A velencei (Olaszo. ) vendéglátósok (szálloda, étterem, bár, stb. ) tényleg egyre bunkóbbak a külföldi turistákkal?
Nem számoltam, de igen sokszor jártam már Olaszországban, és eddig legalább tízszer voltam Velencében is.
Az őrült tömeg -és a sok bunkó és viselkedni nem tudó turisták áradata ellenére- mindig a legnagyobb udvariasságot tapasztaltam az eladók és a vendéglátósok részéről.
Igaz, hogy én mindig normális és udvarias hangnemben kérdezek vagy rendelek, és ezért még soha sehol a nagyvilágban nem ért atrocitás a helyiek részéről.
Legutóbb szeptemberben jártam Velencében, és pl. az egyik igen nagy forgalmú pizzériában kóstolótálról kínáltak meg -egy kedves mosoly kíséretében-, hogy tudjak választani a sokféle pizza közül. Hozzáteszem, hogy eközben igen nagy forgalom volt az üzletben, de a normális hangnemet egy kedves gesztussal viszonozták.
Aki meg "bunkó" eladóval vagy pincérrel találkozik, az nézzen magába (is) először!
Főleg, ha ez gyakran ismétlődik vele!
Én többször is jártam ott, nem tapasztaltam problémát vagy romló hozzáállást. Igaz, a nagyon turistás kajáldákat elkerülöm.
Na jó... egy eset volt, amikor szieszta előtt fél órával estünk be és záráskor mosolyogva, de elvitték a félig megivott boromat és kérés nélkül hozták a számlát. Valószínűleg nem volt részünkről sem jófej dolog zárás előtt beesni. Igaz, ez az Uffizi kijárata mellett volt, igencsak turistás részen :)
Az egyik bunkó bevonzza a másikat.
Igaz? Utolsó.
Nem, velünk két nyelven kommunikáltak (angol, német), meg mikor próbáltam vleük olaszul rendelni, akkor sem hajtottak el, csak mosolyogva kijavítottak itt-ott. :D
Szerintem jófejek voltak - persze, bunkók mindenhol vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!