Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok arról aki...

Mit gondoltok arról aki beszél zsidó nyelven az az héberül?

Figyelt kérdés
Gondoltok pl. arra, hogy zsidó fajilag vagy vallásilag, ha erre semmi más nem utal? Vagy valami mást?
2019. febr. 4. 18:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sok mindent hallottam róluk már 15 éve is. Aztán érdekelt a világ, és beszereztem a pc re egy világtérképet, ahol nagyon sok info volt az adott országról, gazdaság tól kezdve gdp hadserege első szex férfi nő, átlagéletkor...stb tényleg mimden! Az államalapítás, megyék...

A himnusz is hanggal, akkor hallottam először az izraeli himnuszt és csodálkoztam, mert tetszett.

Azután a youtube egy videót láttam "így tanítják a gyerekeket Izraelben a kereszténységről"

Felíratozva volt, és akkor hallottam először héber nyelvet, nem is nagyon érdekelt a videó üzenete. Tetszett ez a sok H, olyan H nyelv sok benne a H. A magyar É nyelv az avrit H.

De a zsidók jiddis nyelven beszéltek, ez Németországban volt. A másik Spanyolországban, azt nem tudom mi volt, amit a zsidók beszéltek, csak azt, hogy L betűvel kezdődik.

Utána egy okos ember 17 szótárat írt és újjáteremtette a hébert, avrit a neve, Izrael hivatalos nyelve.

2019. febr. 25. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!