Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem nagyon képmutat...

Csak szerintem nagyon képmutató dolog, amikor olyanok hirdetik a "merj élni és kockáztatni" jellegű lózungokat, akiknek mindig megvolt a stabil hátterük?

Figyelt kérdés

Most láttam egy gazdasági egyetemi szakon végzett komoly pozícióban dolgozó csaj fb adatlapját rajta ezzel az idézettel:

"Kockázat nélkül nincs siker. Tudod mi van kockázat nélkül? Egy felejthető élet."

Természetesen nem egy kisegérről van szó, hanem egy elképesztően csinos, szőke, gazdag bombacsajról (akit érdekel privátban írok bővebben) akiről ordít, hogy soha az életben nem találkozott nehézséggel, akadállyal, mindent megkapott elsőre. De rengeteg hozzá hasonló kvalifikált, jó adottságú ember mantrázza ezeket a "tegyél magadért" meg "nincs beteljesíthetetlen álom" közhelyeket. Tőlük szívesen megkérdezném, hogyha a 2 szakmunkás szülője közül akár csak az egyik meghalt volna fiatalkorában (de még ez se szükséges elég, ha nem tudják fizetni neki az albérletet és emiatt nem mehet továbbtanulni, hanem dolgoznia kell idő előtt), akkor egy hasonló családi- vagy anyagi tragédia mellett, hogy tudták volna elérni a céljaikat és kiteljesedni. Vagy csak akkor könnyű osztani az észt, ha az illetőnek csak megszületnie volt nehéz?

2019. okt. 26. 13:16
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
23%

Aki ilyen "teperős": elismerem azt hogy ez ad értelmet az életednek. De aki nem "teper" az lebecsülendő? Lehet hogy vannak olyanok akik megelégszenek a szerinted "középszerű" életükkel? Én pl. tökéletesen elvagyok így a munkahelyemen. Vannak ott is akik törtetnek, mindből úgysem lehet vezető. Nem is lesznek.

Vagy pl. akkor mentős vagy tanár se legyen senki se, mert alacsony a fizetésük? Nem lehet mindenki mérnök-informatikus. Vagy én is hiába tanulnék orvosnak, nem megy a fejembe, mert nem érdekel a kémia-biológia.

Egyszerűen el kell fogadni, hogy van akinek nem megy az örökké tanulás. Másoknak az idegen nyelvek elsajátítása okoz nehézséget. Nem mindenki egyforma és nem is mindenki képes arra hogy elsajátítson pláne olyan anyagot ami őt egyáltalán nem érdekli.

Tehát teljesen felesleges számon kérni mást amiért nem éjfélkor fekszik le és hajnali háromkor már kel hogy tanuljon. Én sem így élek és nem hiszem hogy ez lenne az életben maradás záloga. Bár nem is tengődök.

De ha te így élsz, az nagyon jó és becsülendő hogy van egy kijelölt életcélod, egy utad amelyen jársz. Egyik barátom is ugyanilyen. Neki is azt szoktam mondani, hogy fogadd el hogy nem mindenki ilyen "megszállott, maximalista".

Ja és aki meg ide jár siránkozni a sikertelen élete miatt, azzal egyáltalán nem kell foglalkozni. Az ugyanis lehet kamu vagy csak azt akarja hogy meghallgassák. Egy részük nem is akar kezdeni semmit saját életével. De sajnos te sem tudsz velük semmit kezdeni.

2019. okt. 26. 17:02
 42/43 anonim ***** válasza:

Lemaradt 39-es hajtom is magam mert egyre előbbre jutok,több élményt tudok biztosítani magunknak,bőven megéri csak sajnos a mai kisfiúk valahol leragadtak,semmi cél,semmi ambíció,el vannak maguknak a semmibe.

Sajnos.

2019. okt. 26. 17:03
 43/43 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindennel egyetértek, sok mindennel nem.

Nekem például, ha 6 óránál kevesebbet alszok, már másnap egésznap fáj a fejem, és tök kába vagyok, így értelemszerűen az alvással nem tudok spórolni. Elhiszem, hogy van, aki tud, de nem mindenki.

Valóban vannak olyan élethelyzetek, amiből nem lehet kitörni. Ez tény. De az is tény, hogy az emberek döntő többsége sokkal többet tudna kihozni az életéből, ha több energiát fektetni bele. De az is teljesen elfogadható, ha valaki megelégszik egy “középszerű” élettel, és nem akar teperni. Ha boldog így, akkor jó!

Viszont ettől függetlenül mások életén csámcsogni, hogy neki könnyebb volt, neki semmit sem kellett tennie a sikerért, mindenért a politika a hibás, egy hihetetlenül káros és kontraproduktív dolog.

2019. okt. 26. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!