Miért van az, hogy sok párkapcsolatban a nőnek és a pasinak tök hasonló arcvonásaik vannak?
Először is én azt olvastam, hogy a fiúk általában olyan párt választanak aki az anyjukra emlékeztetii őket, lányok olyan fiút aki az apjukra. És mivel mindenki a saját szülei vonásaiból örököl így gyakran fedezhető fel hasonlóság.
Egyébként hasonló jelensêg figyelhető meg kisgyermek korban, olyan 3-6 éveseknél. Úgy hívják fallikus korszak, és ilyenkor jelenik meg az Oedipusz vagy Electra komplexum
Véletlenül hamar elküldtem.
Na szóval Oedipusz vagy Electra komplexus: a kisfiúk az anyjukba, a kislányok az apjukba szerelmesek.
Másodszor pedig arról is olvastam, hogy a párok egy idő után át szokták venni egymás viselkedési szokásait, akár egyéni arckifejezéseket, mimikát is és egyre jobban hasonlítani kezdenek egymásra.
#8: Ez nagy öngól volt.😂
Pont hogy az arcvonásról írtam. A belső nem tudom milyen lehet, gondolom ott lehet akár érvényes is az "ellentétet vonzzák egymást" elv (vezér pasi-behódoló csaj vagy papucs férj és karakán nő), de arcra sok pár úgy néz ki, mint valami beltenyészetes groteszk faceapp-os paródia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!