Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tanulj és végezz olyan szakmát...

Tanulj és végezz olyan szakmát amit szeretsz! De ha szóba kerül a sikeres párkapcsolat/karrier, akkor meg jönnek a "miért nem tanultál piacképes, jól fizető szakmát"! Csak én tartom ezt baromi képmutatásnak?

Figyelt kérdés
Itt is meg lehet figyelni azt a jelenséget, amikor valaki megkérdezi, hogy mit tanuljon, milyen szakma fizet sokat, akkor olyan válaszokat kap, hogy "azt tanulj amit szeretsz, csak amit szívből csinálod". De aztán ha valaki felhozza az anyagi/karrier gondjait, akkor kapja a hideget-meleget, hogy "miért nem tanulták keresett szakmát, mehettél volna mérnöknek/programozónak, de te lusta vagy tanulni" stb. Van itt a gyk-n egy az átlagnál is idiótább vízfej, aki állandóan odaböfögi a karrier/társkeresési témákhoz, hogy én ELTE-n végeztem proginfón, alig aludtam, fejlesztettem magamat, amíg te ba**tad a rezet és piacképes szakmát szereztem. És csak teperni kell a jobb állásért, nem pedig rinyálni". Egészen ütni való stílusa van, nem tudom csak én ismerem-e. Viszont akkor az ilyen vízfejektől kérdezném, hogyha a piacképes szakma a lényeg, tanuljon mindenki annak, amiben van pénz, akkor mégis ki fogja megsütni a kenyeredet, éjszaka kimenni mentőautóval a stroke-os édesanyádhoz, törit tanítani 150 nettóért a 10 éves fiadnak vagy felújítani a fürdőszobádat? Tehát akkor fontos-e, hogy azt tanuljam amit szeretek és amihez értek vagy inkább mégis egy lúzer, lusta semmirekellő vagyok, hogy nem programozónak/közgazdásznak tanultam, mint a többi x ezer pasi, akinek bejött az élet és drága sportkocsit/csinos feleséget engedhet meg magának? (ahogy te szoktál fogalmazni kedves érintett)

2019. okt. 28. 12:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

#20: A válasz, igen, te vagy az idióta.

Középút, miért nem olyat mentél tanulni, aminek van köze a virágokhoz legalább minimális szinten? Biztos szerinted hülyeség, de miért nem mentél el egy agrár szakközépre, onnan meg agráregyetemre, valami dísznövényekkel foglalkozó szakra, majd nyitottál egy virágboltot? Máris ott a középút...

2019. okt. 28. 14:11
 22/28 anonim ***** válasza:

Így van 21-es jól írja.

Menj akkor növényorvosnak,agrár szakra akkor.

2019. okt. 28. 14:14
 23/28 A kérdező kommentje:
#21,22: Középút... hehehe. Képzeljétek el, pont hogy agráron tanulok (és pont a virágok miatt) és már totál ki vagyok égve, mert baromira nem megy a tanulás nekem, és csak erőltetem, vszeg diplomám se lesz. A logikátok alapján amúgy az ácsnak meg építészmérnökire kellene továbbtanulnia. Gondolom nem kell magyarázni mi itt is a bökkenő.
2019. okt. 28. 14:46
 24/28 anonim ***** válasza:
94%
Amíg saját magaddal nem tudsz megbékélni, addig a világgal sem fogsz soha. Ezen gondolkozz el.
2019. okt. 28. 14:59
 25/28 anonim ***** válasza:
54%

Miért kellene ácsnak építőmérnökire mennie?

Le kellene venni a szemellenzőt és nem másra kivetíteni az életképtelenségedet.

Ha pedig egy agrár kar neked elviselhetetlenül nehéz, akkor el kell gondolkozni rajta, hogy egyáltalán alkalmas, vagy-e ilyen szintű képzésre bármilyen területen. Menj el érettségivel egy nagyobb kertészetbe, virágkereskedésbe, aztán kész.

2019. okt. 28. 15:10
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg valahol igenis igaza van a kérdezőnek. Én pont a másik oldalon vagyok, mert olyat tanulok, amit szeretek és ami érdekel, viszont tudom, hogy a büdös életben nem lesz ezzel kapcsolatos munkám és ebből nem is fogok sem házat, sem kocsit venni. A párom pedig mentőtisztnek tanul egyetemen, neki legalább munkája lesz, viszont ő sem fog meggazdagodni az is tuti. Ugyanúgy anyukám pl. óvodapedagus és lassan 40 év munkaviszony után mindenféle plusz tanfolyamokkal keres annyit, mint a betanított munkás szomszédunk, aki éppen megtanult írni és olvasni.... Abból a szempontból egyikünk sem bánja, hogy erre vágytunk, sikerült stb., viszont ettől még ott vannak az anyagiak is, illetve az, hogy mennyire nem becsülik meg az embert. Nyilván nem kell foglakozni azzal sem, hogy mit mondanak mások vagy ki mit gondol, mindenki a saját háza táján sepregessen és így tovább, de néha azért eléggé ki tud borulni az ember, ha valaki odaböfögi, hogy “ha nem lettél volna lusta tanulni” (ami vicces mert csomó rosszul fizetett terület van, amihez nem keveset kell tanulni, sőt) és a társai... Ez egy létező probléma, amivel szerintem igenis kell foglalkozni. Az embernek ez egy komoly döntés, hogy azt választom, ami érdekel vagy magamra erőltetek valamit, amit utálok, de jól fizet. Külön érdekes dolog, hogy pl. szülőként mit teszel és mit adsz át a gyerekednek. Például van egy jó tanuló, szorgalmas és értelmes gyereked, aki egy olyan terület iránt érdeklődik, ami kevésbé piacképes... suttba vágod az eddigieket, hogy “tanulni kell kisfiam/kislányom, egyetemre kell menni” stb. és elküldöd szakmát tanulni mint alternatív megoldás vagy támogatod a tanulásban? Nálunk pl. ez is egy dilemma volt és örülök neki, hogy engem támogattak a szüleim a döntésemben. Ha rámkényszerítettek volna valamit, ami nem érdekel, akkor abba szerintem bele is őrültem volna... Én egy félévet jártam mérnökinfóra is (és 400 feletti pontom volt, reál gimibe jártam, kitűnőre érettségiztem mindenből, emelttel együtt és nyelvvizsgám is volt, mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak úgy véletlenül becsusszantam a képzésre) és otthagytam, mert egyszerűen nem érdekelt, abszolút nem vonzott és nem éreztem ott jól magamat. Akkor nyilván le is csesztek, hogy mit keresek ott és miért azt választottam.... Most egy bölcsészettudományi területen tanulok, amit nagyon szeretek és most az ellenkező irányból kapom a cseszegetést... Szóval ez ilyen, szerintem le kell sz@&&#ni, hogy ki mit mond és azt csinálni, amit te jónak látsz, mert végső soron az számít egyedül.
2019. okt. 28. 19:27
 27/28 anonim ***** válasza:
89%

Én úgy kezdtem el jól fizető szakmámban dolgozni, hogy előtte 3 évig ezt tanultam egyetem és gyűlöltem. Azt hittem, hogy utálni fogom életem végéig, aztán úgy a második, harmadik fizetésem után rájöttem, hogy a befektetett munka / keresett pénz aránya van olyan jó, hogy megérje ezt csinálni és aztán szépen lassan megszerettem.

Szóval van átmenet eközött a két szélsőséges helyzet között (szereti amit csinál, de nem fizetik meg / megfizetik, de nem szereti amit csinál ).

2019. okt. 28. 19:32
 28/28 anonim ***** válasza:
89%

A molnár, a fia meg a szamár.

Lehet a végtelenségig variálni meg személyeskedni, akkor is ez a viharvert tanmese világít rá, hogy is van ez.

2019. okt. 28. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!