Miért van az, hogy ilyen csőlátású, szemellenző gondolkodásmódot folytatnak az idősebb generációk?
Ha tudod hogy nem értik hogy működik akkor miért próbálod nekik elmagyarázni? :D Apukám 80 évesen érette, hogy így élek meg, és büszke is volt rá. Ez tök jó, de nem véletlenül jött elő ekkora erővel ugyanez a feszültség egy kis mém formájában, amit úgy ismerünk "OK boomer" Erről szól, hogy végre lett egy szelep amin kiereszthetjük, hogy francért nem akarod megérteni sem az újat? Amúgy az ember a korral veszít a rugalmasságából, és már nem akar újat befogadni, mert bármikor megteszi jön egy mási kúj, ez nekünk rosszbab lesz majd mert most még gyorsabb ez az egész, és sokkal könyebb lesz lemaradnunk ha eljön az a kor...
Azért m ise vagyunk mindenben olyan hú de okosak, telefon nélkül ninc sélet és hasonlók valahol átgondolva ez elég csúnya :D
Mire egyet pislantasz Kérdező és 45 leszel, akkor majd megérted.
Bár szerintem neked nem az EMBEREKKEL, hanem konkrétan a családoddal van gondod, mert egy 45éves ember a szellemi és fizikai teljesítőképessége csúcsán van és minden, csak nem öreg. De úgyis meglátod!
(Eszembe jut rólad egy 16 éves tanulólány, aki megdöbbent, hogy a 35éves főnöknője még szexszel. Na de ilyen öregen?...mondta :D )
Pont elmúltam 45 éves. Természetes, hogy nem mindent ugyanúgy látok, mint a nálam 20 évvel fiatalabbak, mint ahogy nem is úgy, ahogyan a nálam 20 évvel idősebbek.
Néhány dolgot azért megjegyeznék.
"youtube videósként vagy streamerként meg lehet élni ma"
Visszakérdezek: hány embernek? Hány ember tud ma Magyarországon megélni ebből? A "megélni" alatt azt értem, hogy havonta stabilan, a közterhek levonása után legalább 200e Ft-ja marad. És akkor gyorsan tegyük hozzá, hogy a Lidl-ben egy pénztáros is többet keres ennél, igaz nehezebb és kényelmetlenebb munkával.
Az, hogy néhány szerencsés és ügyes ember ebből megél, az nem azt jelenti, hogy ma egy fiatal erre alapozhatja a megélhetését.
"internet meg mobil nélkül nincs élet nekünk"
Én elhiszem, hogy sok mai fiatal így érzi ezt, de csak saját maguknak zárják be az élet kapuját. Az élet akkor kezdődik, ha nem képernyőn nézed, nem olvasod, nem kommenteled, ....... hanem ÉLED. Amikor eszedbe sem jut a telefon, a facebook, hanem akkor és ott megéled a pillanatot. Akár kirándulsz, akár horgászol, akár kézműveskedsz, de csinálsz valamit, és nem azzal vagy elfoglalva, hogy ha ezt megosztod másokkal, akkor kapsz száz db like-ot és ettől elélvezel.
A kapcsolattartásnak, információszerzésnek megvan az ideje és a helye egy ember életében, de nem mindegy, hogy a tárgyak uralnak téged, vagy te a tárgyaidat. A szabad ember nem hagyja, hogy a tárgyak uralják őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!