Neked mi volt a legnagyobb gyerekkori traumád (ha volt)?
Hány éves voltál, és mi történt veled?
Az én apukám 4-5 éves koromban súlyos depressziós lett és gyakran öngyilkossággal fenyegetőzött. Olyan is előfordult, hogy anyának meg nekem konkrétan ki kellett könyörögni a konyhakést a kezéből.
Mindeközben én végig úgy éreztem, hogy apa azért akar meghalni, mert én nem vagyok elég jó.
Pár év múlva ugyan helyrejött apukám, és többet már nem akart öngyilkos lenni, de bennem egy életre nyomot hagyott az a folyamatos bizonytalanság-érzet, hogy sosem tudtam, hogy ha aznap hazajövök az oviból/iskolából, élve fogom-e otthon találni apukámat vagy vérbe fagyva.
Apám több milliót elvert játékgépekbe míg kicsi voltam, akkor ugye még nem fogtam fel a problémát, azt hittem normális, hogy otthon penészes kenyeret kell ennem, mert másra nincs pénz... aztán kiderült, hogy lett volna, csak ugye elverte.
Aztán elküldtük otthonról mikor kiderült, azóta alkoholista és sikeresen elcsesz minden lehetőséget amit ad nekem az élet, mert valahogy mindig akkor bukkan fel és csinál valamit.
Nekem egyébként anyám volt ugyanúgy mint neked apád, ez is hagyott bennem sérüléseket.
Aztán tesómékkal laktam, akik vagy verbálisan vagy ha épp "gyerek voltam" (pl. megettem az utolsó sütit a hűtőből vagy késtem iskolából hazafele) akkor fizikailag bántottak.
Ez a 3 így eléggé kicseszett velem. :D
Dióhéjban
Molesztálás
Alkesz fater akit eltartott anyám a kezdetektől+verés+lelkiterror+aludtam 18éves koromig mindden nap max 3órát és emiatt gallyra ment a tanulmányom
Bátyám otthagyott minket anyával mikor 10 voltam
16évesen suli mellett elmentem melozni h ne kelljen engem is eltartani legalább magam dolgait én fizessem aztán barátaim se lettek
Hisz egy gyerek aki amiota az eszét tudja bántják nem engefik aludni molesztálták nem tud ugy viselkedni mint a többi igy inkább megverik vagy rosszabb igy nem lehet beilleszkedni plusz tini korom végigdolgoztam
Már 22 éves koromra jobb mert rendőrségi intézkedés árán elment innen de még nem tudtunk megszabadulni tőle.
Az jó érettségim annak köszönhettem h a rendörség távoltartásit adott és 18év után végre egy honapig aludhattam és lehettem otthon nyugodtan nem lestek a fürdöszonában...
Szal már kezdek felépülni édesanya is
22/n
Nálunk is veszekedtek a szülők, az egyik első emlékem egy földhöz vágott krumplis fazék, ahogy szanaszét terül a földön a sok krumplikocka. Apám egyszer meg is fojtogatta anyámat, ekkor már nagyobb voltam.
Meg az iskola, főleg, hogy volt az alsó tagozatos tanárnőnk egy boszorkány volt, minket is vert rendszeresen, de az egyik kislány a rokona is volt, őt viszont durván verte. Pl. a fejét a táblába, meg ilyenek.
4 éves koromban apám egy baltával akart széthasogatni, hogy váláskor ne lehessek az anyámé. Az ágy alá bújtam be.
Egyébként mindennapos volt a balhé meg a verés, azt tökre megszoktam, ez az egyetlen ami sokáig kísértett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!