Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik itt ezer dolgot felsoroln...

Akik itt ezer dolgot felsorolnak, hogy ezt meg azt csinálják munka mellett, igazak azok? Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés

Nem egészségtelen ennyire túlterhelni magukat?

Nem az ilyen emberekről beszélnek, amikor túlhajszoltságról, stresszről van szó? Nem az ilyenek az ideges emberek az utcán?

Amúgy hogyan csinálják?

Alapból pörgős, extrovertált emberek, nulla én-idő igénnyel? Genetikailag kevés alvást igényelnek?

Az olyanokra gondolok, akik pl azt állítják, hogy heti 50 órát dolgoznak, mellette továbbképzik magukat (minek?), mellette gyerekük van, állítólag sportolnak is stb.

Hogy csinálják?

Nem egészségtelen?

Mire jó ez?

2019. nov. 27. 22:15
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

"Amíg fő/sül az étel, közben el lehet mosogatni. Ha útba esik bolt hazafelé, be lehet vásárolni hétvégére, és akkor nem a hétvége úszik el."

Aranyos vagy, tényleg a jószándékot látom, de van ember, aki ezt nem így csinálja ösztönből?

Még a vizet is igyekszem előbb feltenni, mint a zacskóslevest kibontanám, a locsolókannából pedig sokszor már kifolyik a víz, mert ott hagyom közben és mást csinálok.

Vásárolni meg szerintem csak hazafelé logikus, ha távolabbi boltban, akkor is.

Az a gond, hogy egy cél elérése érdekében annyira keményen kell dolgoznom, hogy jóformán semmi más nincs az életemben.

Ettől még a sport is fontos lenne, főleg, mert eleve gyengus vagyok, a főzés is, mert olcsóbb, finomabb, egészségesebb, a fotózás is, mert kreatív hobbim.

Szabadnapom volt és mégis most hagytam abba a dolgaimat, tizedénél se tartok, de holnap brutálnehéz napom lesz.

Ahogy körülnézek, mindenki túl van hajszolva és mindenki rohan, fut.

Ezzel a jelenséggel cikkek ezrei foglalkoznak.

Ez szülte a kérdést.

Mert itt a gyakorin is van, aki ötezer dolgot felsorol, amiket csinál.

Szerintem nem jó ez így.

2019. nov. 28. 22:31
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem mindenki, akinek túl sok dolga van, előre megtervezi. Úgy írjátok, mintha olyan hű de nagy szám lenne tőletek, hogy megtervezitek, viszont szerintem kivétel nélkül mindenki így tesz."

Igen, egy kicsit már túltárgyaltuk a dolgot. De azért, mert alapvetően ez a válasz a kérdésedre. Ha sokmindent akarsz csinálni, akkor időgazdálkodnod kell, ennyi a lényeg.

Az más kérdés, hogy valóban van olyan, amikor nincs időd. Aki mondjuk napi 12 órát dolgozik, van mellette egy vagy több időigényes gyerek, vagy esetleg mellékállás, vagy ha túl sokat kell utaznia a munkahelyig... akkor nem tudsz mit tenni.

De megteheted, hogy otthagyod a tanulást, a munkát, a gyerekeket, mint ahogy egyesek meg is teszik... és elmész csövezni valahova, ahol sosincs tél. Ez is egy opció.

"De ha már ütemesen kell csinálni, előre megtervezetten, sokszor ha esik, ha fúj, ha fáradt vagy, ha nem, az már stresszelő, lehangoló dolog."

Egy kis stressz amúgy nem árt :D

Van, aki stressz hatására jobban teljesít, van aki rosszabul. A túl sok stressz senkinek sem tesz jót, de engem a nem túl sok stressz inkább felpörget.

---

"Akkr egyébként szerintetek nem is létezik túlterheltség, hajszoltság?"

Szerintem, mint ahogy írtam, akkor vagy stresszes a túlhajszoltságtól, amikor csupa olyasmit kell csinálnod, amit nem szeretnél. Amikor csak rakjád rád a terhed, te meg csak rohansz, és nincs időd arra, amit szeretnél...

De amikor lelkesedéssel csinálod a dolgokat, akkor nem leszel stresszes. Bár az igaz, hogy fizikailag hosszútávon ez sem feltételnül egészséges.

---

"Az a gond, hogy egy cél elérése érdekében annyira keményen kell dolgoznom, hogy jóformán semmi más nincs az életemben."

Igen, van ilyen is, de ez csak pár év. Nézd hosszútávon a dolgokat.

Én a gyereknevelésre is ezt szoktam mondani, amikor beszélgetek fiatalabbakkal. Úgy vannak vele, hogy ha egyszer lesz gyerekük, azzal feladják az egész életüket. Ez valahol igaz is, de én azt gondolom, az első 3 év a legnehezebb, a következő vízválasztó az 5. év, onnantól megint könnyebb egy kicsit, egy 5 éves már egész önálló tud lenni, és már lehet vele értelmesebb dolgokat csinálni. Aztán ahogy nő, 10 évesen megint teljesen más, 15 évesen pedig már szinte mindent meg tud oldani egyedül... aki meg annyira nem bírja a gyerekeket, az ne vállaljon, nem kötelező.

Az egyetemre ugyanez. Nekem sincs egyetemi végzettségem, mert nem bírom, amikor fasszágokkal tömik a fejem. Ami érdekel, azt egyszer vagy max kétszer elolvasom és visszamondom, ami nem érdekel, az meg kifolyik a fejemből.

2019. nov. 29. 08:31
 43/50 A kérdező kommentje:

Nekem azért nem pár év, az eddigi életem zömében ilyen volt.

Hogy nem értem el eddig sikereket, csak kudarcot, az fakad abból, hogy mentálisan eleve nem százasként születtem, kiskori dolgok rátettek, kirekesztettség az önbizalmamnak ártott és rettentő sok rossz döntésem volt.

Én ezért SEM szeretnék gyereket, mert még sohasoha nem éltem igazán, és élés alatt nem a szórakozóhelyeket értem!

2019. nov. 29. 08:41
 44/50 anonim ***** válasza:

"Aranyos vagy, tényleg a jószándékot látom, de van ember, aki ezt nem így csinálja ösztönből?"

Igaz, csak példaként hoztam a sütést, főzést, mert igazából ez a séma más dolgokkal is működik, amik szintén párhuzamosíthatók, csak ez elég szemléletes példa, de létezik ember, aki nem így csinálja, sőt, aki így csinálja, az sem mindig csinálja így.

2019. nov. 29. 12:12
 45/50 anonim ***** válasza:
68%
tudod mit kérdező én amíg várok a munkára addig is futok fél órát meg munka után is. már van idődm mozogni. ennyi neked is lenne
2019. nov. 29. 12:20
 46/50 anonim ***** válasza:
68%
+ még mellette napi 2 óra edzés házimunka stb.
2019. nov. 29. 12:20
 47/50 anonim ***** válasza:
68%
hozzáálláson múlik minded. a többség azért nem bírja mert a munkát se akarja igazán csinálni csak kényszerből teszik. nem jönnek rá ,hogy ígyis úgyis meg kell csinálni, szóval miért ne szerethetnék meg.. az idő ugyanaz. nem fog gyorsabban telni, mindig ugyanolyan sebeességgel megy, tőled függ hogy gyorsabbnak érzed-e.
2019. nov. 29. 12:23
 48/50 anonim ***** válasza:
19%

Mondjuk én a helyedben nem főzögetnék, ha tényleg ennyire kevés időm lenne. Nem mondom, hogy olcsóbban kijössz, ha úgy rendeled az ebédet, de azt legalább helybe hozzák. Ha nincs éthordód, kihozzák dobozban is, az olyan +70-100Ft, és akkor még mosogatni se kell az éthordót.

Az pedig, hogy mentálisan nem százasként születtél olyan dolog, hogy szerintem alig találsz olyan embert, aki mentálisan százas. Én sokszor meglepődök azon, hogy a sikeres emberek közt mennyi önértékelési problémás, önbizalomhiányos, szorongásos van. Ismerek olyan egyetemi tanárt, aki épp csak hallhatóan beszél, akkor is akadozva, az egész lénye olyan nebáncsvirág-jellegű, és mégis Írországtól Kínáig, tizenkét országban tart előadásokat.

Szintén az egyetemről ismerek olyan projektvezetőt, aki tizennégy éve vezényel le komoly, több milliós, milliárdos beruházásokat, szervez mindenféle eseményeket ahol ilyen-olyan miniszterek vannak jelen... és még most is hajlamos úgy izgulni, mint egy elsős kisiskolás, néha belekavarodik a szavakba.

2019. nov. 29. 13:50
 49/50 A kérdező kommentje:

Hát ami példákat írtál, őket még azért én nem sorolnám a mentálisan nem százas kategóriába. Hidd el, rosszabb az!

Főzni csak szeretnék. Azzal viszont kapásból napi 500-at spórolnék, sokat számítana azért...

2019. nov. 29. 13:58
 50/50 anonim ***** válasza:
77%

Vannak olyan emberek, akik jobban bírják a terhelést.

Nekem így pl a félév vége felé már kezd elegem lenni, pedig nem is dolgozom, "csak" tanulok.

(mérnöki kar).

19F

2019. dec. 2. 06:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!