Ha két ember között túl nagy a különbség anyagilag, akkor az a kapcsolat kuka?
A legutóbbi párkapcsolatomban jöttem rá erre a problémára.
Én nem igazán akartam elhinni sokáig, mindig legyintettem, amikor valaki azt mondta,hogy számít a pénzügyi helyzet.
Nekem van két diplomám, alap+mester, gazdaságtudományi területről.Versenyszférában dolgozom.Ebből adódóan, jóval az átlagbér felett keresek.
Budapesten, diplomával, nyelvtudással ez nem nehéz.
Az exem viszont mentőápoló volt.
Mondanom sem kell,hogy a közszférában milyen állapotok uralkodnak financiális téren.Ha meg huszonéves valaki, akkor meg főleg nincs megbecsülve.
Viszont, nekem elsősorban a személyisége,külseje volt a mérvadó
A kapcsolatnak ő vetett véget, mivel nagyon zavarta az anyagi különbség.
Eltérőek voltak a vásárlási szokásaink.Én is néztem az árakat, de azért, ha valami nagyon megtetszett megvettem.
A másik, ami zavarta, hogy én lakást bérelek, ő viszont a szüleinél lakott.
Én vagyok a nő, ő a férfi.
Sok férfit zavar még,hogy a nő többet keres, mint ő.
Ez attól is függ, miért nagy a különbség.
A szüleim között is nagy a jövedelemkülönbség, de mindketten diplomás értelmiségiek, csak ennyire eltér az, hogy mennyire fizetik meg a szakmájukat (pedagógus-mérnök), sose volt anyagi konfliktus közöttük, több, mint 35 éve házasok.
> Én is néztem az árakat, de azért, ha valami nagyon megtetszett megvettem.
Ez általános női-férfi dolog.
A nők ár alapján vásárolnak, férfiak tetszés, minőség alapján.
Barátnőm mindig meglepődik hogy én nem az akciós ruhák felé veszem először az irányt, illetve ha kinézek valamit először az összetétel címkét nézem meg, utána az árat
"És ha alaposabban megnézzük, 99 %-ban a férfi keresett többet, amit a környezet és a feleség is teljesen elfogadott, hiszen otthon szinte mindent a nő csinált a saját munkahelye mellett."
Akkor a szüleim ezt is cáfolják, mert náluk otthon is közös volt mindig a házimunka. Apám a szüleitől is ezt a mintát hozta.
A dédszüleim ugyanannyit kerestek régen és megosztják a házimunkát mai napig. Főzni is együtt szoktak pedig 80 felettiek (hál isten jól tartják magukat)
Szóval szerintem ez is olyan, hogy kinek mi az értékrendje. Vannak emberek, akik bele tudnak törődni, hogy a másik többet keres (sőt van, hogy kifejezetten erre utaznak) és van, hogy nem.
Szerintem a legjobb, ha egyensúlyban van, de lehetőleg legyenek külön kasszán. Amikor a barátom meghívott valamikor, következő alkalommal én hívtam meg őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!