Az emberek miért egyre bunkóbbak, mással nem törődők?
Van ennek valami köze a jelenlegi rendszerekhez (kapitalista)?
Illetve van köze ahhoz, hogy nem tanítanak az iskolában erkölcsöt, etikát? Mármint nincsenek ilyen tantárgyak?
Ennyire ne lennének fontosak a mai társadalomban ezek az értékek?
Az embert szerintem nevelni kell, tanítani, nem fog csak úgy magától jól cselekedni, ösztönszinten simán benne van mindenkiben a gyilkosság, elég csak pár száz évet visszamennünknaz időben és láthatjuk, milyen vérfürdőkre, mészárlásokra képesek az emberek. Szerintem kockázatos elhanyagolni az erkölcsi nevelését az embereknek. Nem csak a jobb világ elérését késleltetjük, de vissza is csúszhatunk sötét korokba.
Van aki így vezeti le a feszültséget. Vagy épp az a gondolat jár a fejében, hogy "én ezt most megtehetem, ez kijár nekem." - Mert ő ezt élvezi.
Az ilyenek ellen "pajzsot" kell húzni, amiről lepereg... Esetleg mosolyogni.. az ilyen ember csak a saját karmáját rontja, úgyis visszaüt.
"A birkákat lehet irányítani".. nem arra megy ki a rendszer, hogy zseniket neveljenek...
Mi még alsóban tanultunk az illemszabályokról...
Csak hogy valakit érdekel valakit nem, minden emberben benne van, de az egyén választ, hogy jó vagy rossz ember lesz.
Persze nem lenne hátrány, ha ezeket tanitanák, de alapjáraton a pici baba első napjától a szülők nevelik a gyereket, amíg felnő.
Egyébként, ha olyan helyen keresgélsz, igenis vannak normális emberek. Ne csak a rosszat lásd.
De olyanok is vannak, akik tanulnak a hibájukból.
Ha vissza megyünk az időben önuralom nélküli embereket látunk? Esetleg nem olyanokat, akik parancsot kaptak?
Egy olyan vallásunk van, hogy még az ördög is kevesebbet ölt.
Van ennek valami köze a jelenlegi rendszerekhez (kapitalista)?
Minden rendszerben vannak bunkók, a szocializmus alatt is voltak, nagymamám mesélhetne.
Illetve van köze ahhoz, hogy nem tanítanak az iskolában erkölcsöt, etikát? Mármint nincsenek ilyen tantárgyak?
Nem, ezt otthon kellene megtanulni, hiába tanítják az iskolában az "erkölcsöt" ha arra megy haza a gyerek hogy apu üvöltözik anyuval mert a "büdös k***a nem képes főzni fiam, a nő csak erre való" és ezer verziója, illetve azt látják hogy a felnőttek is tesznek rájuk, mindenki elvárja hogy a földet is csókolják amin az idősek járnak cserébe meg örülhetnek ha nem hangosan szidják a "mai kis taknyosokat", az emberek feladták, rájöttek hogy a kedvesség nem állítja meg azt hogy néhányan azt tapossák akit érnek így beállnak a sorba és elkezdenek taposni annak reményében hogy ők jutnak felülre. Ez mindig is így volt, minden kor és államforma lényege az volt hogyan szúrj ki úgy az embertársaiddal hogy feljebb juss, másképp nem lenne háború, rabszolgaság, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!