Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeretnék nálam idősebb...

Miért szeretnék nálam idősebb férfiakkal összebarátkozni? 22/l

Figyelt kérdés

Mindenki a korosztályában barátkozik, persze saját korosztályomból is vannak barátaim, de ők valahogy nem tudnak úgy lekötni.

Mindig is inkább idősebbekkel, vagy gyerekként felnőttekkel "barátkoztam".

Tulajdonképp a fenti kérdést többször feltették már, de nem tudtam konkrét választ adni.

Valahol egyfajta kihívást jelent számomra, szeretném hogy komolyan vegyenek, egyenlő félként tekintsenek rám, ne pedig "gyereként" vagy kis fruskaként.

Éppen ezért sokkal szívesebben keresem a 10-15 évvel idősebbek társaságát, mint a saját korosztályomét.

Mit gondoltok, miért lehet ez?

2020. febr. 15. 23:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Akkor fognak felnőttnek nézni ha már az vagy. Ezt nem lehet erőltetni. Volt egy 20-21 éves ismerősöm, hisztizve jelentette ki hog ő már felnőtt nő, viselkedésre viszont egy 15 évessel volt egyenlő. Minden téren. Ha csak barátságról van szó tehát nem csak férfiakkal, akkor megérteném max 5 évet, hiszen valaki érettebb gondolkodású. De te azt mondod hogy ez kihívást jelent, tehát egy kicsit erőlteted. Azon kellene elgondolkoznod hogy miért akarod bizonygatni gyerekkorodatól kezdve ennyire hogy te már érettebb vagy amikor ez nem biztos hogy igaz.

A fő kérdésből kiindulva viszont szerintem te inkább párkapcsolatra gondolsz mint barátságra. Ezt se lehet erőltetni mert ha igen, akkor a rózsaszín köd felszállása után bizony fel fogja ütni a fejét egy-két a korkülönbségből adódó probléma. Ne keresd szándékosan. Ha jön akkor jön. Erre konkrétan azt szokták mondani hogy apakomplexus.

2020. febr. 16. 09:06
 12/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. És a "kihívást jelent számomra, szeretném hogy komolyan vegyenek, egyenlő félként tekintsenek rám, ne pedig "gyereként" vagy kis fruskaként." mondatodból kiindulva a legelső válaszoló kérdése nem is hülyeség (gyakorlatilag ezt én is ezt kérdeztem fennt). Ha erre válaszolsz magadnak talán megtalálod a választ. Kivéve ha pótapát akarsz magadnak. Ehhez pedig a családi hátteret kellene megnézni amit mi nem ismerünk.
2020. febr. 16. 09:14
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Apakomplexus vagy sugardaddy keresés?
2020. febr. 16. 09:55
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Sziabia Matyi vagyok 45 éves egyedül álló , Kőbányán . Baratkozzunk fel jöhetnel hozzam ma este agy két személyes megiszunk egy kávét vagy kis pálinkát amit szeretnel.
2020. febr. 16. 13:09
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

Azért, mert egy érett, nyugodt férfira vágysz, nem egy picsogó 20-as pasira. Én sem bántam meg, hogy idősebb párt választottam végül. Nyugalmat, kiegyensulyozottságot hozott az életembe.

24/ N

38/ F

2020. febr. 16. 16:34
 16/22 anonim ***** válasza:
És össze is barátkozol nálad idősebb pasikkal, vagy csak szeretnél?
2020. febr. 17. 10:02
 17/22 A kérdező kommentje:

Megpróbálok minden (komoly) kérdésére választ adni, szóljon ha valaki kimaradt véletlenül. :)

Nem csak férfiakkal, vegyesen, idősebb nőkkel is gyakran barátkozok, csak az egyszerűbb, nyitottabbak.

Ebből jön a további válasz, nem szeretem ha beskatulyáznak, és ezért kihívás, ebből kitörni.

És általában azt a visszajelzést kapom, hogy külső alapján nem ilyen személyiségnek gondoltak, hanem felszínesebb kis furska jelleget várnának, ehhez megfelelően, vannak, akik kissé lekezelően beszélnek, a kezdetektől.

Ez pedig lássuk be bizonyos mennyiség után kissé bosszantó, vagy inkább bántó, holott ha csak néhány normális mondatot váltanánk, az eddigiek alapján ez a mentalitás változna.

Hogy a barátkozni csak szeretnék-e vagy meg is valósul, azt kell mondjam változó.

Attól függ mennyire épít adott személy az előíteletekre.

Legtöbbször megvalósul, de csak átmenetileg, hiszen tényleges barátként nem illek képbe, az általános jellemzőim: kinézetem, nemem, esetleg a korom miatt.

Ugyanakkor a saját korosztályommal pedig sehogy sem találom a közös hangot, néhány elvontabb személyt leszámítva, akikből sajnos elvétve találni egyet-kettőt.

2020. febr. 17. 15:57
 18/22 A kérdező kommentje:

És hogy miért szeretném, hogy felnőttként gondoljanak rám:

Alapvetően nem szeretném, viszont ez kell ahhoz, hogy olyan társaságban, vagy olyan személy/személyek hajlandóak legyenek megismerni, kicsit nyitottak lenni irányomban, akiknek én is élvezem a társaságát.

Ahogy írtam vannak korosztályombéli barátaim is, akiket, nyilván nagyon szeretek, de egyre inkább azt érzem, hogy lefáraszt a társaságuk, azok a típusú szórakozási formák, amiket ők kedvelnek.

Tulajdonképp folyamatosan szerepet kell játszanom, alkalmazkodnom ahhoz, hogy odaillő legyek. És egyre jobban kidomborodnak ezek a különbségek, egyre nehezebb alkalmazkodni, egyre rosszabb érzés ez az egész.

Szemben az idősebb korosztályból való (nyilván ehhez egy olyan típusú személyiség is kell, közel sem a kor a meghatározó, de idősebb korosztályban sokkal több olyan személyt találok, mint a sajátomban az az egy-kettő)

személyekkel közös programokon jól érzem magam, önmagam lehetek, feltöltődök. Teljesen más, teljesen az ellentéte.

De ugyebár ezekbe a körökbe sem illek be külsőjegyek, társadalmi megítélés stb. miatt.

És még számon is kérik, hogy miért akarok én nálam időbb férfiakkal barátkozni?

Itt nagyjából be is zárul a kör, de megoldás az nem igazán van a helyzetre, szóval mit tanácsoltok? :)

2020. febr. 17. 16:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Van ilyen. Nem kell semmit csinálni, ilyen vagy. Igazából le is írtad. Nekem kicsit úgy jött le az elején hogy csak meg akarsz felelni az idősebbeknek. De csak nem élvezed a korodbeliek társaságát és kész. Mondjuk ne lepődj meg ha az idősebbek meglepőnek hogy ilyen vagy kinézeted és korod ellenére. A felfogásod lehet érett, de nyilván még nincs annyi élettapasztalatod, de ez természetes. Ettől függetlenül persze még lehetsz jó társaság.

"Miért szeretnék nálam idősebb férfiakkal összebarátkozni?" Ezt te írtad. E miatt a kérdés miatt gondoltuk hogy többnyire férfiakról van szó, vagyis párkapcsolatról

De leesett. Vegyesen barátkozol, csak azt furcsálják az emberek hogy férfiakkal is akarsz mint barát. Ezen ne lepődj meg. :) Ezt már máshol is leírtam. Nem hiszek a férfi és nő közti barátságban. Lehet jó ember a másik, jó kolléga, jó szomszéd, de egy felnőtt ember már nem jár össze a másik nemmel csak akkor ha annak oka van. Hogy miért? Mert könnyen kialakulhatnak érzelmek. Szerintem maradj inkább a női barátoknál, és biztos lesz majd barátod, úgy értem hogy szerelmed aki viszont férfi lesz. Jó esetben pedig a párunk a legjobb barátunk.

2020. febr. 17. 19:58
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
#19, nem feltétlenül igaz, hogy nincs férfi és nő között barátság. Nálunk vegyes baráti társaság van, sokan már kb. 15 éve ismerjük egymást, de sosem volt ebből probléma, pedig nem egyszer előfordult már, hogy egy ottalvós buli után egy ágyban aludtam valamelyik lánnyal.
2020. febr. 17. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!