Milyen módszerekkel érhetem el a másik embernél, hogy azt tegye, amit szeretnék?
Sajnos néha hiába vagyok bármilyen kedves a másikkal, nem azt csinálja, amit kérek tőle. Mit tehetek? Erőszakot is próbáltam, bevallom, de sose volt siker. Az "engedd el" választ ne írjátok, azt nem fogadom el. Ha én valamit szeretnék, a másik fél kérhet érte cserébe bármit, egyedül a "nem teszem meg" választ nem fogadom el tőle.
Buta példa: szeretném, ha eljönne velem rockkoncertre. (mert szeretném, ha ott minket együtt látnának az emberek). Neki ehhez nincs kedve. Ezt megértettem, és elfogadtam. De nem volt kérdés, van-e kedve hozzá. Az a kérdés, mit tegyek, hogy megtegye amit kérek? Próbáltam felajánlani helyette mást, ami igazságos. "Ha eljössz velem most, akkor elmegyek veled operába" (amihez meg nekem nincs kedvem, de érte megteszem).
Sajnos túl sokszor történik meg, hogy a másik fél megtagadja a kéréseimet. Milyen módszerrel érhetek el mindent, amit akarok? Megteszek én a célomért bármit, idő, pénz, energia nem számít!
(Bocs a hosszú magyarázatért. de így érthető.)
Szokj le az akaratosságról.
Ha te lennél a másik fél helyében, és csak szimplán nem lenne kedved az egészhez, akkor elmennél?
Senki nem köteles neked magyarázatot adni, hogy miért nem teszi azt, amit te szeretnél!
Magadban keresd a hibát, ne másban!
"miért nem teszi azt, amit te szeretnél!"
Elmondtam, a "nem teszem meg" válaszokat nem fogadom el, a "megteszem amit kérsz ha..." kezdetű válaszokat igen.
Szerezz több barátot, és akkor nagyobb esélyed lesz, hogy elmegy veled valaki.
Az nem megoldás, ha raszivod magadat valakire, mint valami parazita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!