Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok arról aki...

Mit gondoltok arról aki beszél zsidó nyelven az az héberül?

Figyelt kérdés
Gondoltok pl. arra, hogy zsidó fajilag vagy vallásilag, ha erre semmi más nem utal? Vagy valami mást?
2019. febr. 4. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Tudtommal a legtöbb zsidó azt vallja, reptiliánoktól (gyíkszerü lénytől) származnak. Ezért magasabb rangúak mint a többi ember. Ebböl kiindulva a héber helyett miért nem reptilián nyelvnek hívják?
2019. febr. 4. 18:22
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
Azt gondolom, hogy beszél zsidó nyelven azaz héberül.
2019. febr. 4. 18:32
 3/11 anonim ***** válasza:
45%

A legtöbb ember fel sem ismerné, hogy héberül beszél, csak azt hogy idegen nyelven. És ha megmondod nekik h héberül beszélsz, nem fogják tudni hogy az a zsidó nyelv :DD

Amúgy semmit. Nem hallottam még beszélt hébert, biztos szépen hangzik.

2019. febr. 4. 18:37
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
A legtöbb agyatlan gyíkarcú állandóan "zsidózik", miközben azt sem tudják, hogy eszik-e avagy isszák a hébert.
2019. febr. 4. 18:54
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
Azt hogy eggyel több nyelvet beszél mint én. Miért kéne rögtön kategorizálnom ha nem is ismerem?
2019. febr. 4. 19:13
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Azt hogy biztos volt már Izraelben és megkérdezném, hogy milyen
2019. febr. 4. 21:46
 7/11 anonim ***** válasza:
46%

Az én nagyapám beszélt angolul, és emiatt a Rákosi rendszerben majdnem elvitte az ÁVO. Ugy tűnik, a kérdező ismét valami hasonló rendszert szeretne.

Én jól megvagyok ÁVÓ nélkül is.

2019. febr. 5. 10:20
 8/11 anonim ***** válasza:
55%

Ha megszólalna így valaki és felismerném, nem gondolnék semmit, max annyit, hogy "de jó hallani egy idegen nyelvet, tök érdekes/szép/jó/nehéz/könnyű"... Ha zsidó vallású, származású attól még lehet egy tök jó ember, ez nem von le semmit az illetőből nekem :D

Egyszer belefutottam egy héber zenébe youtube-on és egyébként valóban nagyon szép volt a hangzása(persze nem értettem a szöveget) és az énekesnő hangja is.

2019. febr. 6. 14:42
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Üdv :) Nem biztos, hogy zsidó. Pl. a magyarországi református lelkészképzés folyamán is tanulnak hébert (ivritet) a jövendőbeli református papok.
2019. febr. 8. 11:05
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A katolikus papok is tanulnak heberul, es szerintem mindenki aki kereszteny pap, az oszovetseget is kell tudniuk eredeti nelven ertelmezni.
2019. febr. 10. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!