Neked mi volt a legnagyobb gyerekkori traumád (ha volt)?
Figyelt kérdés
Hány éves voltál, és mi történt veled?
Az én apukám 4-5 éves koromban súlyos depressziós lett és gyakran öngyilkossággal fenyegetőzött. Olyan is előfordult, hogy anyának meg nekem konkrétan ki kellett könyörögni a konyhakést a kezéből.
Mindeközben én végig úgy éreztem, hogy apa azért akar meghalni, mert én nem vagyok elég jó.
Pár év múlva ugyan helyrejött apukám, és többet már nem akart öngyilkos lenni, de bennem egy életre nyomot hagyott az a folyamatos bizonytalanság-érzet, hogy sosem tudtam, hogy ha aznap hazajövök az oviból/iskolából, élve fogom-e otthon találni apukámat vagy vérbe fagyva.
Kb 5 éves lehettem amikor észrevettem, hogy anyu nincs sehol se, szóltam apumnak és elkezdtük keresni őt a kertben. Apám szedte ki a kötelek közül mert épp felakarta akasztani magát mivel apám alkoholista volt. Aztán volt pár év mikor nem ivott de utána inkább az a kérdés mi nem okozott traumát gyerekkoromban.. anyum még párszor öngyilkos akart lenni, volt hogy kb 10 évesen én szedtem ki a kést a kezéből, apámat többször húztam be az árok széléről kb 40 kg-s lányként, minden este a hajnalig tartó ordibálások, de nem csak apámmal, velem is. Senkinek nem szólhattam az itthoni helyzetről mert tuti elvettek volna a szüleimtől anyum meg akkor ténylegesen végzett volna magával. Suliba is állandó szekálások középpontja voltam. 16 éves koromban apám meghalt (alkoholmérgezés). Utána meg azért tett öngyilkossági kisérletet anyám... Mostanában kezdek rájönni hogy azok a dolgok amiket át kellett élnem mennyire hatással van a mostani életemre, párkapcsolatomra stb. És próbálok teljes értékü életet élni, de úgy érzem még hosszú út áll elöttem, hogy valaha is sikerüljön. Remélem képes leszek rá és remélem mindenkinek sikerülni fog.
2019. ápr. 5. 01:22
13/14 anonim válasza:
8 évesen szemtanúja voltam annak, ahogy apám végigveri anyámat a házon. Összeszedte a cuccait egy szemeteszsákba és kidobta a ház elé majd otthon maradtam apámmal amíg anyám elment valahova aludni pár napra.
A válásuk során én voltam a célpont apám szemében. Tudta jól, ha engem bánt anyámat is bántja. 7-8 évig ment a lelki terror és megalázás...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!