Ha kaphatnátok örök életet, elfogadnátok?
Nem, már így is túl sokat éltem.
2019. dec. 18. 22:05
12/24 A kérdező kommentje:
#3: Akkor nem kell ide írni.
Úgy értettem, hogy az idő telne, ugyanúgy menne minden tovább, öregednénk, viszont sosem halnánk meg.
Nagyon jó válaszok jöttek egyébként :)
Én nagyon szeretek élni, igaz még fiatal vagyok, de sokszor gondolkodok azon, olyan jó lenne ha ennek sosem lenne vége. Rengeteg célom van még, és kíváncsi lennék akár 100-200 év múlva milyen lesz a világ, a technikai fejlődés stb.
Öregednénk? Kell a fenének úgy.
2019. dec. 18. 22:09
14/24 A kérdező kommentje:
Pedig nem maradhatunk örökre fiatalok.
Én még úgyis elfogadnám ha öregednék. Jó élni. És csak egy életet kaptunk amit meg kell becsülni. Nyilván jó lenne hosszabbítani rajta.
Nem. A legtöbb információt így is elveszitjük, évtizedekig csak nagyon kevés dologra emlekszünk. Az érzelmi hatások is egyre halmozódnak, ezért nehezebben viseljük az újakat. Emiatt egy idő után alig lennénk önmagunk, és minden világgal való kapcsolatunk tul megterhelő lenne érzelmileg. Elveszítenénk mindenkit aki valaha fontos volt az életünkben, egyre nehezebben nyitnánk új emberek felé akikkel nincs közös generációs élményünk sem. Szerintem nem csak a test fárad el az élet végén, hanem a lelkünk is egyre súlyosabb, egyre nehezebben fér meg egy emberi testben. Olyan mint a születés. Ideje van. Félelmetes meg minden, de meg kell történnie.
2019. dec. 18. 22:18
16/24 A kérdező kommentje:
#15: Ez nagyon jól meg lett fogalmazva. Sok igazságot írtál!! Tetszik.
Ha öregednénk, akkor nem. :D nem akarok egy 300 éves, járókerettel sétálgató, fogatlan és vaksi öreglány lenni. Majd szedhetem évszázadokon át a vérnyomáscsökkentőt és várhatok a nyugdíjra.
Ha azt mondtad volna, hogy 30 év után nem öregszem, akkor elgondolkoznék rajta. :D
2019. dec. 19. 10:34
Attól függ, milyen az az örök élet. Magával a létezéssel semmi bajom, de ezen a világon semmiképpen nem kellene: az emberi test nagyon szűk határok közé van szorítva, az emberi elme (az absztrakt gondolkodásunk, megértésünk mélysége) szintúgy - ez utóbbi szerintem a legszörnyűbb. Már most (még relatíve fiatalon) is borzasztóan zavar, hogy nap mint nap beleütközöm a korlátaimba. Továbbá a legelszántabb, legszorgalmasabb, legkitartóbb ember is csak részben tudja a sorsát alakítani, sokmindennek ki vagyunk szolgáltatva, és ami velünk történik, az nem mindig méltányos. Szerintem a világ legigazságosabb dolga a halál. Az ember meztelen vala.ggal érkezik erre a világra, és úgy is távozik belőle, akár diktátor volt az illető, akár jobbágy, akár professzor. Én nem akarnám örök időkre elviselni azokat a dolgokat, amiket nem én választottam és a hátam közepére nem kívántam.
2019. dec. 19. 20:43
Csak azt látod, hogy meghalnak az emberek körülötted, baleset,gyilkosság,öngyilkosság,betegség...és ezért azt gondolod logikusan, hogy az élet nem örök.
Nagyon kevés halálról értesülnél, de mióta tv,radió,újság,internet van, teszik eléd a halált. Talán a közeli ismerősök, rokonok, a város ahol élsz értesülnél ki hunyt el. De már régen sokkal több halálról értesülsz. Mi lenne, ha olyan hírek lennének halál helyett ahol a születést ünnepelnénk. pl. Bakos Gianni 15;55 megszülte Julcsit 2 kiló 25 deka....
2019. dec. 19. 21:30
Nem, látni ahogy a gyerekeim előbb halnak meg azt nem...
2020. jún. 5. 21:27
Kapcsolódó kérdések: