Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A kutyatartók főleg városi...

A kutyatartók főleg városi lakótelepen, társasházakban miért tartanak kutyát?

Figyelt kérdés

Például a társasházi szomszédomban, 28 négyzetméteres lakásban lakik egy értelmileg sérült házaspár, két gyerekkel, akik szintén értelmileg sérültek. Viszont nem lehet elég a bajuk, mert ez mellé még 3 (három) kutyát is tartanak, ami velük alszik egy ágyban, a gyerekek gyakran kaptak tőlük valami betegséget és a szomszédokat is zavarja a folytonos ugatás és az hogy a gyerekek folyton sírnak a folyosón hogy éhesek.

Továbbá a folyosóra folyton odapiszkít valamelyik kutya.

2014. febr. 4. 13:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Bármilyen állatot tipikusan azért tartanak az emberek társasházban, mert túl steril a környezet, hiányzik nekik a természet közelsége. Bár ezt a legtöbben nem fogalmazzák így meg.
2014. febr. 4. 13:52
 2/14 anonim ***** válasza:
74%

"gyerekek folyton sírnak a folyosón hogy éhesek"

Ez hogy jött most ide? :D

2014. febr. 4. 14:00
 3/14 anonim ***** válasza:
47%
Miért nem adsz a gyerekeknek enni ha már ennyire a szíveden viseled a sorsukat?
2014. febr. 4. 14:03
 4/14 anonim ***** válasza:
61%
Én sem értem, kutya nem való a lakásba. Ez rossz aki ott lakik és rossz a kutyának is.
2014. febr. 4. 14:08
 5/14 anonim ***** válasza:
54%
Miért nem valo, utolsó? Mi az összefüggés? Ha kielégíti a kutya mozgás igényét, ott tartja, ahol tudja es akarja. Nálunk egy golden retriever van, naponta négyszer igényli a sétát, a nap tobbi részében alszik a fotelben. Ha, kerteshazban élünk es a kutya bent van.
2014. febr. 4. 14:12
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ milyen kutya. Ha kis "szoba cica" kutya az oké.

DE,nagyobb nem lakásba való.

Követlen szomszédomban egy német juhász van, szembe szomszédomban egy rottweiler. (még jó,hogy nincs több lakás egy szinten )

Felettünk egy pici "cicakutya" van , alattunk is. Elfér.

A nagy sem zavarna HA nem lenne full kutyaszőrös a lábtörlőjük ami az enyém mellett van,s nyitom az ajtót a szellő behozza a szőrt (fúj) s nem ugatna meg vonyítana mikor egyedül van.

2014. febr. 4. 14:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdésed túlságosan is általánosít. Ráadásul, ahogy látom, neked nagyon nem a kutyatartással van bajod, hanem azzal, hogy a szomszédod képtelen ellátni a gyerekekeit és a kutyáit. Így persze hogy hangoskodnak!

Nem minden kutya való kisebb lakásba, de ahogy előttem is írták, megfelelő mennyiségű sétáltaltással meg lehet oldani.

Én is panellakásban lakok és van egy kicsi kutyám, 10 kg sincs. Tipikus szobakutya, ha szabadban tartanám, valószínű már elpusztult volna. Szeret bent lenni, még néha a napi három sétát is sokkallja. Amikor mozgékonyabb napja van, a nappaliban hatalmasakat játszik; neki az is nagy munka, hogy néhányszor körberohanja a szobát a játékot kergetve, hisz mivel kistermetű, elég tér van neki odabent is. 10 éves a kutyus, életében egyetlenegyszer fordult elő, hogy a folyosóra piszkított, amikor nem volt jól a pocakja. Összetakarítottam, nem volt vele gond. Sajnos az, hogy a szomszédod otthagyja, ill. hogy betegségeket kapnak el a gyerekek a kutyától, nagyon nem jó dolog, akkor azok a kutyák nem egészségesek, nincsen rájuk odafigyelve. Ez mind nemtörődömségre utal. Hiába sérültek a szomszédok, senkinek sem jó ez az állapot, sem nekik, sem a kutyusoknak.

2014. febr. 4. 14:26
 8/14 anonim ***** válasza:
94%

Szomszédaidnál nyilván az értelmi állapotukra lehet fogni, hogy 28 négyzetméteren él két felnőtt, két gyerek meg három kutya.

Az éhes gyerekek sírása meg gondolom /ez válasz az előttem reagálónak/ úgy jött ide, hogy minek tart három vagy akár egy kutyát is, aki a gyerekeit se tudja etetni.

A többi ember lakásban történő kutyatartásáról meg csak az a véleményem, hogy ha ténylegesen ki tudja elégíteni a kutya mozgásigényét, valamint nem hagyja egyedül, tehát nem arról szól a kutya, hogy valaki hazavárja, hát lelke rajta.

Nekem is volt lakásba törpesnacim amikor kislány voltam. Imádtam, sokat sétáltattam, segített a magányosságomat leküzdeni. Olyan igazi társam volt. Azonban ma már nem lennék képes felnőtt fejjel beengedni egy kutyát az ágyamba, de még a fotelembe se. Annak idején pedig nagyon természetesnek tűnt.

2014. febr. 4. 14:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Vannak kimondottan szobakutyák, amelyeknek nem nagy a mozgásigényük és kimondottan jól érzik magukat lakásban. Nagy testű vagy nagy mozgásigényű kutyát lakásban tartani viszont állatkínzás, csak sajnos egyelőre még nem tiltja törvény, nyilván ebben az is benne van, hogy sok állatvédő aktivista éppen ezt a fajtáját űzi az állatkínzásnak.
2014. febr. 4. 14:55
 10/14 A kérdező kommentje:

A 2. válaszoló írta:

"gyerekek folyton sírnak a folyosón hogy éhesek"

Ez hogy jött most ide? :D

A 8. válaszoló válaszolt rá, hogy jön ez ide:

"Az éhes gyerekek sírása meg gondolom /ez válasz az előttem reagálónak/ úgy jött ide, hogy minek tart három vagy akár egy kutyát is, aki a gyerekeit se tudja etetni."

Azt hiszem felesleges kiegészíteni a 8. hozzászóló válaszát.

Akinek éhezik a két gyereke, és nem is foglalkozik velük, az miért tart három kutyát, ráadásul 28 négyzetméteres albérleti garzonjában? Valójában nem is a kutyaugatás zavar minket (persze azért az is), hanem leginkább az, hogy amikor ugatnak, folyton ez jut róla eszünkbe. Sőt, amikor túl sokat sír valamelyik gyerek, azt kiáltja rá az apjuk vagy az anyjuk, hogy intézetbe fog kerülni. De azt még egyikünk sem hallotta, hogy a kutyáira mondta volna azt, hogy csendben legyenek mert kutyamenhelyre fognak kerülni.

2014. febr. 4. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!