Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen módszerekkel érhetem...

MrPifta kérdése:

Milyen módszerekkel érhetem el a másik embernél, hogy azt tegye, amit szeretnék?

Figyelt kérdés

Sajnos néha hiába vagyok bármilyen kedves a másikkal, nem azt csinálja, amit kérek tőle. Mit tehetek? Erőszakot is próbáltam, bevallom, de sose volt siker. Az "engedd el" választ ne írjátok, azt nem fogadom el. Ha én valamit szeretnék, a másik fél kérhet érte cserébe bármit, egyedül a "nem teszem meg" választ nem fogadom el tőle.

Buta példa: szeretném, ha eljönne velem rockkoncertre. (mert szeretném, ha ott minket együtt látnának az emberek). Neki ehhez nincs kedve. Ezt megértettem, és elfogadtam. De nem volt kérdés, van-e kedve hozzá. Az a kérdés, mit tegyek, hogy megtegye amit kérek? Próbáltam felajánlani helyette mást, ami igazságos. "Ha eljössz velem most, akkor elmegyek veled operába" (amihez meg nekem nincs kedvem, de érte megteszem).

Sajnos túl sokszor történik meg, hogy a másik fél megtagadja a kéréseimet. Milyen módszerrel érhetek el mindent, amit akarok? Megteszek én a célomért bármit, idő, pénz, energia nem számít!

(Bocs a hosszú magyarázatért. de így érthető.)

2020. jan. 25. 16:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Szerencsére, semmivel!
2020. jan. 25. 18:05
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Direkt kérésekkel semmit nem lehet elérni. Ez alap.

De többféle màs mod van rà, azt a legjobb elèrni hogy ö maga kérje, ugy érezze az ö ötlete volt ö akarja. Pszichologiai alapelv amugy.

Érdeket/szükséget èbresztesz benne az adott dologra.

Vagy pl forditott pszichologia. Valamit ugy adsz elö félsz tartasz attol, de közben felcsillantasz neki dolgokat amik neki tetszenének, ösztönösen biztatni fog, söt lehet ö maga ajànlja fel hogy elmegy veled.

Vagy irànyitottan kérdezel, irànyitottan gondolkodtatod, a vàlaszt mint valami konkluziot, ö maga fogja kimondani, igy kérned sem kellett amit akartàl töle vagy el akartàl nàla èrni.

Vagy hasznàlod a marketing elemeket csak az hosszadalmasabb. Felvillantani neki a célt vizualisan veletlenszerüen pàrszor nem szoba hozni ezaltal beül az agyàba "hàtra", aztàn erre rà lehet jàtszani befolyàsolhatobb lesz ezt kombinàlva azzal, amit elsö pontban irtam hatékonyabb.

Akiböl ezek a dolgok nem jönnek alapbol, hanem tudatosan kell csinàlnia, folyamat "jàtszmàzni", az bele fog fáradni.

Nézz ezek utàn es gyakorolgass kicsiben.

2020. jan. 25. 21:04
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Na, te is ékes példa vagy arra, hogy lehet valakit jól elcseszni a neveléssel. A majomszeretet megbetegít.
2020. jan. 25. 23:35
 24/28 A kérdező kommentje:
Na tessék. Állást is keresek jelenleg. Az interjún bizonygattam, hogy én vagyok a világ legjobb villanyszerelője, és a munka, amit csinálni kellett volna, pontosan nekem való. Most pedig olvasom az e-mailt, hogy nem vettek fel. Holnap felhívom őket, és elküldöm őket a fenébe, mert visszautasítottak.
2020. jan. 26. 07:17
 25/28 anonim ***** válasza:
Inkabb kerdezd meg miert nem melletted döntöttek.
2020. jan. 26. 07:59
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Kötve hiszem, hogy a villanyszerelőket így interjúztatják ...
2020. jan. 26. 11:20
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

# 24/

Úgy van! Szólj be nekik! Aztán a HR-esek jól elhíresztelik a hasonló cégeknek, hogy van itt egy őrült barom, szóba ne álljatok vele, ha nálatok is jelentkezik! :-DDDD

2020. jan. 26. 13:10
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Ilyesmit legfeljebb hipnózissal tudsz elérni, hogy azt tegye, amit te szeretnél...

De ugye az meg nem legális dolog (még ha képes is lennél rá) megfelelő képzettség nélkül.

Olvasd el Thomas Manntól a Mario és a varázslót! :-D

2020. jan. 26. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!