Mit gondoltok a zsidó vonásokról?
Ma letámadott 2 barátnőm, hogy csúnyán sztereotipizálok, amikor azt mondtam, hogy vannak jellegzetes zsidó arcvonások.
De hogy a zsidó egy vallás, nem nép (jaj nekem...) diplomás, intelligens emberek és nem látták be, hogy úgy ahogy az evolúció során kialakultak pl. Szláv vonások, úgy vannak zsidó vonások is, mivel egy nép, és amikor egy helyen élnek sokáig emberek és egymással nemzenek utódokat, akkor valamiért felszaporodnak egyes tulajdonságok, amik sok-sok évvel később is megjelennek az utódokban.
Igen, nem minden zsidó felmenőkkel rendelkező emberre jellemző a jellegzetes méretű és formájú orr, a szemforma is elég jellegzetes tud lenni (kicsit befelé ível).
Nem véletlen Barbra Streisand egy iskolapéldája annak, hogy milyen egy jellegzetes zsidó arc. Nyilván sokakra nem jellemzőek ezek a tulajdonságok és senkire sem lehet ráégetni az arca alapján, hogy "Neked zsidó génjeid vannak", pláne nem a mai olvasztótégelyben, amilyen a mi világunk.
Ezzel sem bántani, sem sztereotipizálni nem akartam, mert nem is én találtam ki.
A barátnőimről tudni kell, hogy minden ilyen el nem fogadás gyanús megnyilvánulásra ugranak. De itt szó se volt ilyesmiről, csak megjegyeztem valamit,amiről nekik is lehetne tudomásuk (most már van xD), még akkor is, ha esetleg csak egy mítosz. De nem, mert sok zsidó rendelkezik ezen vonásokkal (meg sok nem).
Ebben semmi rosszindulatot nem vélek felfedezni. Abban sincs semmi rosszindulat, hogy sok zsidó rendkívül sokra viszi, ami miatt sokan nem kedvelik őkez mind a mai napig, sajnos. Amerikában elvileg a zsidó kutatók még jobban is járnak, mint a nem zsidók, preferálják őket a képességeik miatt.
A pokol tüzén égek el, mert ilyeneket merek mondani és gondolni. :D
A homoszexualitást és egyéb identitásokat meg normálisnak tartják, ami teljesen rendben van, csakhogy nem abban az értelemben, hogy jó dolognak kéne kezelni. Egy dolog az elfogadás (mert nem tehetnek róla), megint más úgy kezelni ezt a kérdést, hogy ugyanolyan normális ez is, mint heteronak lenni. Nem, a másság nem jó,mert ezek a személyek sokat szenvednek a megkülönböztetés miatt. Legyenek jogaik, mert nem tehetnek arról, hogy így születnek, de attól még ugyanolyan probléma ez is, mint bármelyik másik veleszületett rendellenesség. Ettől még értelemszerűen nem beteg emberek, gáz ezt annak nevezni, szimplán csak nem átlagosak, de az egekbe magasztalni a másságot nem kéne, mert ezt senki se kéri, senkinek se jó, ha így születik. A problémája miatt viszont senki sem lesz magasabb szintü emberi lény, mint akármelyik heteroszexuális ember a Földön. Támogatom a céljaikat, de sajnos átlagosak ettől még nem lesznek. :(
Nyilván vannak, nagyon is, hisz nagyon zárt közösség voltak évezredekig. Ha sokat tapasztal az ember, és figyel, felismerheti sok esetben őket, többségében. A szélsőjobbosok így vannak ezzel. Akik tagadják, azok liberálisok, akik mindent tagadnak, ami természetes. Ami nekem eszembe jut, nagy, vékony orr, dúsabb szőrzet (pl. szemöldök), álmos szem, nagy, csúnyán fogalmazva dülledt szem (egy filmben ezt ki is mondták egy szereplőről), ha a szem kék, az érdekes színű tud lenni, sok árnyalattal, vöröses haj, fekete, göndör haj, göndör haj, nagyon vastag ajak, hatalmas, elálló fül, arabos, délies kinézet (pl. Király Lindáról elsőre az volt az érzésem, hogy a másik kisebbséghez tartozik), nagyobb ajak fölötti rész, és néha az az ember érzése, mintha egy szellemi kihívásokkal küzdő embert látna éppen (Korda Gy., Johansson, stb.). Összességében általában valami aránytalanságra, furcsaságra figyel fel az ember. Pl. Seth McFarlane nagyon furcsa, idegen érzetet kelt, túl kis, távol-keleties szem, sötétebb bőrszín, nagy homlok, nevetséges arckifejezés.
A belső tulajdonságok még egyedibbek. Pl. mai fiatal politikusok egy felkapott pártban, akik gyakran tiltakoznak, az egyikük keresztet akart eltávolítani, van egy másik, aki folyton provokál a parlamentben... Sokszor olyan érzése támad az embernek a tekintetükbe nézve, hogy a személy önérdekének túlzott fontosságot tulajdonít. Szúrós, hideg tekintet lásd a fenti videón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!