Ti is alig làtto nem mobilozo embert a metron?
1. Mi közöd hozzà?
2. Mi màst csinàljanak ha unatkoznak?
Huu te nagyon intellektuális egyéniség lehetsz a tipikus tömegzombik között. Felnyitottad a szemem, legközelebb vagy a kilátásban fogok gyönyörködni, vagy kinézek valakit, és elkezdem csendesen bámulni, egészen addig amíg az illető le nem kever egy pofont, hiszen idegeneket figyelni a metrón bizarr és ijesztő.
Amúgy ha mindenki olyan lenne mint te (nem a saját dolgával foglalkozik, hanem a szeme sarkából szemmel tart mindenkit) akkor el sem hagynám a házamat :D
1, Igen, egy nap számoltam, és 7-en 1000-el nyomták körülöttem a dolgokat, ami durva szerintem. 1-2 könyvolvasós is volt;
2, Van, aki netezik, de sokuk csak játszik rajta, egy részük az életét, az ügyeit rendezi épp;
3, Azért "jó", mert nem kell a másikkal foglalkozni. De mi van, ha ez az otthonukra is igaz, azaz ott sem foglalkoznak nagyon egymással az emberek?
4, Szerintem sokunknak "emberutálatunk" van, azaz a munkahelyeken, akik-ahol emberekkel foglalkoznak, nem épp a legjobb szériás ügyfelekkel találkozunk a mai világban (követelőzés, a másik a hibás, alap düh rázúdítása a másikra, stb.), és emiatt (is) van, hogy inkább a virtualitásba burkolózunk inkább.
Igazából ez egy ilyen elvárás hogy nem nézzük a másikat. Íratlan szabály. Én pl van hogy kínomban nyomkodom a telefonom, mert ugye a tömött metrón mindenképpen összeakad a tekintetem másokkal, vagy nézem a padlót ugye... Na és sokszor esetleg zokon vehetik az emberek ha úgy érzik bámulja őket a másik. Engem is zavarna.
Vidéki vagyok, nagyon is, és eleinte nekem is furcsa volt, de már inkább örülök neki hogy van egy mód arra hogy ne legyen félre értés :)
Az miért jobb, ha bámulom az embereket a metrón? Kellemetlen. Amíg olvasok, vagy mobilozom, addig legalább nem unatkozom, és nem érzem magamat kellemetlenül.
Amúgy a telefont lehet hasznos dolgokra is használni. Az alatt a kb. fél óra alatt, amíg beérek, elolvasom az e-mailjeimet, elolvasom a híreket vagy könyvet is tudok rajta olvasni. De az nyilván nem jó, mert a lényeg az, hogy nézegessem a velem szemben ülőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!