A mai magyar fiatalokban miért annyira gyenge a nemzeti érzés, az egészséges nacionalizmus megléte, miért a nemzetközi divatot és kultúrát követi mindenki erőltettetten?
Mai magyar fiatal vagyok, mivel a kérdést is inkompetensnek tartom így önmagában, ezért inkább visszakérdezek, hogy kiteljesedjen a képem a gondolatmenetedről:
Mitől lenne ez egészséges? Miért kellene büszkének lennem arra, hogy Brazília helyett Magyarországra születtem? Ez is ugyanolyan föld mint a többi, a határokat meg azért rakták oda, hogy a szűk látókörű nacionalistákat könnyen meg tudják vezetni, így szerintem az az egészséges, ha átlátja helyzetét az ember. :) Semmivel sem leszek több/kevesebb, de még másabb sem attól az embertől, aki nem iszik pálinkát és nem vág havonta disznót, mert az ő kultúrájában ezek nem vállalnak szerepet.
Vannak magyar hagyományok, amelyeket szépnek ítélek, egyáltalán nem arról van szó, hogy "hazagyűlölő" lennék (szomorú, hogy ki kell emelnem, mert egy másik kérdésnél sokan illettek ezzel a névvel a nézeteim miatt)...
Én szeretek magyar lenni, szeretek itt élni, de amiről beszélsz, szerintem nem kimondottan itthon lelhető fel, világszinten ez a helyzet. Ma már nem kell feltétlen ragaszkodni egy adott kultúrához. Szélesedik az ember látóköre, csomó minden mást kipróbálhat, nemzetek mosódnak össze a sok vegyesházassággal. Ha akarok áttérek a japán vagy a francia konyhára, ha akarok olyan népszokást tartok, ami eltér az ittenitől. Hogy ez jó-e vagy rossz, az majd kiderül 15-20-30 év múlva.
Egyébként szerintem ma már alapjában gondolkodnak másként az emberek. Nemrég beszélgettünk szélesebb körben haverokkal arról, hogyha kitörne a háború mennének-e megvédeni a hazát. Szinte egyöntetű nem volt a válasz. És meg tudom érteni őket. Én se mennék a helyükben. 26/N
Miert legyek buszke arra, amit masok ertek el?
Nekem semmit nem jelent a magyarsag. Meg a himnuszunk is szar, lassu kinos nyavajgas. Sem a szoveg, sem a zene nem kepes semmifele buszkeseget kivaltani az emberbol. Konyorognek a magatehetetlen magyarok az istenukhoz, hogy vedje meg oket. Csodalatos, egy csicska nep induloja. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!