Szemüvegesek! Titeket nem zavar amikor leveszitek a szemüveget, hogy nem láttok jól csak homályosan? Nem kellemetlen érzés hogy mégsem egészséges a szemetek és visszafordíthatatlan?
Dehogynem zavar. Mivel az ember látni szeret, így nyilvánvaló, hogy zavaró és kellemetlen. De sokunknak nincs pénze/lehetősége műtétre, és ami azt illeti, hiába ígérnek 90-100 százalékos javulást, nincs rá semmi garancia, hogy egy életen át tart a műtét hatása. Kőnnyedén előfordulhat, hogy 10-20-30 év múlva ugyanúgy kelleni fog szemüveg. Akkor pedig a cirka fél-egymillió forint teljes pénzkidobás volt.
Már léteznek kontaktlencsék, dioptriás napszemüvegek is. Elég sok mindenből lehet választani, mindenki a pénztárcájához vagy a szemei állapotához szabja a dolgot.
Nem, eleve nem is veszem le csak akkor amikor nem fontos látnom pl. alváskor vagy fürdéskor.
Az meg hogy visszafordíthatatlan nem igaz, ma már nagyon sokféle lézeres látás javító kezelés létezik, amik tökéletesen helyre hozzák a látást.
Szerintem attól függ, hány évesen lett valaki szemüveges. Bocs, ha dicsekvésnek hangzik, de én 40 éves vagyok, de nem kell szemüveg még sem távollátáshoz, sem közellátáshoz. Ha majd egyszer kelleni fog, nem leszek miatta depis, hiszen életem felét nem szemüvegesként éltem le, és mivel ez a korral együtt járó dolog, így nem hiszem, hogy fog zavarni.
Más az, ha valakinek már fiatalabb korban kell, az lehet, hogy elszomorító.
Nekem csak -0,5 ös a szemüvegem. Kifejezettem jól áll nem akadályoz semmiben, csak nélküle mikor leveszem kicsit fura. Egyrészt mivel hiányérzet a szemüveg, másrészt messzire egy két dolog azért homályosabb.
Elképzelhető, hogy később kell majd erősebb?
24 éves vagyok soha nem volt baj a szememmel csak az utóbbi 2 évben a tartós számítógépezés tönkretette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!