Tudtommal a legtöbb zsidó azt vallja, reptiliánoktól (gyíkszerü lénytől) származnak. Ezért magasabb rangúak mint a többi ember. Ebböl kiindulva a héber helyett miért nem reptilián nyelvnek hívják?
2019. febr. 4. 18:22
2/11 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy beszél zsidó nyelven azaz héberül.
2019. febr. 4. 18:32
3/11 anonim válasza:
A legtöbb ember fel sem ismerné, hogy héberül beszél, csak azt hogy idegen nyelven. És ha megmondod nekik h héberül beszélsz, nem fogják tudni hogy az a zsidó nyelv :DD
Amúgy semmit. Nem hallottam még beszélt hébert, biztos szépen hangzik.
2019. febr. 4. 18:37
4/11 anonim válasza:
A legtöbb agyatlan gyíkarcú állandóan "zsidózik", miközben azt sem tudják, hogy eszik-e avagy isszák a hébert.
2019. febr. 4. 18:54
5/11 anonim válasza:
Azt hogy eggyel több nyelvet beszél mint én. Miért kéne rögtön kategorizálnom ha nem is ismerem?
2019. febr. 4. 19:13
6/11 anonim válasza:
Azt hogy biztos volt már Izraelben és megkérdezném, hogy milyen
2019. febr. 4. 21:46
7/11 anonim válasza:
Az én nagyapám beszélt angolul, és emiatt a Rákosi rendszerben majdnem elvitte az ÁVO. Ugy tűnik, a kérdező ismét valami hasonló rendszert szeretne.
Én jól megvagyok ÁVÓ nélkül is.
2019. febr. 5. 10:20
8/11 anonim válasza:
Ha megszólalna így valaki és felismerném, nem gondolnék semmit, max annyit, hogy "de jó hallani egy idegen nyelvet, tök érdekes/szép/jó/nehéz/könnyű"... Ha zsidó vallású, származású attól még lehet egy tök jó ember, ez nem von le semmit az illetőből nekem :D
Egyszer belefutottam egy héber zenébe youtube-on és egyébként valóban nagyon szép volt a hangzása(persze nem értettem a szöveget) és az énekesnő hangja is.
2019. febr. 6. 14:42
9/11 anonim válasza:
Üdv :) Nem biztos, hogy zsidó. Pl. a magyarországi református lelkészképzés folyamán is tanulnak hébert (ivritet) a jövendőbeli református papok.
2019. febr. 8. 11:05
10/11 anonim válasza:
A katolikus papok is tanulnak heberul, es szerintem mindenki aki kereszteny pap, az oszovetseget is kell tudniuk eredeti nelven ertelmezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!