Miért nem szereted a karàcsonyt?
1n szeretni szeretem, csak évek óta nincs karácsonyi hangulatom. Majd -remélem- jövőre! :)
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Mert szinte rám eröltetik az egész ünnep szarságot. Számomra ez egy ugyan olyan szar nap mint a többi. A születésnapomat sem ünneplem, akkor ezt a napot miért kéne? Mert azt mondták? Persze van kisgyerek, de 11 hónapos azt sem tudja, hogy fiú vagy lány e. Csak azt látja, hogy mindenki idétlenül sok kaját készít aminek több mint a fele a kukában landol maradékként, valamint, hogy most kap egy új játékot/ruhát és egy kib@$z©tt fát minden színes biszbasszal raknak tele amit ő jól megrendezhet.
Ha nagyobb lesz ünnepelni fogom a karácsonyt csak miatta, de amíg nem érti addig baromi feleslegesnek tartom. Persze ilyenkor anyós ki van akadva, hogy jaaaajjj első karácsonya, kell a fa meg egyéb ilyen okádék dolgok, és nem akarja elfogadni, hogy én is és a fia is pont telibe le 💩-juk ezt az egész ünnepfelhajtást.
Na meg persze ilyenkor mindenki szeresse a másikat, de azért az ünnepek után jó lenne ha megdöglenék. Hát kössz... Ebből nem kérek. Undorodom az ünneptől mert manapság nem arról szól amiről kéne, ha mégis, akkor az a látszat. Elég csak megnézzük a facebookot. Aki minden szarnak elhordja az anyját ezen az egy napon mégis egy hatalmas mosollyal virít vele egy képen karácsony alkalmából, miközben lerí az arcáról, hogy majd felfordul a gyomra a jópofizástól.... Vagy elég csak a versengő nagymamákat és rokonokat megnézni, hogy ki tud drágább és nagyobb , jobb ajándékot venni az unokának/gyereknek és ez álltal ki tudja a lehető legjobban megvenni a szeretetét.
Elszomorít. Szánalmas. És ezek után mit lehet élvezni ebben az egészben?
Számomra semmit!
(Bocsi ha indulatosra sikerült, de nagyon felidegesítettem magam, tekintve, hogy szent este van és már 00:00-kor arra keltem, hogy mennyire szar lesz ez a karácsony XY miatt.)
Azt hozzáteszem kap a kislány ajándékot, de nem csak ezen a napon. Számomra nem ezen a napon kell feltétlen magájndékozni valakit. Az év bármely napján kap valamit. Ez az egy nap annyira túl van tolva.
A párommalbsem ezen a napon ajándéjozzuk egymást hanem az év többi napjában. Számomra az is ajándék, hogy van nekem, nem kell extravagánzs cucc. A kisgyerek sem a legdrágább szarokat kapja. Olyat kap ami tetszik neki és belefér a keretbe. Nem attól szeretem mert ezen a napin kap egy új plüsst vagy bármilyen más szart.
Mióta nem gyerekként, hanem felnőttként karácsonyozok, szeretem. Anyuval is megsikerült értetnem, hogy nem kell az a bazi nagy készülődés, annyit süssön, amennyit még szívesen csinál, nem kell az egyébként is tiszta házat újra feltakarítani. Felesben főzünk nagyobb adagokat, aztán viszünk egymásnak, ezzel is munkát spórolunk. Nincs már feszültség ünnepekkor, és nincs kidobálva a rengeteg étel sem. Ajándékozni már csak a gyerekeknek szoktunk meg anyuéknak, tesómmékkal, sógorékkal megbeszéltük, hogy ne kínlódjunk egymással.
Szóval, csak leülünk és kihasználjuk, hogy nem kell senkinek sem rohanni másnap a munkahelyre. Megiszunk egy pohár bort, eszünk egy jót, és pihenünk. Így már sokkal jobb együtt lenni .
Miért lettek lepontozva a válaszok?
Szerintem mindenki érthető indokokat írt, hogy miért nem kedveli a karácsonyt - jelenleg. Nem látunk bele egymás életébe és nem szerethetjük ugyanazokat a dolgokat.
Képmutatás lenne azt írni, hogy micsoda remek ünnep, ha valaki az egész hangulatát, a körülötte lévő hercehurcát a háta közepére se kívánja.
Ne legyünk már álszentek, hogy csak a szépet és jót lehet kimondani és leírni.
Ha valaki szereti az ünnepet, akkor annak nem ez alatt a kérdés alatt van a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!