11. hétben járunk? Minden rendben van de néha belém hasit az az érzés hogy mi van akkor ha. Pl:azt mondják egy vizsgálaton nem egészséges a baba?! Gyorsan elhessegetem és a jóra gondolok! Mit tehetek még ellene?
Szerintem ez a maximum, amit megtehetsz, legalábbis én nem tudok jobb módszert. Szerintem a kismamák döntő többsége így van ezzel.
Én már a második babámat várom, az első babám is makk egészséges, nem volt gond a terhesség alatt, most még ő is csak nyolc hónapos, egész nap terelve van a figyelmem, de még így is eszembe jut, hogy mi van, ha...
Bevallom őszintén, míg sok kismama hetente uh-ra menne, addig én bőven kiegyeztem azzal a néggyel, amit első terhességem alatt csináltak, azokra is gyomorideggel és félve mentem.
Most már a 11. hétben vagyok, három hét múlva lesz az első uh-m (külföldön élünk és itt csak külön kérésre, vagy panaszok esetén van korai uh). Nekem nincs gondom, eszem ágába sem jutott korábban uh-ra menni, mert most még teljesen biztos vagyok abban, hogy minden rendben van. Viszont már most izgulok, ha arra gondolok, hogy három hét múlva rosszat is mondhatnak. Következő pillanatban ismét arra gondolok, hogy miért mondanának, hiszen minden rendben van. Ki érti ezt?
Szerintem minden kismama így van - legalábbis a nagy többség! Én is végig aggódtam az első trimesztert, a 12 hetes UH eredményig, míg a doki nem mondta ki, hogy minden rendben, senkinek nem mondtuk a családban, még én sem mertem magam beleélni, mert attól féltem, mi van, ha baj van...
Tényleg nem szabadna rá gondolni, csak a jóra és a szépre, arra, hogy semmi baj nem lehet!
25+2 hetes vagyok, és most is beugranak még rossz gondolatok. Ezzel nem tudsz mit csinálni! Ha pedig megszületik a baba, akkor is ugyanúgy fogunk aggódni, csak más miatt. Ha 16 éves lesz, akkor pl hogy hazaér-e épségben a diszkóból... :-)
Boldog babavárást!
Szia! Ne is gondolj a rosszara, én az előző babánál úgy mentem uh-ra, hogy mi van ha baj lesz? És lett is mert nem alakult ki szívhangja ezért missed ab lett a vége. Most úgy mentem hogy tuti nem lesz semmi baj, és hála istennek minden rendben van.
14 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!