Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik itt ezer dolgot felsoroln...

Akik itt ezer dolgot felsorolnak, hogy ezt meg azt csinálják munka mellett, igazak azok? Hogyan csinálják?

Figyelt kérdés

Nem egészségtelen ennyire túlterhelni magukat?

Nem az ilyen emberekről beszélnek, amikor túlhajszoltságról, stresszről van szó? Nem az ilyenek az ideges emberek az utcán?

Amúgy hogyan csinálják?

Alapból pörgős, extrovertált emberek, nulla én-idő igénnyel? Genetikailag kevés alvást igényelnek?

Az olyanokra gondolok, akik pl azt állítják, hogy heti 50 órát dolgoznak, mellette továbbképzik magukat (minek?), mellette gyerekük van, állítólag sportolnak is stb.

Hogy csinálják?

Nem egészségtelen?

Mire jó ez?

2019. nov. 27. 22:15
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem aki mindennel lusta foglalkozni, az depressziós lehet, vagy valami hasonló, plusz nincs semmire motivációja.

Én pl. csak azzal vagyok képes foglalkozni, amit fizetnek, vagy amire valaki megkért szívességből.

Régen nem ilyen voltam, innen tudom, hogy ez motivációhiány + depi kombó.

2019. nov. 28. 10:42
 12/50 anonim ***** válasza:

A továbbképzést a munkáltatóm ELVÁRJA (fizetik is).

A sport kikapcsol, és mivel ülőmunkát végzek, ezért segít, hogy ne menjen tönkre idő előtt a gerincem, illetve a már meglévő mozgásszervi problémáimat gyógyítja (orvosi utasítás).

A háztartást senki nem intézi helyettem, egyedül élek.

A háziállataim vidámságot hoznak a napjaimba.

Utazás közben kihasználom az időt például olvasásra, KRESZ tanulásra (az sose haszontalan, és van rá mobil applikáció), kreatív hobbira (például húsvét előtt tojásokat horgoltam).

Gyerekem (még) nincs.

Sokkal jobban érzem magam így, mint hogyha nem csinálnék semmit munka mellett, a semmittevés számomra unalmas, és az unalom engem jobban fáraszt, mint az aktív dolgok.

2019. nov. 28. 10:59
 13/50 A kérdező kommentje:

Amíg irodában dolgoztam, kb 5-5,5 órám volt összesen, amit nem utazással, munkával és alvással töltöttem. ÖSSZESEN, tehát estére és reggelre, vásárlásra, ügyintézésekre, házimunkára. Emellett amikor pl tanultam, akkor már lenullázódott az egész (az alvás rovására mindig ment).

9 óra munkahelyen + 2 X 45 perc utazás, ha így számolom, ebben benne van a reggeli biztonsági idő is, amit teafőzésre, szellőztetésre használtam, amikor időben bent voltam és benne van az is, hogy 17:00-kor nem mindig esik ki az egér az ember kezéből.

Átlagosan 8 órát pedig KELLENE aludni (7-9 között ajánlott, kinek mennyi).

Sokszor volt túlóra is, nem fejedhez pisztolyt szorítós módban, de nem túl nagy volt a fizunk, így vállaltunk, amennyit csak bírtunk.

Családapa munkatársam munka után rohant a gyerekekért (de szó szerint rohant, közben stresszes volt, a gyerekek már várták), velük futás haza, velük tanulás-játék, házimunka és örült, ha 30 percet pihenhetett (általatok punnyadásnak nevezett, de előadásokat hallgatott, nyelvet tanult stb ezidő alatt), de abban a fél órában is nyaggatták a gyerekek.

Itt meg Gyakorin amit olvasok, ilyen egyetem, olyan egyetem (van, akinek 2 is, konkrétan olvastam ilyet), gyereknevelés, heti 40 óránál több munka...

Szóval valahogy erre gondolok.

Az ilyen emberek nem reggeliznek, egész nap futnak (de szó szerint), gondterheltek, stresszesek, ezer betegségük lesz.

Nem tudom, mi a gond azzal, ha valaki "punnyad", ergo filmezik, regényt olvas, horgol, rajzol, minőségi időt is eltölt a családjával, ha van, történetet ír, növényeket ápol, macskát pesztrál.

Szerintem ez lenne a normális élet.

2019. nov. 28. 11:22
 14/50 A kérdező kommentje:

T0ba.

Például amit felsoroltál, az alapból nem fér bele napi 16 órába és akkor még nem szállítottad a gyerekeket, nem játszottál velük, nem főztél, nincs rend a lakásban.

2019. nov. 28. 11:34
 15/50 A kérdező kommentje:

Heti 40 óra + ebédszünetek 1 munkahelyen brutálisan sok, erre úgyis jön túlóra, sok helyről hallom, hogy nem is fizetett (előbb mennék dohányboltba eladónak, mint bármilyen munkahelyen 1 percet is fizetetlenül dolgozni) és akkor még képzések, gondolom munkaidőn kívül, sőt, gondolom szakmérnöki meg egyetem meg ilyenekre gondolnak.

Tényleg, az embernek csak a gyakorit kell olvasnia, és sok mindenre rájön...

[link]

2019. nov. 28. 11:47
 16/50 anonim ***** válasza:
77%

Biztos lehet, 50 évesen meg halhatsz meg agyvérzésben.

Én azt nem értem, hogy ha szeretnék mindennap 3 órát edzeni, azt csak akarni kell? Ha szeretnék Párizsban reggelizni mindennap, azt is csak akarni kell? 24 óra egy nap mindenkinek. Pedig én akarom, hogy több legyen.

2019. nov. 28. 12:01
 17/50 anonim ***** válasza:
0%
Nézd, ha sok dolgot kell összeegyeztetned, akkor vagy megtanulod beosztani az idődet, és ha jól logisztikázol, nem is tűnik soknak (én nem érzem soknak például), vagy beleroppansz.
2019. nov. 28. 12:20
 18/50 anonim ***** válasza:
77%
Fele nem igaz annak, amit ide írnak az emberek. Vagy biztos az összes fél millákat meg 1 millákat kereső emberke a gyk-n lóg. Szerintem konkrétan arra verik páran, hogy itt az elképzelt életüket írogatják vadidegeneknek.
2019. nov. 28. 12:21
 19/50 A kérdező kommentje:

# 17

Ha logisztikázni kell, az már rég rohanás.

# 18

Ebben mondjuk én is egészen biztos vagyok.

Én azért vagyok itt, mert eléggé egyedül érzem magam és nyomorúságos az életem. Most épp egy dolog miatt elmondhatatlanul félek, stresszelek, közben a szabadnapomon reggeltől lefekvésig tanulnom kellene. (Rohanás.)

Holnap-holnapután 10-10 óra meló.

De aki fél-egymilliót keres, az miért lóg itt?

Most gondolom dolgozik, és jaj, munka közben nem gyakorizunk, este vagy túlhajszolja magát, vagy ha nem, akkor pont azért nem lóg itt, mert tartalmasan el tudja foglalni magát.

2019. nov. 28. 12:25
 20/50 anonim ***** válasza:
67%

A legtöbbünknek szerintem nagyjából ugyanennyi ideje van, mint neked.

Nekem 16:50-ig tart a munkaidőm, pénteken 15:00-ig.

10-15 perc alatt benn vagyok a munkahelyemen, ha van ovi, akkor reggel 6-kor kelek, hogy legyen időm levinni a gyereket. Délután a feleségem megy érte. 17:10 körül szoktam hazaérni, eszek valamit, aztán játék-foglalkozás a gyerekekkel, kb. fél 7-7 ig. Utána leugrunk a boltba, az úgy fél óra (ha egyedül megyek, negyed óra :D). Negyed nyolc - fél nyolc, még mindig gyerek az idő.

Ilyenkor foglalkozok a vállalkozásommal, kb. 2 óra, vagy olvasok (általában szakkönyvet), régebben ebben az idősávban szoktam sportolni, újabban ez kimarad, de majd hamarosan megint csinálni fogom. Vagy ha el szeretnénk menni valahova kettesben, az is ebbe az idősávba esik.

Közben ügyelünk a gyerekekre, hogy meglegyen a vacsora-pizsamára öltözés-fogmosás-lefekvés. Aztán utána fél - egy óra szabadprogram, kinek mi. Van, hogy beülök a fürdőkádba, forró vízben, közben mobilon nézegetek valamit, ebook-ot olvasok, bármi... de van, hogy együtt sütünk-főzünk valamit, vagy számlákat rendezgetek, könyvelést vezetek, árut rendelek, bármi...

11 előtt ritkán szoktam elaludni, nem ritka, hogy fél 12-ig olvasok.

A napi házimunka nálunk kimerül annyiban, hogy elmosogatunk, ha kell bedobunk egy mosást + kiteregetünk, és kicsit pakolászunk, de erre nem érdemes többet szánni. Szombatonként szoktunk nagyobb takarítást végezni.

Ha valamelyikünknek a délutánja foglalt, akkor a másik átveszi a szerepét. Van hogy találok melót, és akkor csinálom egész délután, vagy a feleségem továbbképzésre megy, ...

Általában a feleségem végzi a napi házimunkát, mert ő egy órával kevesebbet van bent a munkahelyén. Nem főzünk, ételfutár cégtől rendeljük az ebédet, így olcsóbb is, és már kitapasztaltuk, melyik tud finomat főzni.

Péntekenként havonta egyszer délután elugrok a könyvelőmhöz, beugrok a bankba, intézek valami ügyet...

Régebben jártam képzésre én is, de az már tényleg nem fért bele, heti 2x8 óra + másfél óra utazás oda-vissza.

Hivatalosan legfeljebb délután 5-ig kell lemenni a gyerekért az oviba, ha valaki 5-ig dolgozik, annak tényleg futnia kell. De azokat az anyákat nem értek, akik lehozzák a gyereket az oviba (általában 2-3-at), és közben idegesek, stresszesek, kapkodnak mert megy a buszuk... fel kell kellni 10-20 perccel korábban, ennyi.

Szerintem sokan azt értik félre, hogy aki pl. konditerembe jár, arról azt hiszik, hogy naponta 2-3-4 órákat eltölt ott. Pedig testépítésnél pont nem tesz jót, ha mindennap csinálod, mert az izom nem akkor növekszik, amikor edzel, hanem amikor pihensz. Egyéntől és céltól függően, általában heti 4x1,5-2 vagy 5x1,5-2 óra bőven elég. Az meg azért nem olyan sok idő. Persze, más dolog, ha valaki hivatásos testépítő...

A nyelvtanulás sem mindennapos dolog, hetente általában 2-3 alkalom, alkalmanként 1-2 óra. Az mondjuk kedden-csütörtökön 2-2 óra, aki akarja, meg tudja oldani.

Én amúgy ma szabadságon vagyok :)

Reggel levittem a gyereket az oviba, délelőtt voltam könyvelőnél, ebédeltem, fejlesztettem a honlapot, és még mindig csak fél 1 van.

Amúgy a punnyadással sincs baj, szerintem az a gáz, ha valaki minden nap fél délutánokat punnyad végig. Persze, ennek is több oka lehet, demotiváltság, depresszió, akármi.

2019. nov. 28. 12:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!