Akik itt ezer dolgot felsorolnak, hogy ezt meg azt csinálják munka mellett, igazak azok? Hogyan csinálják?
Nem egészségtelen ennyire túlterhelni magukat?
Nem az ilyen emberekről beszélnek, amikor túlhajszoltságról, stresszről van szó? Nem az ilyenek az ideges emberek az utcán?
Amúgy hogyan csinálják?
Alapból pörgős, extrovertált emberek, nulla én-idő igénnyel? Genetikailag kevés alvást igényelnek?
Az olyanokra gondolok, akik pl azt állítják, hogy heti 50 órát dolgoznak, mellette továbbképzik magukat (minek?), mellette gyerekük van, állítólag sportolnak is stb.
Hogy csinálják?
Nem egészségtelen?
Mire jó ez?
Sport, heti 2x 1 ora
Képzés heti 2x 1 ora
R óra nem fér bele? Többet töltesz gyakori nézegetéssel, vagy kevesebbet.
Arra van időd, amire szánsz.
Nem tudom.
Én is ezt csináltam, kikészített.
Én befejeztem, mert egy életem van nekem is.
Heti 2×1 óra képzést még nem láttam, viszont úgy csináltam már képzést, hogy otthon nem tettem bele plusz enerigát - annyit is ért.
A képzésre oda is kell menni és vissza - ez a sportra is igaz, ráadásul ott öltözni is kell.
Kifogásokat gyártasz, akkor nem is fogsz elmenni sportolni.
Munkahely és otthon között van valami fél úton, máris nincs kitérő és nem kell külön utazni hozzá.
Át kell öltözni. Igaz. Majdnem 5 percig tart.
Le kell tusolni, nos igaz, ez sem több 3 percnél. 1 perc a törölközés és még közben dumálni is van idő.
Ha nincs extra 15 perced öltözésre, akkor ne mozogj és több időt fogsz tölteni az egészséged megőrzése helyett a betegséged kezelésével. Te döntésed. Vállald.
Képzés van skypeon is és nem kell hozzá utazni.
Igen, utána törődni kell vele és nem elég a heti 2 óra tananyag, hanem kell bele rakni extrát.
Én? :D
Hol gyártottam kifogást, amikor a kérdés arról szól, hogy más hogyan és miért terheli túl magát?
Nem mindenkinek esik útba fitnesszterem, se más.
"Ha nincs extra 15 perced öltözésre, akkor ne mozogj és több időt fogsz tölteni az egészséged megőrzése helyett a betegséged kezelésével. Te döntésed. Vállald"
Extra több óra...
Nem lehet ennyire élesen elválasztani, hogy sportolsz, egészséges leszel, nem sportolsz, beteg leszel. :D
Eleve 20-30 évesen már mindenkinek lesz nyavalyája.
Egyébként köszi, álló, mozgalmas munkát végzek és a krónikus betegségeim is köszi, jól vannak.
A kérdés pedig nem erről szólt...
Én heti 44 órát vagyok a munkahelyen, gyereket nevelek, és van egy egyéni vállalkozásom is. Emellé nehéz bezsúfolni bármit is, de azért arra figyelek, hogy naponta 1-2 órát mindenképp foglalkozzak szakmai dolgokkal (munkaidőn kívül, otthon), hogy átlagban legalább 1-2 órát foglalkozzak a vállalkozással (bár van amikor ez felmegy napi 3-4-re ha úgy van időm és energiám), és amikor tudok, leugrok a jégre 2-3 órára, vagy görkori (tavasztól viszont terveim szerint inkább futni fogok). Volt olyan időszak, amikor heti 3x3 vagy 4x3 órát korcsolyáztam, de most erre nem már tényleg nem lenne időm.
Jelentkeztem angol tanfolyamra is, hogy fejlesszem a nyelvtudásom, de még nem indult el.
Túlhajszoltak nem ettől leszünk, hanem a túl sok kötelezettségtől. Ha a munkahelyen minden szart ránksóznak, aztán utána menj a gyerekért az oviba, menj el bevásárolni, takaríts ki otthon...
De ha olyan dolgokat csinál az ember, amit szeret és amiben kihívást érez, attól épp, hogy csökken a stressz. Én úgy érzem, hogy fizikailag és szellemileg is épp az tart karban, hogy jövök-megyek, teszek-veszek, csinálom amit kell és amit akarok. Ha munka után csak punnyadnék otthon, abba belefásulnék, de ha napi 12 órában, kemény tempóban húznám az igát, abba meg belegebednék. Pont, hogy ezek egészségtelenek.
Van olyan ismerősöm, aki munka után hazamegy aztán elfekszik este 8-ig, utána vacsorázik, elmosogat, tévézik egy darabig aztán elalszik, és mégis állandóan fáradt. Na ő pont a punnyadástól fáradt mindig.
Introvertált vagyok amúgy, a napi 1 óra én-idő nekem kell, amikor teljesen egyedül vagyok. De ettől függetlenül szeretem, amikor zajlik az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!