Akik egész nap a mobiljukat nyomkodják, azok pontosan mit csinálnak?
Sajnos én már nagyon öreg vagyok, 36 éves, talán ezért nem tudom megérteni, hogy mi olyan nyomkodnivaló van, ami fontosabb, mint pl. odafigyelni a másik emberre egy randevún, vagy ebéd közben az ételre, stb.
Egész nap a kezükben az a vacak és nyomkodják, nem néznek se jobbra, se balra.
Azt hiszem, valami rejtélyes dologról van szó, amiből eddig valahogy kimaradtam.
Elárulná valaki, hogy mi az? Tényleg nem értem, sajnos így 30 felett az emberek már fogyatékosak, de ha szépen lassan írtok, akkor talán eljut az agyamig!
Ha a munkád az internet akkor biztosan hallottad már a kifejezést, hogy "felhasználói szokások". Az, hogy Te a telefonod telefonálásra, SMS-ezésre és az idő megkukkantására használod ez nem azt jelenti, hogy ez az átlagos felhasználói szokás. Az, hogy a tizenévesek többsége a számítógépen pl csak játszik az nagyon nem azt jelenti, hogy a számítógép arra való. Ezt pont neked magyarázzam?
Tehát ha nyomkodja, akkor nyilván csinál is rajt valamit. Feltehetően olyas valamit ami számára fontosabb, mint a külvilág eseményei. És attól függetlenül, hogy ezt Te el tudod fogadni vagy sem, mindenki annak megfelelően fogja használni az eszközeit ahogy az neki kényelmes és ahogy azzal a saját igényeit, szükségleteit minél magasabb szinten ki tudja elégíteni.
Pl az említett metrós/tömegközlekedős példánál maradva a mindennapi ingázás passzív, haszontalanul eltöltött idő. Konkrétan bármit csinál az illető a telefonján az biztosan hasznosabb mint bambán nézni ki a fejéből.
Persze ennek is megvannak a korlátai, hisz a közlekedés veszélyeztetése (pl a vezetés közbeni telefonhasználat) értelemszerűen elfogadhatatlan. De nem látom mi a gond azzal, ha valaki a számára leghasznosabban kívánja tölteni a szabadidejét. Ha a munkád az internet akkor biztosan te is megkaptad már, hogy minek ülsz a gép előtt annyit, ahelyett, hogy ezt vagy azt csinálnád. Ahogy te értetlenkedsz más mobilhasználati szokásain úgy értetlenkedik más is a te számítógép használati szokásaidon. A lényeg az, hogy nem kell értened és nem kell elfogadnod más viselkedését amíg nincs rád hatással. Mert egyszerűen nem a te dolgod.
Pont az ilyen felfogású emberekből lesznek aztán azok a nyugdíjasok akik pl a 21. században nem tudják bekapcsolni a tv-t. Mert bezzeg a mi időnkben... Azt tanácsolom haladj te is az idővel.
Egyébként a mai rohanó világban egyszerűen nincs idő, muszáj telefonon kommunikálni egymással. Olyan világot élünk ahol egyetem mellett dolgoznia kell a fiataloknak és mindezek mellett a saját szociális kapcsolataikat ápolni.
Hogy ne maradj le semmiről a téged körülvevő világból, a "telefon nyomkodás" egy jó megoldása lehet a gyors információ áramlásnak. Aki mást mond hazudik, vagy nem ért hozzá, erről ennyit....
Szerintem társaságban bunkóság (kocsma, étterem, kávézó), mert ezzel az erővel az illető otthon is maradhatna. Vagy mikor kettesben várunk valahol valakivel, és a helyett hogy hozzámszólna elkezd facebookozni. Nem azért mert utál, hanem mert nem bír ki fél órát a telefonja nélkül.
A buszon viszont én is rendszeres nyomogatom a telefont, mert így a fél óra ablakon kibámulás helyett pl megnézem hogy egy adott üzletben lehet-e kapni azt amit szeretnék, így órákat spórok meg azzal hogy nem megyek feleslegesen. Olyan is van hogy előre kinézem neten hogy mi kell, a boltban pedig már nem keresgélek, hanem célirányosan leemelem a polcról ami kell. Vagy receptet nézek, ezért a boltban már nem keringek hogy mit is vegyek.
Nem a kérdéseddel van a baj, hanem ahogy kérdezed. Mintha mindenkit elmeroggyantnak néznél."Sajnos én már nagyon öreg vagyok, 36 éves", 30 felett az emberek már fogyatékosak, de ha szépen lassan írtok, akkor talán eljut az agyamig"
Mi lenne, ha csak magadat fogyatékosoznád le, kiscsillag? Én 32 vagyok, és nem játszom a nyomorékot.
Telefon előtt én újságot vagy könyvet vittem magammal, és azt olvastam. Ma a 444-et olvastam. Közben beírtam jegyzetbe, mit kell még beszereznem karácsonyra, összeírtam az itthoni teendőket, aztán recepteket néztem instán. Marha bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!