Az öngyilkosság miért gyávaság? Az életet ki kérte?
Azért, hogy bizonyos elvárásoknak feleljünk meg állandóan? Kérdés és kérés nélkül bedobnak egy olyan világba, ahol biztos hogy kényszerítenek valamire. Lehet, hogy nem mondják, de elvárják, ha egyenrangú akarsz lenni. Társadalmi, szülői elvárásoknak, mindig minden szituációban meg kell felelni, úgy érzi az ember, hogy állandóan csinálnia kell valamit, mert ha nem, akkor azt az embert halálba kívánja mindenki. Lenézi, ösztönösen utálja, ha kilóg a sorból. Ha meg megölte magát, le gyávázza, egy olyan valaki, aki éveken keresztül küzd azért, hogy élete befejezésével eltűnjön minden, amit eddig csinált. Lehet, hogy emlékek maradnak róla, de az ő fejében semmi. (alapvetően materialista emberekre értem)
Elvárják, hogy hálás legyek mindenért amit kaptam, hogy ők elismerve érezzék magukat.
Nyugodtan nevezzetek egy undorító hálátlan görénynek, aki nem érdemli meg, hogy éljen, de miért kéne csinálni bármit is, azért mert csak úgy kérdés nélkül bedobtak egy olyan valóságba, ahol alapvetően ha nem léteznék, nem változna semmi?
Kicsit zavaros lett, fáradt vagyok.
Gondold ezt újra végig, biztos, hogy meg akarsz halni mások véleménye, elvárásai miatt?
Nincs semmi az életedben, amit szeretnél, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak erről? Nem lenne jobb ezekre a dolgokra koncentrálni és nem törődni vele, kinek mi a véleménye rólad?
Nem tudom hány éves vagy, de ha fiatal is, pár éven belül akkor is lehetne lehetőséged kizárni azokat az embereket az életedből, akik lenéznek, lehúznak, megvetnek, és olyabokkal körbevenni magad, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak és jól érzed magad velük.
Nem kell semmit se csinálni, amit nem akarsz, csak meg kell tanulnod levetkőzni a megfelelési kényszered mások felé és úgy élni az egyetlen életedet, ahogy neked a legjobb.
Mindenesetre az általad felsorolt okokból eldobni magadtól az életet szerintem hülyeség lenne.
Ha nem kérted is életed, végigcsinálása helyett öngyi nem más, mint megfutamodás a problémák és azok megoldása wlől.
A megfutamodás pedig a gyávák tulajdonsága.
Azt becsmérlik az emberek, amitől félnek, amikor az öngyilkosságról van szó. Nekik ez a gyávaság. Nekem meg az, hogy tűrik a kizsákmányolást és nem tesznek jót, amikor lenne rá alkalom.
Stoicizmus egy érdekes dolog. Ott azok lesznek öngyik, akik kimaxolják az életet, nem azok, aki kudarcnak élik meg minden naojukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!