Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem nagyon képmutat...

Csak szerintem nagyon képmutató dolog, amikor olyanok hirdetik a "merj élni és kockáztatni" jellegű lózungokat, akiknek mindig megvolt a stabil hátterük?

Figyelt kérdés

Most láttam egy gazdasági egyetemi szakon végzett komoly pozícióban dolgozó csaj fb adatlapját rajta ezzel az idézettel:

"Kockázat nélkül nincs siker. Tudod mi van kockázat nélkül? Egy felejthető élet."

Természetesen nem egy kisegérről van szó, hanem egy elképesztően csinos, szőke, gazdag bombacsajról (akit érdekel privátban írok bővebben) akiről ordít, hogy soha az életben nem találkozott nehézséggel, akadállyal, mindent megkapott elsőre. De rengeteg hozzá hasonló kvalifikált, jó adottságú ember mantrázza ezeket a "tegyél magadért" meg "nincs beteljesíthetetlen álom" közhelyeket. Tőlük szívesen megkérdezném, hogyha a 2 szakmunkás szülője közül akár csak az egyik meghalt volna fiatalkorában (de még ez se szükséges elég, ha nem tudják fizetni neki az albérletet és emiatt nem mehet továbbtanulni, hanem dolgoznia kell idő előtt), akkor egy hasonló családi- vagy anyagi tragédia mellett, hogy tudták volna elérni a céljaikat és kiteljesedni. Vagy csak akkor könnyű osztani az észt, ha az illetőnek csak megszületnie volt nehéz?

2019. okt. 26. 13:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
68%

Annak hiszel akik azt mondogatják: előre el van rendeltetve minden, a sikerre születni kell, skeresség és sikertelenség egy életen át végigkísér stb.

Sok sikert kívánok továbbra is annak keresgélésében, hogy ne indulj el sehova, mindig legyen valami külső tényező, amit okolni lehet, vagy anyagiak, vagy bármilyen társadalmi környezet, vagy a "mások". Ha úgy döntesz hogy végre kilépsz és elindulsz az életbe, meglepetések is érhetnek.

2019. okt. 26. 14:03
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezt én is megfigyeltem. Csak én sajnos több ilyen illetővel még egy közösségben is vagyok, nem csak a FB posztjaikkal találkozom.

Komoly gondjaim voltak, és vannak. (Feldolgozatlan sorozatos kisgyermekkori nemi erőszak (féltestvérem tette, már elévült) és enyhe autizmus (egyértelmű jelek voltak) -> fura viselkedés miatt bullying, kiközösítés kb. mindenhol -> hiányzó szociális és kommunikációs készségek. Ezeket nem tanítják sehol, magamtól meg nem tudom megtanulni. A szüleim minden gondomat következetesen semmibe veszik, nem veszik észre az értékeimet és az eredményeimet, csak azt, ami hiányzik belőlem, és engem okolnak érte.)

Jelenleg a legnagyobb gondom a középsúlyos depresszió, amellyel nehezen ugyan, de még mindig teszem a dolgom, ráadásul egész jól. Az összpontosítást és az emlékezést segítő, jól bevált technikám ugyan megvan a tanuláshoz, de így is irdatlan nehéz, mert egyszerűen nem köt le.

Sajnos nem tudom elkendőzni az érzelmeimet, ezért gyakran sírok (akár mások előtt is), és vonulok félre. A legkevesebb, amit kapok, az a szemforgatás és a rosszalló pillantások, és persze kavarják is a sz@rt a hátam mögött.

25 éves

2019. okt. 26. 14:04
 23/43 anonim ***** válasza:
68%

Sose állítottam hogy mindent tudnék, azt mondtam: el kell indulni, kimozdulni és meglátod. Olyanokat tulajdonítasz nekem amiket sose mondtam.

Az "élettapasztalt" nálad mit jelent? Nagyképű, lóvéval teli Casanova, aki megalázóan beszél veled és közli hogy "nekem minden jut neked meg semmi"?

2019. okt. 26. 14:05
 24/43 A kérdező kommentje:

#16, 18: Na kedves kommentelő! Akkor ERRE AZ ÉLETSZITUÁCIÓRA ADJ MEGOLDÁST:

* 18 éves vagy, érettségi előtt. Szüleid összjövedelme 250 ezer. Vidéki kisvárosban éltek egy 2 szobás családi házban Kelet-Magyarországon. Egyik nap csörren a telefon, területi rendőrség-baleseti helyszínelő: "Édesapja autóbalesetben meghalt, édesanyját pedig súlyos állapotban vitték el"

* Édesanyád maradandó fogyatékosságot szenved, akit el kell látni élete végéig, de neked nincs jövedelmed és az érettségire készülsz.

Mik azok az egzakt lépések, cselekmények sorozata, amivel rendbe teszed az életed, hogy normális fizetésed/munkahelyed/családod legyen pár év múlva?

HADD HALLJAM!

2019. okt. 26. 14:05
 25/43 anonim ***** válasza:
78%
Szomorú, hogy ezeket át kellett élned. Nem tudom hány szakembernél voltál, olyanhoz menj, akit sokan ajánlanak. Asszertivitást, meditációt, autogén tréninget, szociális készségeket, mindent lehet tanulni.
2019. okt. 26. 14:07
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Családsegítőtől, iskolai pszichológustól lenne érdemes segítséget kérni ilyen krízishelyzetben.
2019. okt. 26. 14:09
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Nincs univerzális megoldás sajnos, az élet ennél sokkalta, jóval bonyolultabb.

Az, ha a különféle könnyű életű cicababákat lesed FB-n, nem a megoldás felé fog vezetni, ebben 100% biztos vagyok, mert a frusztrációt növeli meg a "bezzeg mások de nekem meg mit osztott az élet" érzést növeli és nem a megoldás felé visz.

2019. okt. 26. 14:10
 28/43 anonim ***** válasza:
76%
Hagyjad kérdező. Az ilyeneknek mindig van valami amibe beleköthetnek. Így tegyél érte úgy tegyél érte. Csak képmutatás és semmit mondó üres szavak amikkel dobálózhatnak. Érdekes hogy neki is vannak gondjai és olyan jónak látja az életet. Minthogyha nem egy szinten lennénk. Ő is pontosan tudja hogy sikereket nem mindenki tud elérni. Csak gondolom így akar több pontot kapni. Ő is tudja pontosan csak nem vallja be. Csak én nem félek mások véleményétől. Kimondom ami igaz.
2019. okt. 26. 14:10
 29/43 anonim ***** válasza:
78%

Tripla fogyatékossággal élek, csak nem ezen sírdogálok, mert nem látom értelmét.

Az viszont érdekelt volna, ha valaki ilyen nehéz helyzetben van, mennyire segíti hozzá őt a megoldáshoz, ha olyan embereket nézeget, akik szerinte képmutatóak, könnyűéletűek, mert nekik csak a siker, pénz, csillogás, karrier jutott.

A témát lezárom, a jövőben nem reagálok. Én csak azt akartam volna, hogy ne arról győzködjétek egymást, hogy semmi sem lehetséges az életben és minden előre el van rendeltetve. Ami nem azt jelenti, hogy 100% megfordítható helyzet, de mindigérdemes keresni a megoldást.

2019. okt. 26. 14:17
 30/43 anonim ***** válasza:
62%

Az emberek látják, hogy a szüleim egy gyönyörű kertvárosi házban laknak, de azt nem, hogy ez mennyi pénz és munka volt.

Az emberek látják, hogy Skócia egyik legjobb egyetemére járok, de azt nem, hogy ezért mennyit kellett tanulnom.

Az emberek látják, hogy gyakran járok mindenféle programra, de azt nem, hogy a fárasztó tanulás után még elmegyek dolgozni.

Az emberek látják, hogy megyek külföldre, de azt nem, hogy ezt egy külföldi barátomnak köszönhetem.

Az emberek az eredményeket szeretik elsősorban megosztani, nem a munkát, amibe került.

Mielőtt elítélnél és lenéznél mást, érdemes lenne eltűnődnöd az alábbiakon:

- ismered-e annyira, hogy tudd, mit és hogyan szerzett meg?

- van-e értelme a gyűlöletednek és irigységednek?

- mit tehetnél azon, hogy neked is olyan életed legyen, amit szeretnél?

- miért követsz olyan embereket, akikkel nem értesz egyet?

2019. okt. 26. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!