Tanulj és végezz olyan szakmát amit szeretsz! De ha szóba kerül a sikeres párkapcsolat/karrier, akkor meg jönnek a "miért nem tanultál piacképes, jól fizető szakmát"! Csak én tartom ezt baromi képmutatásnak?
Semmilyen üldözési mániám nincsen.
Csak következtetés.
De fröcsögj csak tovább az előbbre visz az életben.
#12: Ilyenkor van az, hogy érzékeny területet érintettem, tudod, hogy igazam van ezáltal belső felszültség alakul ki benned és emiatt kitérsz a válaszadás alól és inkább érv nélkül visszatámadsz. Nem lepődnék meg, ha te lennél az az illető, akiről írtam a kérdésben. Ő is 45%-al okoskodott mostanában.
Továbbra is normális válaszokra várok, mert baromi releváns és helytálló jelenségre hívtam fel a figyelmet a kérdésemben.
Nekem ugyan nem érintettél semmit.
Én csak tapasztalataimat osztom meg,meg amit sokkal értelmesebb emberek ugyanezeket elmondták már.
Ki az akire hallgatsz, ez nagyon találó mondás.
Azt kell felfogni a piac diktál,kapitalizmus van ennyi.
Meg mindig lesz aki elvégezze azon melókat ,,ez a mindenki nem lehet..".
Nem is kell,de te lehetsz attól még.
Téged mit érdekel,hogy Pista nem él meg?
"Azt kell felfogni a piac diktál,kapitalizmus van ennyi."
Jó, de akkor egy naiv, tájékozatlan kis 14 évesnek mit tanácsolnál?
ad1.: Tanulj olyan szakmát, amit igazán szeretsz és örömmel csinálod, legyen az asztalos, raktáros, buszsofőr vagy mentős.
ad2.: Tanulj a középsuliban, mint az állat, erőltesd 2 nyelv tanulását, hogy minél előbb C1-ig eljuss (mégha utálod is az idegen nyelvet). Utána menj egyetemre, programtervező/villamosmérnök képzésre, akkor is ha nem szereted, mert baromi sok pénz van benn.
Mert ha a 2-es mellett döntesz, akkor ne hitegessétek már szerencsétleneket a munka szeretetével minden olyan kérdésnél itt a gyk-n, amiben megkérdezik, hogy mit tanuljanak x évesen, hogy el tudjanak helyezkedni!
Inkább 2-es legyen.
Keresse meg mi az amit szeret és mire van kereslet.
Menjen el pályaválasztási tanácsadóhoz,nézzen szakmákat meg,olvasson utána.
Kérdezgessen sikeres embereket.
Önmagában nem elég ha szereted a melót sőt nagyon nem,szeretetből még nem vettél lakàst meg kocsit sem.
Te ugyanakkora idióta vagy, mint akire panaszkodsz.
A középutat és az egyensúlyt kell megtalálni, nem pedig végletekben gondolkozni és siránkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!