Miért nem értik meg a kutyatartók, hogy bajom van a kutyákkal?
Szomszéd, család, kollégák és idegen kutyatartók mindig ferdén néznek rám, amikor megkérem őket, hogy tartsák távol tőlem az állatot.
Nem utálom az állatokat, kutyákat sem, van otthon pár kisebb állatkám de nem akarom, hogy közel jöjjön hozzám. Ezt miért nem lehet megérteni? Mindenki hülye, szivtelen p***ának tart emiatt.
Félek, rettegek a kutyáktól mert kiskoromban majdnem szétkapta az arcom egy németjuhász. Sok évbe telt mire helyrejött. Nem szándékozom terápiás céllal kedvesebb kutyákkal barátkozni, mintahogy azt sok kutyazartó erőltetni probálja. Félek tőlük, az állat ezt megérzi és csak ront a helyzeten.
A meglepődés nem egyenlő, a nem megértéssel.
Én is meglepődök azon ha valaki fél a macskámtól, biztos fura fejet is vágnék ha mondanám, de folfognám.
Annyi "miért nem értik meg" kérdést fel lehetne tenni, hogy összeomlana tőlük a GYK. A válasz mindegyikre ugyanaz: mert képtelenek felfogni, hogy nem mindenki működik, gondolkodik, érez úgy, ahogy ők, magyarul magukból indulnak ki. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, nem fogják felfogni, hogy hiába tudják ők, hogy nem bánt a kutyájuk, téged az nem vigasztal.
Más kérdés, hogy aki meg is érti a problémádat, az sem feltétlenül van olyan rugalmas, hogy csak a te javadat nézze. Én pl. szívesen találkoznék veled bárhol máshol, de nem hívnálak fel magunkhoz. Nálunk az állatoknak is vannak jogai, nem zárnám ki őket a saját területükről, otthonukból, csak mert olyan ember jön látogatóba, aki nem szereti őket. A férjem sem pakolom ki otthonról ha jön anyám, pedig ők se csípik egymást :D Szóval nálam pl. a kompromisszum nem az állat kizárásával, hanem másik találkozóhely kijelölésével működne, még ha ettől szívtelen is lennék. Természetesen ilyenkor otthon hagynám minden esetben a kutyát.
Jelezd nekik, hogy gyerekkorodba szerencséd volt, mert a németjuhász majdnem szétkapta az arcod, és a fizikális gyógyuláson kívül a lelki ok, hogy nem szeretnél cimbizni.
Mindenki egyéni szabad akarata, hogy leküzdi-e a félelmét vagy sem, és ezt a másiknak tisztelnie kell.
3-as nem arról van szó, hogy nem szereti, hanem a gyerekkori kutyatámadása után nem tud kutyákkal cimbizni.
Elnézted! Nem ugyanaz!
"Más kérdés, hogy aki meg is érti a problémádat, az sem feltétlenül van olyan rugalmas, hogy csak a te javadat nézze. Én pl. szívesen találkoznék veled bárhol máshol, de nem hívnálak fel magunkhoz."
Én nem rekesztenék ki egy barátkát azért mert ilyen élménye volt állattartóként, de az állatkámat se. Szóval kreatívnak kell lenni, ennyi a titka!
Ezt csak azért írtam, mert hosszabb távon nem oldod meg hogy mashol talalkozol, mert egy idő utan neked is nyűg lesz.
Elnézni el lehet, de megoldani nem ugyanaz! Házon belül is meg lehet oldani, hogy ne egy légtérbe legyen az állat és a félő személy.
5-ös voltam.
A kérdezőnek kell eljutnia odáig, hogy nem minden állat ugyanaz az állat, ami anno megtámadta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!