Az öngyilkosság miért gyávaság? Az életet ki kérte?
Azért, hogy bizonyos elvárásoknak feleljünk meg állandóan? Kérdés és kérés nélkül bedobnak egy olyan világba, ahol biztos hogy kényszerítenek valamire. Lehet, hogy nem mondják, de elvárják, ha egyenrangú akarsz lenni. Társadalmi, szülői elvárásoknak, mindig minden szituációban meg kell felelni, úgy érzi az ember, hogy állandóan csinálnia kell valamit, mert ha nem, akkor azt az embert halálba kívánja mindenki. Lenézi, ösztönösen utálja, ha kilóg a sorból. Ha meg megölte magát, le gyávázza, egy olyan valaki, aki éveken keresztül küzd azért, hogy élete befejezésével eltűnjön minden, amit eddig csinált. Lehet, hogy emlékek maradnak róla, de az ő fejében semmi. (alapvetően materialista emberekre értem)
Elvárják, hogy hálás legyek mindenért amit kaptam, hogy ők elismerve érezzék magukat.
Nyugodtan nevezzetek egy undorító hálátlan görénynek, aki nem érdemli meg, hogy éljen, de miért kéne csinálni bármit is, azért mert csak úgy kérdés nélkül bedobtak egy olyan valóságba, ahol alapvetően ha nem léteznék, nem változna semmi?
Kicsit zavaros lett, fáradt vagyok.
Lepontoztál, ezért bővebben kifejtem.
Az öngyilkosság
- gyávaság, megfutamodás s kihívások elől;
- lelki defektus, hiszen nem veszed észre, hogy van, aki szeret és örül, hogy vagy, ha nem lennél, hiányoznál;
- üres lélek, mert nem tudsz, nem akarsz viszontszeretni;
- gondolkodás hiánya, mert nem tudsz -ha nehezen elérhető is- célt tűzni ki magad elé, ami a te célod lenne, mégsem vagy hajlandó kűzdeni érte. Ez több, mint lustaság.
.
"Nyugodtan nevezzetek egy undorító hálátlan görénynek"
Nem, ne nevezzed magad görénynek, hiszen tudat nélkül is az a Természet része.
"aki nem érdemli meg, hogy éljen"
De igen!
Éljél, hogy fejlődj, hogy másokat is hozzásegíthess a fejlődéshez.
Éljél, hogy megtanuld azokat szeretni, akik szeretnek téged.
Ehhez viszont az kell, hogy úgy járj, mint Rákóczi.
Tudod, neki megjött az Esze!
Érdekes, egyesek szerint megtehetem az, hogy szarok mindenre. Tehát a kínzó fájdalomra, amit a gyógyíthatatlan betegségem okoz. És mivel a kínzó fájdalom miatt koncentrálni is nehezen tudok és a kezemet sem tudom rendesen tartani néha, dolgozni sem tudok, így függök a társadalom jóindulatától. Vannak jobb órák az életemben, amikor képes vagyok gépelni és finom mechanikai dolgokra. Aztán jön a roham és utána órákig görcsben vagyok.
Állítólag csak le kell szarni és nem lesz gond vele. És megfutamodás és nem szembe nézés az, hogy erre nincs gyógymód.
Köszi, hogy ilyen jól ismertek minden esetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!