Mit gondoltok arról aki beszél zsidó nyelven az az héberül?
Sok mindent hallottam róluk már 15 éve is. Aztán érdekelt a világ, és beszereztem a pc re egy világtérképet, ahol nagyon sok info volt az adott országról, gazdaság tól kezdve gdp hadserege első szex férfi nő, átlagéletkor...stb tényleg mimden! Az államalapítás, megyék...
A himnusz is hanggal, akkor hallottam először az izraeli himnuszt és csodálkoztam, mert tetszett.
Azután a youtube egy videót láttam "így tanítják a gyerekeket Izraelben a kereszténységről"
Felíratozva volt, és akkor hallottam először héber nyelvet, nem is nagyon érdekelt a videó üzenete. Tetszett ez a sok H, olyan H nyelv sok benne a H. A magyar É nyelv az avrit H.
De a zsidók jiddis nyelven beszéltek, ez Németországban volt. A másik Spanyolországban, azt nem tudom mi volt, amit a zsidók beszéltek, csak azt, hogy L betűvel kezdődik.
Utána egy okos ember 17 szótárat írt és újjáteremtette a hébert, avrit a neve, Izrael hivatalos nyelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!