Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magukat diplomásként eladó...

Magukat diplomásként eladó emberek? Hogyan lehet ilyen hazug embereket lebuktatni?

Figyelt kérdés

Az öcsém és az unokatestvérem! Mindketten diplomásnak mondják magukat. Jártak egyetemre de nem fejezték be, nyelvvizsgájuk sincsen. Az elején a családtagok azt mondták “csak a diplomamunkát kell megcsinálniuk és lesz diplomájuk”. Azóta eltelt 10 év, kapcsolatok útján elhelyezkedtek diplomát igénylő munkahelyeken és mára váltig állítja a család hogy ők diplomásak! Engem néznek hülyének! Én aki tényleg elvégeztem, tök hülyén érzem magam emiatt. Amúgy már a feleségeik, nőjük előtt is diplomásnak mondják magukat. Munkájuk és barátaik miatt senki sem kérdőjelezi meg!

Tiszta hazugság az életük! Egyszer megpróbáltam lebuktatni őket, megkérdeztem hogy megnézhetném-e azt a diplomát hogy néz ki az enyémhez képest? Persze le lettem dorongolva mit képzelek, ők nem dicsekednek vele!

Hogy lehetnek ilyen sikeresek csalóként? Nem szégyelli magát egy ilyen ember hogy kamu életet él? Idegesítő, hogy semmit nem végeztek de kapcsolatok útján olyan munkájuk van mint nekem és tanulás nélkül ugyanazt a végzettséget mondják magukénak és mindenki elhiszi!

Az unokatestvéremnek volt olyan megmozdulása is hogy kiírta a kapucsengőjükre hogy dr. xy (jogász) hogy a szomszédok felnézzenek rá. Aztán az egyik lakógyűlés alatt jogi tanácsot kértek tőle és simán lebukott :D Azóta azt mondja nekik hogy jogot végzett de soha nem gyakorolta és levette a dr. elnevezést is.

2019. okt. 5. 10:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
28%

"A kérdés arról szól hogy diplomásként élik az életüket."

Nem, a kérdés arról szól, hogy te többnek gondolod magadat a magánéletedben, mert diplomás vagy, és ezért idegesít, hogy ők is eljátsszák, hogy diplomájuk van, ezzel felérnek a te szellemi magasságoddal. Pedig a magánéletben semmi jelentősége nincs, hogy van-e diplomád. Ugyanúgy lehetsz műveletlen tuskó meg világra nyitott ember diplomával vagy nélküle is.

2019. okt. 5. 11:27
 22/29 anonim ***** válasza:
90%

17:

Ezek az emberek nem hamisítottak. Nem a munkájukban hazudják be a diplomát, hanem a magánéletükben kamuznak. Ez sem helyes, de ne tegyük már egy kategóriába a csalókkal. Ez így olyan, mint a nagypapa, aki a katonaságban rambó volt a meséi szerint.

2019. okt. 5. 11:29
 23/29 anonim ***** válasza:
90%
A mérnöki munkához, sem csak egy államvizsga, meg nyelvvizsga kell.
2019. okt. 5. 11:36
 24/29 anonim ***** válasza:
41%
Egyébként szerintem igényes munkáltató olyan embert nem vesz fel, akinek a nyelvvizsga miatt nincs diplomája. A nyelvvizsga a XXI. században olyan, mint hogy tudsz írni meg olvasni.
2019. okt. 5. 11:38
 25/29 anonim ***** válasza:
Attól függ, én mérnök vagyok és csak az kellett. Ha nem lenne meg a papírom, akkor is ugyanennyit tudnék, mert a tudás nem annak a függvénye. A szakmámban dolgozom, akkor is benne dolgoztam, mikor még nem volt meg a diploma. Szóval újfent felesleges kötekedés
2019. okt. 5. 11:39
 26/29 anonim ***** válasza:
70%

Nem mintha ti nem feleslegesen kötekednétek a kérdezővel. Teljesen jogos, hogy bántja a dolog. Mondjuk én ilyen rokonsággal megszakítanám a kapcsolatot, mert gyűlölöm a gerinctelen embereket.

Ez a mérnökként bemutatkozok sztori meg nagyon gáz. Én orvos vagyok de soha nem használom a Dr. kivéve ha szakmai okból számít.

2019. okt. 5. 11:49
 27/29 anonim ***** válasza:

24:

Érdekes, én azért a nyelvtudást fontosabbnak tartom a nyelvvizsgánál de kinek mi...

2019. okt. 5. 22:17
 28/29 anonim ***** válasza:
52%

"Kárt okozni? Tudod hány olyan mérnök kollégám van, akinek nem csak a nyelvvizsgája hiányzik, hanem egyáltalán nem járt főiskolára/egyetemre? Az ő 15-20 éves szakmai tapasztalatuk sokkal többet ér mint egy friss diplomás tudása. Amúgy egy autóipari multiról van szó."

nekem is vannak ilyen kollégáim

"Mérnök az, aki elvégezte az egyetemet és diplomája van. Pont." ezt azért árnyalja a szakma - nincs elég mérnök a piacon - ezért sok helyen a cég kinevez nem mérnök végzettségű embereket mérnöki pozíciókba és gondoskodik a képzésükről. illetve találkoztam már pár "mérnökkel", akiknek volt erről csini diplomájuk, de nem tudták, hogy működik egy vízmérték... Szóval maradjunk annyiban, hogy a mérnök az, aki el tudja látni a feladatot és hajlandó folyamatosan tanulni

2019. okt. 5. 22:32
 29/29 Kései Sirató ***** válasza:

Mi a munkájuk , informatikai munkát végeznek? Mert akkor nem csodálkozom, az egy olyan terület, ahol a tudás még a diplománál is jobban számít. Egyéb esetben nevetségesek.

Én a helyedben nagyobb családi összejöveteleken hangosan sajnálkoznék, hogy milyen kár, kedves Géza/Pista/akárki, hogy végül nem lett meg a diplomád, pedig csak a nyelvvizsgán múlt, igaz?

Ettől te is jobban éreznéd magad, meg ők is rosszabbul.

2023. febr. 28. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!