Hogyan változtathatnék azon, hogy ne legyek hülye? :/
Sajnos nem vagyok túl okos, e miatt senki sem barátkozik velem. :(
Hogyan lehetne ezen változtatni? :(
25/F
olvass akár neten is
nézz dokumentumfilmeket is pl
Ha már erre így rájöttél, az már nagyon jó kiindulópont és azt is jelenti, hogy nem is vagy annyira hülye. A hülyék legjellemzőbb tulajdonsága, hogy magukat okosnak hiszik.
Leginkább olvasással lehet fejlődni. Ezenkívül jártassággal, aki sokat utazik, sokfelé jár, sok témához tud hozzászólni. Az is sokat fejleszthet valakit, ha közösségekbe jár, pl. sportklubba, vagy más akármilyen közösségbe. Ilyen helyeken barátokat is lehet szerezni. Egyszer meghírdettek egy gyalogtúrát a városomban a fb-on és elmentem, megvolt adva a pontos időpont és hely, hogy honnan indulunk és itt több embert is megismertem, a szervező egy természetjáró egyesület volt és ha az ember elmegy ilyen, vagy hasonló helyekre, akkor tud fejlődni, voltam egyházi közösségekben is, nem kell félni a közösségektől, mert semmi sem kötelező, és így megtudod, hogy milyen dolgok is működnek a városodban.
Fontos, hogy ne arra koncentrálj, ami nem érdekel, hanem arra, ami érdekel.
Először is, nem hiszem, hogy "hülye" lennél, és az is biztos, hogy önbizalomhiányból fakadhat az, hogy így látod magad. Az intelligencia és az okosság sokféleképpen nyilvánulhat meg: van, aki jól beszél idegen nyelveken, van, aki kreatív, vagy érzelmileg érett, míg mások technikai dolgokban jeleskednek. Fontos felismerni, hogy nem mindenki mérhető ugyanazzal a mércével.
Ha úgy érzed, hogy szeretnél okosabb lenni, vagy bizonyos területeken fejlődni, az már egy nagy lépés afelé, hogy változtass. Kezdj el valami olyasmibe fogni, ami érdekel téged – akár egy új készség elsajátítása, egy hobbi, vagy csak több olvasás, kutatás valamilyen téma iránt. Az ember mindig fejlődhet, és te is képes vagy rá!
A barátkozás pedig sokszor nem azon múlik, hogy ki mennyire okos, hanem inkább azon, hogy nyitott, kedves, őszinte vagy-e másokkal. Néha az emberek értékelik azokat, akik önmagukat adják, nem próbálnak meg tettetni. Légy türelmes magaddal, mert az önbizalom és a barátok megtalálása időbe telik, de ha dolgozol magadon és keresed a lehetőségeket a kapcsolatok kialakítására, előbb-utóbb változni fog a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!