Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magukat diplomásként eladó...

Magukat diplomásként eladó emberek? Hogyan lehet ilyen hazug embereket lebuktatni?

Figyelt kérdés

Az öcsém és az unokatestvérem! Mindketten diplomásnak mondják magukat. Jártak egyetemre de nem fejezték be, nyelvvizsgájuk sincsen. Az elején a családtagok azt mondták “csak a diplomamunkát kell megcsinálniuk és lesz diplomájuk”. Azóta eltelt 10 év, kapcsolatok útján elhelyezkedtek diplomát igénylő munkahelyeken és mára váltig állítja a család hogy ők diplomásak! Engem néznek hülyének! Én aki tényleg elvégeztem, tök hülyén érzem magam emiatt. Amúgy már a feleségeik, nőjük előtt is diplomásnak mondják magukat. Munkájuk és barátaik miatt senki sem kérdőjelezi meg!

Tiszta hazugság az életük! Egyszer megpróbáltam lebuktatni őket, megkérdeztem hogy megnézhetném-e azt a diplomát hogy néz ki az enyémhez képest? Persze le lettem dorongolva mit képzelek, ők nem dicsekednek vele!

Hogy lehetnek ilyen sikeresek csalóként? Nem szégyelli magát egy ilyen ember hogy kamu életet él? Idegesítő, hogy semmit nem végeztek de kapcsolatok útján olyan munkájuk van mint nekem és tanulás nélkül ugyanazt a végzettséget mondják magukénak és mindenki elhiszi!

Az unokatestvéremnek volt olyan megmozdulása is hogy kiírta a kapucsengőjükre hogy dr. xy (jogász) hogy a szomszédok felnézzenek rá. Aztán az egyik lakógyűlés alatt jogi tanácsot kértek tőle és simán lebukott :D Azóta azt mondja nekik hogy jogot végzett de soha nem gyakorolta és levette a dr. elnevezést is.

2019. okt. 5. 10:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%

10-20-30 év szakmai tapasztalat még mindig többet ér, mint a legfrankóbb diploma.

Hiába van diplomád, ha nincs mellé tapasztalatod. Vagy, ha a konkurenciának 20 év gyakorlati tapasztalata van, de diplomája nincs, akkor ő nyert.

Ez van.

Nekem van diplomám, a páromnak meg 30 év tapasztalata van. Őt vennék fel, nem engem. (ugyanaz a szakmánk)

2019. okt. 5. 10:48
 12/29 anonim ***** válasza:
48%
Kedves kérdező. Miért nem szakítod meg velük a kapcsolatot?
2019. okt. 5. 10:49
 13/29 A kérdező kommentje:

Mennyi buta ember ... látom a lényeget sikerült kivenni! “Ők diploma nélkül is sikeresek meg tudnak valamit”. Persze-persze! Nem túlzottan érdekel mit hazudnak a munkahelyükön! A kérdés arról szól hogy diplomásként élik az életüket. A feleségüknek, új barátaiknak mind annak adják be magukat. Az unokatesónk felesége abban a hitben él hogy diplomás a férje, mert ezt mondta neki! Ki itt a féreg? Amúgy semmi jelentősége nem lenne hogy nincs diplomájuk de már teljesen belekavarodtak a sztoriba!

Amúgy igen, saját fülemmel hallottam, hogy az unokatesó a szomszédjának úgy mutatkozott be, hogy X vagyok, Ymérnök!

2019. okt. 5. 10:56
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Mert mérnök is, hisz abban dolgozik. Mit nem értesz ezen?

"Persze-persze! Nem túlzottan érdekel mit hazudnak a munkahelyükön! A kérdés arról szól hogy diplomásként élik az életüket. A feleségüknek, új barátaiknak mind annak adják be magukat. "

Dehogynem zavar, itt sipánkozol miatta. A munkahelyen nem tudja eltitkolni a diplomájának a hiányát, hiába is gondolod ezt. A feleségét meg gondolom nem érdekli

2019. okt. 5. 11:07
 15/29 A kérdező kommentje:

Az a szerencse hogy az unokatesónk nem használja a mérnökségét mert csak adminisztrátor tulajdonképpen (azért a főnökei sejthetnek valamit), így nem tud kárt okozni senkinek, semminek!

Öcsém meg “csak” közgazdásznak mondja magát egy SSC-nél Pesten.

2019. okt. 5. 11:07
 16/29 anonim ***** válasza:
49%
Kárt okozni? Tudod hány olyan mérnök kollégám van, akinek nem csak a nyelvvizsgája hiányzik, hanem egyáltalán nem járt főiskolára/egyetemre? Az ő 15-20 éves szakmai tapasztalatuk sokkal többet ér mint egy friss diplomás tudása. Amúgy egy autóipari multiról van szó.
2019. okt. 5. 11:19
 17/29 anonim ***** válasza:
73%

Mérnök az, aki elvégezte az egyetemet és diplomája van. Pont.

De fordítsuk ki kicsit a kérdést... Legyen mondjuk egyetem ötödik évében kibukott orvos, aki hamis diplomával dolgozik. Őt is ennyire védenétek?

2019. okt. 5. 11:21
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Ez van, mikor valakinek fingja sincs a munka világáról, buta hozzá, de azért okoskodik. Kérdező, itt egyedül te csinálsz kárt
2019. okt. 5. 11:21
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
11:21 Teljesen felesleges elferdíteni a kérdést. Te is tudod, hogy a kettő nem ugyanaz. Az orvosi pályához nem csak egy államvizsga és nyelvvizsga kell. Nem kell itt a vitát szítani az elferdített b.romságaiddal
2019. okt. 5. 11:22
 20/29 anonim ***** válasza:
58%
Munkahelyükön biztosan tudják, mivel mikor felveszik őket, be kell mutatni, lefénymásolják, stb. Tehát ott biztosan nem csalnak, és el is tudják végezni azt a munkát, mert különben nem alkalmaznák őket. Máshol meg semmi jelentősége, olyan piszlicsáré dolog mint ha a haveroknak azzal dicsekednék, hogy lefutottam egy maratont, pedig nem is.
2019. okt. 5. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!