Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan változtathatnék magamon...

Hogyan változtathatnék magamon, hogy ne legyek egy nyomorék?

Figyelt kérdés
Szeretném magam fejleszteni,hogyha továbbtanulok,ne legyenek gondok a beilleszkedéssel,mert nagyon visszahúzódó vagyok és jó lenne ha úgy simán el tudnék beszélgetni az emberekkel,fejleszteni a kommunikációs képességemet,szeretném bátran magamat adni,mert eddig elfolytottam,és nem mertem beszélni,ha példáúl órán is vagy társaságba hozzáfűzni valóm,vagy poénom lett volna,otthon meg nem tudnak le se,állítani;)miért Félek Ennyire megnyílvánúlni más emberek előtt,?,,nem bírok laza lenni,Félek ha beszélni kell valakivel. És emiatt még kapcsolatom sem volt,szeretnék kitörni ebből a burokból es élni szabadon:) emberek közelébe zavarba jövök és nem vagyok képes értelmes kommunikációra,hogy fejlődhetnék jó irányba? 18/L

2014. jún. 4. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Gyakorlat teszi a mestert, ahogy mondani szokás. Azt javaslom keress magadnak a téged érdeklő témákban fórumokat és hasonlókat. Ott kvázi névtelenül kipróbálhatod magad, milyen amikor elmondod/leírod a saját véleményedet dolgokról és nincs semmi vesztenivalód. Aztán az ottani sikerélményekkel megnőhet az önbizalmad és ez segíthet a verbális kommunikációdban is. Mert sok okosságot össze lehet szedni, hogy mitől lesz az ember jó kommunikátor, az első számú aranyszabály mindig az, hogy legyen önbizalma.
2014. jún. 4. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azaz első, hogy legyél mindig ott a társasággal. Megszoknak, megszokod őket, és előbb-utóbb szabadabban mersz majd kitárulkozni.

Esetleg próbálj meg előre felkészülni, hogy az adott helyzetben és kérdésre mit kellene mondanod.

Mondanám, hogy ne görcsölj rajta, mert csak nehezebb, de ez még nyilván nem megy. Sok sikert :)

2014. jún. 4. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok pszichológus (aki amúgy segíthet a problémán), de annyit azért mondhatok, hogy elsőnek felejtsd el azt a hülyeséget, hogy nyomorék vagy, mert ez nem igaz.
2014. jún. 4. 21:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Az se rossz, ha az ember hangosan beszél magában, ha egyedül van és próbálja kifejteni hangosan a véleményét valamiről.
2014. jún. 4. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Na én pont ilyen vagyok, ha nem az üzletről vagy a szakmáról kell beszélni (nem barátokkal). :D
2014. jún. 5. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát, kezdhetnéd azzal, hogy nem titulálod magad nyomoréknak emiatt. Egyrészt azért, mert ezzel a saját önbizalmadon sem segítesz, másrészt sértő és degradáló rajtad kívül mindenkire, aki hasonlóan éli meg a szociális helyzeteket, és akik ezt nem is gondolják feltétlenül problémának, amiből "jó irányba" kell fejlődni.

Másodszor ha otthon le sem tudnak állítani, az arra utal, hogy nem érzed jól magad abban a környezetben, amiben szocializálódni próbálsz. Szerintem ne akarj az iskolai meg egyéb kényszerközösségeknek megfelelni, ahová csak úgy bedobnak, hanem keress olyan társaságot, akikkel van mondjuk közös témád és akik nem "csak úgy, ez van" alapon vannak veled, hanem mert értékesnek találják a társaságod.

Az is gond lehet, hogy internalizáltad a társadalmi elvárásrendszert arról, hogy csak az igazán értékes, aki ügyesen mozog társaságban. Szerintem mindenképp az legyen az elsődleges célod, hogy jelen állapotodban is jól tudd érezni magad - ebben sokat segíthetnek az olyan hobbik és projektek, amiket egyedül is tudsz csinálni, és sikerélményt, de legalábbis jó kikapcsolódást nyújtanak. Ha eléred azt, hogy jó társaságnak érezd magad saját magad számára, akkor majd a szocializációt is könnyebbnek fogod érezni, mert nem azon görcsölsz majd, hogy jó benyomást tégy, és nem keserít el, ha esetleg nem sikerül.

Gyakorlópályának egyébként ott az internet - rengeteg netes közösség van, ahol átmenet nélkül be lehet kapcsolódni egy társalgásba és könnyen vissza is lehet vonulni belőle, itt nem kell aggódnod a külsőd, a gesztusaid és egyéb nonverbális dolgok miatt, összességében sokkal magabiztosabban adhatod önmagad.

Remélem, segítettem valamit. :)

2014. jún. 25. 01:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek;)
2014. jún. 26. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!