül ugyanazokat hajtogatta, csak többször, és olyan agresszíven... De persze a gyerekére nem szólt rá, hogy a labdájával ne cukkolja a kutyám.
Én meg csak ott ledöbbenve álltam, és azt sem tudtam most hirtelen mit kezdjek ezzel a szituációval... Ha ezt más hangnemben közölte volna, akkor biztosan az én reakcióm is kedvezőbb lett volna, de így...
Tehát nem hajlandóak távolabb vinni a kutyát, vagy csak furán néznek?
Ha nem hajlandóak odébb vinni:
Szerintem ez bunkóság, kutyásként ALAP dolognak tartom, hogy nem engedem oda másokhoz a kutyámat, kivéve ha ők kezdeményezik/kérik. Én imádom a kutyákat és nem félek tőlük, de sokszor én se szeretem, ha egy vadidegen kutya szimatol, "taknyozza" össze a lábam, lép rám, stb. Nincs helye kéretlenül mások "aurájában".
Ha furcsán néznek:
Szerintem érthető, én is furán néznék. Őszintén szólva nekem bizarr, hogy páran ennyire kibékülnek a fóbiájukkal, és együtt élnek vele anélkül, hogy megpróbálnák feldolgozni és legyűrni. Én is rettegtem anno dolgoktól, de szerintem vicces lett volna ha úgy növök fel, hogy "hát jó akkor én X dologtól rettegek, nekem ez így jó, és mások alkalmazkodjanak az irreális félelmeimhez, sőt, támogassanak is benne".
Nekem mondjuk teljesen kényelmes máshol találkozni, mert szeretek kijárni otthonról és sokkal nagyobb élménynek tartom kávéházban csevegni, mint itthon :) Arról nem is beszélve, hogy ha teszem fel kérdező egy jó barátom lenne, nála is találkozhatnánk, úgy nem kell bejönnie az "oroszlán barlangjába".
Van egyébként ilyen ismerősöm, csak nem hoztam fel, mert nem egy súlycsoport. Ő a macskaszőrt rühelli átkozottul, én meg nem tudok mit csinálni, a perzsamacskák mellett ha megszakadok is marad egy-két szőrszál itt-ott. Vele igen, mindig máshol találkozunk, így nem kell idegeskednie, ha meglát magán egy darab szőrszálat és nem kell görcsösen siccelgetnie a barátságosan közelítő macskát. A macska van otthon, neki joga van szabadon közlekedni a lakásban. Aki nem szeretne találkozni vele, az ne jöjjön fel, annyi más helyen össze lehet röffenni.
Én is kerülöm a kutyákat, úgyhogy megértelek.
Rám is úgy néznek, mint valami zombira, pedig csak nem akarom, hogy egy baktériumtenyészet állat a cipőmet vagy a nadrágomat nyalogassa. Volt, hogy az erdőben sétálgatva megtámadott egy eleresztett pitbull, szerencsére megúsztam "csak" annyival, hogy a gatyámat összeugrálta, és a vastagon barna trutyis nyálás szétkente rajtam több helyen. Vajon mi lehetett a pofájában? Nem kis eséllyel más állat ürüléke... és ezt rámkente. Már bánom, hogy ott, akkor a gazdáját nem küldtem el jó meleg éghajlatra, és fenyegettem meg rendőrrel. Azóta csak paprikasprayvel járok sétálni erdős részre, és ha bármikor nekemjönne egy ilyen dög, simán lefújom, a gazdáját meg befenyítem a rendőrséggel.
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy ennyien válaszoltok. 12-es kérdést megpróbáltam visszapontozni. Nem szeretnék a jövőben sem beleállni egy "feloldom a kutyáktól való szorongások projektbe" de becsülöm és hálás vagyok az olyan kutyatartók irányába, akik megfogják az ebet, ha látják, hogy félek tőlük.
Sajnos a környezetemben inkább csak legyintenek a rám ugrani készülő, "tudomhogycsakjátékos!" kutyára, mondják hogy nem bánt.
Aki a kutyákat nem szereti nem jó ember??? Ezt a mondást a virágokra találták ki ember! Tisztelem a természetet, nem utálom, a pókokat, kigyókat, egereket és több más olyan állatot sem, ami másokból hasonló szorongást váltana ki mint belőlem a kutyák. Egyszerűen csak elhúzódnék tőlük minél meszebbre mint te mondjuk a mérges kigyótól. Miután domesztikált állatokról van szó, velem többször jönnek szembe a kutyák. Nem vagyok szivtelen p***a csak félek tőlük és kész. Nem tudod és remélem nem is fogod megtudni, amikor egy barátságosnak hitt eb simogatás után leteper és kivesz belőled egy hús darabot. Tudom, ott a gazda volt a hülye de nem akarok több fogat látni.
Ezt én sem tudom megérteni. Habár én nem félek a kutyáktól , nekem is van és minden egyes nap amikor sétálok vele van valaki aki az istenért sem ért a szép szóból amikor mondom neki , hogy ne engedje ide.
“Sajnos a környezetemben inkább csak legyintenek a rám ugrani készülő, "tudomhogycsakjátékos!" kutyára, mondják hogy nem bánt. “
Igen mindig ez a duma :D aztán mégsem annyira játékos.
A másik kedvencem amikor póráz nélkül sétálgat a kutyával és vagy nem tudja vagy nem is akarja visszahívni. Több 100 ezret fizettem már ki az állatorvosnál ilyen támadások után mindezt azért mert képtelen felfogni a “nem” jelentését. Ráadásul az egészben az a legszomorúbb , hogy a legtöbb ilyen helyzetben az állat jár a legrosszabbul a buta gazdája miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!