Csak szerintem ilyen borzasztóan unalmas az élet?
Egyszerűen halálra unom magam minden nap,függetlenül attól,hogy hétköznap van-e vagy hétvége.Mindent unok,de szó szerint mindent.Nem látom értelmét,hogy minek kelek föl nap mint nap.Komolyan mondom a legjobb dolog az életemben az amikor alszok.
Hogy tudnék kimászni ebből?
Ilyeneket légyszi ne írjon senki,hogy jó dolgodban már azt se tudod mit csinálj meg olvass,filmezz stb.
Bármit elkezdek egy idő után beleunok.
21/F
Nem sokkal ezelőtt kb 1 hónapja én is ilyen voltam többször is,igazából nekem szerintem valamilyen betegségem van amit úgy hívnak hogy bipoláris zavar sajnos elég sok minden igaz rám a tünetekből,kb most abban a stádiumban vagyok hogy minden szuper és pörgök.
Nagyon jó tanácsokat adtak itt neked,mozdulj ki és sportol hidd el nekem is hogy ez tud segíteni csak sose stresszelj, ha esetleg nem érzed jól magadat a melóban próbálj vagy is keres egy másikat és próbáld ki azt, most vagyunk fiatalok szóval bármit el tudunk érni csak akarni,tenni,nem feladni kell aztán előbb utóbb sikerülni fog, hidd el nekem.
Jelen esetben most azt találtam ki hogy ki próbálom a nemzetközi furgonozást, van B jogsim és megcsináltam az orvosi alkalmasságit is ami nem nagy dolog,szeretek vezetni,eddig balesetmentesen sikerült mindent megúszni és ez továbbra is így lesz,ahogy nézem ezt a furgonos dolgot és utána olvasok sokan nem a pénz miatt csinálkák igaz lehet azért vele szépen keresni, leginkább szerintem ebben az a jó hogy dolgozol,pénzt keresel,utazol,világot látsz, új helyeket tudsz fel fedezni, új embereket is meg tudsz ismerni ha tudsz valamilyen idegen nyelven még több a lehetőséged, ki szakadsz a komfortzónádból,látod mire is vagy képes valójában? mert itt lesznek dolgok amiket meg kell oldanod és nagy valószínűséggel egy idő után rá ébredsz mit is akarsz valójában csinálni? Hol szeretnél élni? Itthon vagy külföldön? Stb...
Van aki szerint butaság van aki szerint nem az, én ki próbálom áprilistól addig már jobb idő lesz aztán majd lesz ami lesz.
Sok sikert és kitartást :-)
21F
Kortünet! A fejlett nyugati társadalom egyéneinek többsége küzd hasonló, vagy ezzel ekvivalens zavarokkal. A válasz nemrég született meg, és 2018 óta publikálják, és azt is, hogy mi segít ezen. Sajnos ezidáig csak angol nyelvű YouTube-os klipek vannak (de magyarra feliratozható!):
https://www.youtube.com/watch?v=9Zd9qvJUr-o
Tömören: az 5 évtizeddel ezelőtt szárnyaló útjára indított fogyasztói társadalom közvetett következménye ez, különös tekintettel a digitális világ nyújtotta kényelmi lehetőségek, és könnyen megszerezhető élvezetek miatt. Ez évek alatt tönkrevágja az agy hormonális egyensúlyát, és átvált egy mindennel elégedetlenkedő, mindenben csak a rosszat meglátó, és erőfeszítésekre való képtelenséget okozó dopamin-rezisztens állapotba, amely egy állandósuló boldogtalanság érzetet kelt.
Régen is volt ilyesmi, de csak az uralkodói körökben a fényűzések hatására. Ez idővel plafonba ütközik (mert rengeteg pénzt igényel), de megmarad rá a kényszer, amely aztán háborúkba sodorja az országot.
A plafon mostanra is előállt, amelyben mi vagyunk az uralkodók (=demokrácia), és foggal-körömmel nem akarjuk ugyan, de háborúkba sodorjuk az egész fejlett régiót. Nem csak az emberi faj tulajdonsága ez, és a mélyén egy kitörölhetetlen állati ösztön húzódik az agyban működő hippokampuszunk kapcsán, illetve a biokémiai rendszerünk helyes működése miatt. Helyesen működik, ugyanis az élővilágban (és az embernél is) a faj túléléséhez a küzdelmes és erőfeszítéseket kívánó lét a megoldás. Ebből vezet ki ez a hedonista szemlélet, és váltja ki bennünk az ellenségeskedő, agresszív létmódot, melyet az interneten a trolloktól jól ismerünk.
Megoldás: dopamin böjt (kb. 30 nap), ahogyan a klipek ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!