Csak engem zavar, amikor a piacon vagy kisebb boltokban rám köszön az eladó, meg kérdezget, hogy mit szeretnék venni?
Rád köszön?
Korra és nemre valótekintet nélkül az köszön, aki érkezik, vagy távozik.
Talán azért zavaró, mert nem rád köszönnie kéne, hanem 'simán' fogadni köszönésed.
A köszönés az alap azért egy kis boltban :)
Még az is elmegy, hogy megkérdezi, hogy segíthet-e, de a túlzott nyomulás és kérdezősködés esetén én inkább távozom, mert rettentően zavar.
"Köszönöm, egyelőre csak nézelődöm."
"Köszönöm, még csak válogatok.", ha próba közben feszélyez.
Kis boltban nem tud úgy tenni, mint aki nem létezik. :)
Amúgy ha valaki az arcomba mászik, az engem is zavar, de bizonyos szintig ez a munkája.
"meg kérdezget, hogy mit szeretnék venni"
Lehet, azért teszi, mert úgy véli, ő jobban tudja, mi hol található az üzletben.
.
"elriaszt ezzel a nyomulással"
Nyomulás? Az ő feladata nem csupán az, hogy beüsse a pénztárgépbe, miket vásároltál.
- Feladata kényszer, NYOMULÁS NÉLKÜL a forgalom lehetőség szerinti növelése,
- a keresett árú nem találása miatti vásárlói elégedetlenség csökkentése,
- új árúk bemutatása.
.
Észre kellett venned, hogy a szuper-hipermarketekben rendszeresen átrendezik a árukat, ennek oka éppen az, hogy a vevő többet bolyongjon az üzletben, hátha megtetszik valami olyasmi is, aminek megvétele esze ágában sem volt.
.
"majd ha érdekel valami, akkor úgyis megkérdezem"
Ha így tenne, azt nehezményeznéd: "olyan bunkó volt, hogy meg sem kérdezte mit keresek!"
9-es
Nem, nem nehezményezném!
Pont ez az hogy így szeretem! Ha segítségre van szükségem, bátran keresek egy eladót és ennyi, nálam ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!