Az emberek nagy része miért ennyire szolgalelkű? Miért szeretik az emberek, ha parancsolgatnak nekik?
Azok a 40-50 éves emberek akikről írsz a fiatalkorukat még a szocializmusban töltötték, ezt látták a szüleiktől. Dolgozni 8 műszakban addig amíg kifolyik a szemed, parancsokat teljesíteni és utána kussolni.
Egyszerűen nincs rá igényük hogy fejlesszék magukat vagy kultúrálódjanak.Állandó feszületben vannak, nem képesek lazítani(vagy csak nagyon ritkán).
Az én munkahelyemen a nyár olyan, amit leírtál: a fű se nő, csak ülünk bent páran, és netezünk. Én is begolyózok olyankor. Demotivál, fölöslegesnek érzem hogy AZÉRT keljek fel hajnalban, utazgassak és üljek bent egész nap, hogy facebookozgassak...
Én szeretem a kihívásokat, a pörgést.
Nem érzem szolgalelkűségnek.
Szóval egy polgármesteri hivatalban vagy ügyeletes őr, gondolom, azért nem vagy agyon fizetve. Na, vannak emberek, akik szeretik a kihívásokat, szeretik látni a munkájuk eredményét, meg mondjuk szeretnének is fejlődni a munkájukban. Ezek az emberek már rég elmentek a te munkahelyedről és lehet, hogy többet dolgoznak, de lehet mikor este hazaérnek, elégedetten fekszenek le aludni és talán már jobb beosztásban, magasabb bérért dolgoznak.
Nincs semmi baj azzal, hogy neked megfelel az egésznapos semmittevés, hogy elvagy a kis közalkamozotti fizetéseddel, meg a semmi kihívással, de nem kell hülyének nézni azokat, akik szeretik hasznosnak érezni magukat, meg nem büdös nekik a munka.
14-es vagyok
Hát, én meg szeretem a munkámat, és őszintén úgy gondolom, hogy a hosszútávú projekt amin dolgozunk, egy nagyon jó dolog lesz, így szívesen dolgozok rajta.
A szabadidőt is szeretem, de akkor meg inkább nem munkahelyen ücsörögnék. :))
Én a kérdezővel értek egyet.
Egy dolog miatt. Hiába csináltam én is plusz munkát, jól teljesítettem, jelentkeztem külön feladatokra stb.. Még se becsültek meg sose kaptam pozitív jelzést pedig mások szerint is kaphattam volna. Az volt előre tolva aki tudta hogyan kell benyalni a főnökségnek. Nem az aki valóban dolgozott is.
Én innentől kezdve bárhol vagyok elvégzem azt a munkát amit rám szabnak de pluszt nem vagyok hajlandó vállalni. Max akkor ha látom ennek foganatját is. Sok negatív tapasztalatom van munka területén.
Ugyanakkor azt az embert is megértem aki nem szereti ha nincs munkája mert inkább pörögni szeret. De még mindig a kérdező munkája mint egy kasszás vagy gyári munka.
Másrészről az adott munkakört is el lehet végezni úgy, hogy nem szakadsz meg benne. Még mindig értelmesebb mint egy gyárban robotolni sz.r éhbérért vagy kasszáskent dolgozni szintén alacsony fizetésért ahonnan úgy se lehet előre törni. Persze nem csak ezek a munkák léteznek.
De azt elmondhatom nyalni ha nem tud az ember, úgy se lép előre.
A magyar cégek nagy része ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!