Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az a hobby (akàr gyerekkori...

Mi az a hobby (akàr gyerekkori butasàg) amiben sikeresnek érezted magad, es mik az életben az erösségeid?

Figyelt kérdés

Csak szeretnék ràjönni arra, vagy képet kapni arrol hogy a szabadon vàlasztott vagy föleg gyermekkori hobbyk összefüggnek e azzal ahogy az életed alakitod.

Mert normàl esetben szerintem összefüggésnek kellene lennie, viszont nàlam ellentétes a dolog.

Pl imàdtam kicsiként kàrtyàzni sakkozni, tudtam a màsik fejével is gondolkodni, stratégiai döntéseket hozni, elöre lépéseket megtervezni, éltetö erönek éreztem az agyam ilyen irànyu "mozgatàsàt"

Az életben meg bizonytalanul hozok döntéseket, es leginkàbb csak muszàjbol, mert lépni Kell, nincsenek ötleteim, nem tudok elöre tervezni, stratégia meg végképp nincs.

Te miben érezted azt hogy ez most izgalmas szereted es jo vagy benne?

2019. okt. 19. 21:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi koromban szerettem rajzolni, gyurmázni, kerámia szobrokat készíteni, papírból kivágni dolgokat, mintha térbeli alakzatok lennének.

Ma már jó térlátással rendelkezem, süthető gyurmából készítek ékszereket, a rajzaimmal pénzt keresek.

Ezenfelül érzékem van az üzlethez, marketinghez is. Jövőre közgazdász végzettségem lesz, viszont ezen belül is kreatív területen szeretnék dolgozni.

2019. okt. 19. 23:15
 12/15 A kérdező kommentje:

A rajzolàs nem csak kreativitàs, önkifejezés is, elvileg akkor ki tudod fejezni az érzelmeidet, fel tudod magad vàllalni, tudsz önérvényesiteni. Mersz önmagad lenni.

A természetjàràs mögött talàn a felfedezés megismerés vàgy is huzodhat, tàjékozodàsi gondolkodàs is, azaz valamiféle nyitottságban is megmutatkozhat felnöve ez a fajta gondolkodàs, vagy olyanban, hogy könnyebben feltalàlod magad helyzetekben.

A cseresznyés dolog talàn célok elérését jelenti gyorsan és hatékonyan, ami sikerélményt nyujthat, szoval lehet rövidtavu vagy kisebb célokban valo gondolkodasmodot jelenthet. Ez megmutatkozhat olyanban is mint pl gyorsétkezés részesitese elönyben, a pepecselös fözés helyett

De ezek csak tippek. Mert nem làtok bele az életvezetésekbe ennyiböl.

2019. okt. 20. 06:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Én kis ügyetlen és gyenge vagyok mindenben. Tényleg. Tapasztalatból gondolom, hogy nem fogjátok elhinni, de tényleg.

Én nemhogy célbaköpni nem tudtam cseresznyemaggal, hanem köpni se. Nem tudok fütyülni, csettinteni se. Szeretek bowlingozni, de 2 óra alatt ha háromszor találok figurát, biliárdozni, de két óra alatt egyszer sikerül beütnöm a lyukba - a fehéret. Mindent-mindent olyan esetlenül fogok meg.

Én vagyok az, aki nem bírja el a nehéz tárgyat, aki először kezd levegőért kapkodni a Gellért-hegyen. Pedig heti egy-két órányit sportolok, ami kevés, de az ismerősi körömben sokan évek óta nem sportoltak - na ahhoz képest? :D

Én vagyok az, aki egy Duna-hídra felfelé brigázva lemaradok és már fáj a combom.

Nehezen koncentrálok és nehezen tanulok.

Ráadásul nem az érdekel, ami könnyen megy. A humánt könnyebben tudnám tanulni (ki is mutatták egyszer...), ehhez képest hullára nem érdekel, de még a hétköznapi életben sem. A tudományok, műszaki dolgok érdekelnek.

Fentiek és önbizalomhiány miatt kerültem oda, hogy jelenleg pénztárosi vagy raktárosi állást keresek, pedig több végzettségem is van és mindigis szerettem tanulni a tudományokat.

Erősségeim: a szorgalom, kitartás, amivel a fenti gyengeségeket ellensúlyozni tudom.

Két dologban vagyok viszont jó, pedig időhiány miatt ritkán csinálom őket: úszás, főzés.

A főzésre gyorsan ráéreztem, ízletes (mindenféle előregyártott ízesítés nélkül), puha, jól átsült stb. Bár a rizs nem mindig szokott szépre sikerülni. :D

Ha sportoló lennék, akkor úszó. Így is 5 alkalomból már tuti megjegyzik egyszer, hogy jól úszom. Pedig idén eddig 7-8-szor voltam, tavaly asszem 4-szer.

2019. okt. 20. 09:30
 14/15 A kérdező kommentje:

Lehet te a lassu viz partot most tipus lehetsz akkor, aprànkent haladsz, lassabban de biztosan.

De ha végigszuszogod is felérsz, ha nem megy is, végigcsinàlod, talan kesöbb, mint az àtlag, de celjaid eléred.

De megint csak légböl tippelgetek sajnos.

Feltételezve hogy van parhuzam a dolgok között.

Es igy tünik pedig a vàlaszokbol, hogy van.

En meg magam ugy làtom mintha gyerekként sokkal ügyesebb, rafinàltabb, logikusabb, nyitottabb lettem volna mint most. Szoval mintha visszafelé fejlödnék.

Annyiban latok hasonlosagot csak, hogy ahogy gyerekként elnyomtak, ugy nyomnak el felnöve a munkahelyen(suliban) is.

2019. okt. 20. 09:57
 15/15 Metionin ***** válasza:
Na én ennek az elnyomós dolognak tökre az ellentéte lettem. Gyerekként mindig csendes voltam, úgy neveltek hogy én csak gyerek vagyok akinek a szülő parancsait maximálisan teljesíteni kell. Az iskolában csúfoltak, vertek is mert nem volt pénzünk és ez meglátszott a holmijaimon (vagy azok hiányán). Mivel nekem nem volt soha evidens, hogy van lehetőségem kiállni magamért és hogy nekem is lehet véleményem, valahogy ez így el is sikkadt. Olyan 16-17 éves korom körül kezdtem rájönni, hogy az életemről én döntök és megvilágosodtam. Fenomenális érzés volt először félúton elkapni az engem megütni induló kezet és közölni, hogy üss meg de akkor börtönbe mész. Aztán le is léptem. Most felnőttként kifejezetten a maga útját járó, mások kötekedését figyelmen kívül hagyó, magáért és másokért kiálló emberke lettem. Szóval tud ez így visszájára is fordulni. Néha a mai napig eszembe jut, amikor magabiztosan, emelt fővel megyek az utcán, hogy 20 évvel ezelőtt lehajtott fejjel, összehúzódva tettem ezt, félve attól hogy valaki megüt vagy kigúnyol.
2019. okt. 20. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!